Reifer -ENNAKKO: MP matkustaa karanteenista vapautuneen EIF:n vieraaksi


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 17.7. klo 17.00 Ykkönen: EIF-MP Tammisaaren keskuskenttä

MP:n seuraava Ykkösen ottelu on huomenna, kun joukkue matkaa Tammisaareen, missä on vastassa koronakaranteenista vapautunut EIF. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran MP:n kotiavauksessa helatorstaina, jolloin MP otti historian ensimmäisen voittonsa tammisaarelaisista 2-1 -lukemin Samson Ebukan ja Oliver Kangaslahden maaleilla.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta neljä ja seitsemän. EIF on kerännyt yhdeksässä ottelussa 12 pistettä (3 voittoa, 3 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 15-12), kun taas MP:llä on kymmenen pelatun ottelun jälkeen 15 pistettä (4 voittoa, 3 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 15-14).

EIF on edellisen kerran pelannut kesäkuun 30. päivä, jolloin VPS oli Vaasassa 2-1 -lukemin parempi, vaikka vieraat hallitsivatkin kenttätapahtumia. Sen jälkeen useampikin EIF:n pelaajista on sairastanut koronan ja melkein koko joukkue on ollut karanteenissa. Näin otteluohjelmassa olleet EIF-KPV sekä FF Jaro-EIF -ottelut siirtyivät myöhemmäksi. Nyt joukkue on vapautunut karanteenista ja huomenna MP:llä oli iso haaste edessä. Tähän mennessä MP on hävinnyt kaikki keskinäiset kohtaamiset Tammisaaressa ja huomenna tähän on tarkoitus tehdä muutos. Tammisaarelaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyy MP:stäkin tuttu Juuso Liukkonen, joka on viimeistellyt kolmesti. Myös Olli Jakonen ja Stanislav Efimov ovat tehneet kolme maalia. Muut maalinteossa onnistuneet EIF:n pelaajat ovat Zacharias Ekström (2) sekä maalin miehet: Oliver Pettersson, Akseli Ollila, William Lindqvist ja Jakob Gottberg. Huomisella kotijoukkueella on myös ollut jonkin verran loukkaantumisia, joten tämä parin viikon tauko on ollut heille hyväksi ja he saavat sairastuvalta lisää leveyttä muutenkin hyvään kokoonpanoonsa. Lisäksi joukkue on vahvistunut yli 180 ottelua Veikkausliigassa pelanneella Robin Sidillä.

MP:llä on alla viisi tappiotonta ottelua (3 voittoa ja 2 tasapeliä), joten huomenna yritetään jatkaa tuota tappiotonta putkea hyvän kotijoukkueen vieraana. Edellisellä kierroksella MP pelasi toisen perättäisen tasapelin, kun MP:n hallinnassa sujunut kotiottelu RoPS:ia vastaan päättyi maalittomiin lukemiin. Vieraat saivat kyllä pallon kertaalleen maaliin lisäajalla, mutta tämä maali tuomittiin paitsioksi. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä viisitoista kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on viisi maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Muut maalintekijät ovat olleet kahdesti osuneet Oliver Kangaslahti ja Killian Denoual sekä maalin miehet: Aatu Manninen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Nuutti Laaksonen, Reetu Räsänen sekä Yassin Daoussi. Neljän pelaajan koronakaranteenin päättyminen tuo pientä helpotusta kokoonpanoon ja harjoituksissakin on taas loppuviikosta ollut yli 20 pelimiestä paikalla. Arjan Goljahanpoor on taas pelikunnossa ja ensi viikolla varmaan saadaan sairastuvalta lisää pelimiehiä mukaan harjoitusvahvuuteen.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, että huomenna on edessä todella tiukka haaste.

– RoPS -pelissä oli ensimmäinen puoliaika meiltä aivan loistavaa pelaamista. Hyvää prässipelaamista ja rohkeaa puolustamista eteenpäin sekä pallollinen peli oli hyvää. Saimme luotua maalipaikkoja monipuolisesti, muttei onnistuttu maalinteossa. Toisella puoliajalla RoPS sai muutaman paikan ja lopun paitsiomaalin, joka onneksi kääntyi meidän hyväksi. Meilläkin oli omat paikkamme, mutta tällä kertaa oli tyytyminen maalittomaan tasapeliin. Kaiken kaikkiaan meiltä hyvää pelaamista ja täytyy vaan laittaa pallot pomppimaan meille kovalla tahdolla.

– Huomisesta on vaikea ennakoida pelin kuvaa, kun kotijoukkue on ”huilannut” pari viikkoa ja sen takia heidän pelikuntonsa on hieman kysymysmerkki. Meillä kunto on hyvä ja saamme otteluun meidän karanteenimiehet myös
vahvistamaan joukkuetta. Varmasti on tasainen peli tulossa ja odotan EIF:in pitävän palloa hieman enemmän, jolloin meidän joukkuepuolustaminen on ratkaisevaa sekä se miten pystymme itse hallitsemaan palloa ja luomaan maalipaikkoja. Tärkeää on löytää tehokkuutta viimeiselle kolmannekselle ja myös tietynlaista himoa tehdä maali.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #2 Yassin Daoussin sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista EIF -vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: EIF-MP 1,95 – 3,60 – 3,35.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)