Reifer -RAPORTTI: MP avausvoittoon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

Tammisaarelaiset lakosivat #8 Antti Ulmasen edessä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

13.5.2021 Ykkönen: MP – EIF 2 – 1(2-1)

Maalit:
3. Juuso Liukkonen 0-1
7. Samson Ebuka (Yassin Daoussi) 1-1
43. Oliver Kangaslahti (Roope Kantola) 2-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö (40. varoitus), Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen (39. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Niila Forsell, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
69. Antti Ulmanen <-> Arjan Goljahanpoor
81. Iiro Äijö <-> Juuso Tarvainen
85. Aatu Manninen <-> Topi Keskinen (86. varoitus)

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Roope Kantola
EIF: Xhevdet Gela

MP:n vakuuttavien pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Yassin Daoussi

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään Ykkösen ensimmäisen kotiottelun, kun ajankohtaan nähden suhteellisen hyväkuntoisella Urskin nurmella vastaan asettui Ykkösen kärkipäähän povattu EIF. MP toipui tammisaarelaisten nopeasta avausmaalista ja otti avausvoiton 2-1(2-1) -lukemin.

Ottelu alkoi räväkästi ja pelikellon käydessä 7. minuuttia peli oli jo 1-1. Ensin vieraat käyttivät MP:n puolustuksen nukahduksen hyödykseen ja MP:stäkin tuttu Juuso Liukkonen iski avausmaalin 3. peliminuutilla Jonne Urosen selän taakse. Vieraat eivät kuitenkaan saaneet nauttia kauaa johtoasemasta, kun MP tuli todella näyttävän hyökkäyksen päätteeksi tasoihin. Jonathan Dunyin, Aatu Manninen sekä Yassin Daoussi tekivät esityön ja avaukseen noussut Samson Ebuka laukoi tarkasti takanurkkaan, 1-1. Muutama minuutti myöhemmin MP:llä oli kulmapotkun jälkeen paikka, mutta Mehdi El Moutacim vieraiden maalilla torjui Iiro Äijön yrityksen. Vaikka vieraat ehkä vähän enemmän palloa pitivätkin, niin kunnon maalipaikoille he eivät Valdrin Rashican pienestä kulmasta lähtenyttä laukausta lukuun ottamatta päässeet. Tämän tilanteen Uronen MP:n maalilla hoiti varmasti. Kotijoukkueella oli taas pieniä käynnistymisvaikeuksia, kuten Rovaniemelläkin, mutta hiljalleen jännitys hävisi ja peli parani. Reilun puolen tunnin jälkeen kotijoukkueella oli pari paikkaa minuutin sisään siirtyä johtoon. Ensin Yassin Daoussi pääsi hyvää laukaisupaikkaan Roope Kantolan tarjoilusta, mutta El Moutacim torjui tämän laukauksen vaivoin kulmapotkuksi. Roope Kantola antoi tämän kulman, josta Antti Ulmanen oli todella lähellä maalintekoa, kun hänen ohjauksensa osui ylärimaan ja pomppasi siitä maalin eteen. Samassa tilanteessa Oliver Kangaslahti tyrmättiin maaliverkkoihin ja Ulmasesta potkaistiin päähän. Pari minuuttia ennen taukoa MP sai vapaapotkun sivurajan tuntumasta noin 16 metristä, kun Tuukka Andberg ei pysynyt Antti Ulmasen mukana ja joutui rikkomaan. Roope Kantola antoi vaparin maalille, missä Andberg jäi taas kakkoseksi ja Oliver Kangaslahti nousi omiin korkeuksiinsa puskien pallon vasempaan alanurkkaan, 2-1. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle huilaamaan ja virkistäytymään, kun Urskissa oli aika lämmin keli pelata.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Vieraat saivat muutaman puolittaisen maalipaikan toisen jakson alkupuolella, mutta Juuso Liukkonen laukoi ohi ja Jonne Uronen hoiti sekä Valdrin Rashican kaukolaukauksen että André Österholmin yrityksen. Raaka keli vei pelistä tempoa ja kramppeja nähtiin varsinkin vieraiden leireissä useita. Kotijoukkuekin loi useamman paikan, mistä pelin olisi voinut lopullisesti ratkaista. Tammisaarelaisten alakerta blokkasi Samson Ebukan laukauksen, Aatu Manninen laukoi Antti Ulmasen tarjoilusta yli, kuten myös Roope Kantola. Kotijoukkueen kolmas maali oli lähempänä kuin vieraiden tasoitusosuma. Vieraiden William Lindqvist pääsi kulmapotkusta hyvää puskupaikkaan, mutta tämä yritys meni reilusti yli Jonne Urosen vartioiman MP -maalin. Noin kymmenkunta minuuttia ennen täyttä aikaa nähtiin todella ikävä tilanne, jossa hienosti MP:n alakerrassa taistellut Iiro Äijö loukkasi jalkansa ja luultavasti edessä on pitkä huili. Loppuhetkillä MP:llä oli useampi paikka tehdä lisäosuma. Roope Kantolan vapaapotku hipaisi muuriin ja meni ylärimaa hipoen yli. Vaihdosta pirteästi kentälle tulleella Topi Keskisellä oli parikin mahdollisuutta maalintekoon, mutta vielä ei uponnut. Myös pelipäällä ollut Samson Ebuka laukoi niukasti takatolpan ohi. Lopulta reilun neljän minuutin lisäajan pelaamisen jälkeen ottelun erotuomari Jani Laaksonen vihelsi pelin päättyneeksi ja MP kaatoi historian ensimmäisen kerran EIF:n, ja ansaitusti! Joukkue kävi loppuvihellyksen jälkeen kiittämässä hienosti kannustaneita kannattajiaan ja ilo oli ylimmillään sekä kentällä että sen laidalla.

Päävalmentaja Juha Pasoja loisti pelin jälkeen auringon kanssa kilpaa, vaikka Iiro Äijön loukkaantuminen harmittikin kovasti.

– Olihan tämä mahtavaa ottaa tällainen taisteluvoitto ensimmäisestä kotiottelusta! Alku oltiin vähän unessa ja lepsuiltiin alakerrassa, niin EIF pääsi iskemään johto-osuman.

– Onneksi saatiin nopeasti kasattua rivit ja saimme nopean kuittauksen todella hienon hyökkäyksen päätteeksi.

– Kyllähän meillä oli paikat naulata tämä peli ja ei olisi sitten tarvinnut jännittää loppuvihellykseen asti. Tämä oli loistava taistelu koko joukkueelta ja joka jätkä laittoi itsensä likoon näissä rajuissa olosuhteissa.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä, UrheiluSuomi.comin kuvia täältä sekä vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykköstä ensi viikon tiistaina, jolloin joukkue matkaa Helsinkiin, missä Bolt Arenan muovilla vastaan asettuu HJK Klubi 04.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 34 – 66
Laukaukset 12/4 (33%) – 11/4 (36%)
Kulmapotkut 4 – 3
Rikkeet 11 – 12
Varoitukset 3 – 4
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 276/203 (74%) – 596/520 (87%)
Haastot 162/83 (51%) – 162/79 (49%)
Ilmakamppailut 33/17 (52%) – 33/16 (48%)
Ohitukset 24/14 (58%) – 20/9 (45%)
Taklaukset 25/16 (64%) – 32/18 (56%)

Ruudun ottelukooste: