Reifer -ENNAKKO: MP matkaa Gnistanin vieraaksi


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 13.6. klo 18.30 Ykkönen: Gnistan-MP Mustapekka Areena

Huomenna pelataan taas tärkeistä Ykkösen sarjapisteistä, kun MP matkustaa Oulunkylään, missä Mustapekka Areenan muovilla vastaan asettuu Gnistan. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa talvella, jolloin päädyttiin pistejakoon 2-2 -lukemin. Viime kaudella MP voitti kaikki keskinäiset ottelut.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta yhdeksän ja kaksitoista. Helsinkiläiset ovat pelanneet vasta neljästi ja heillä on kasassa viisi pistettä (voitto, 2 tasapeliä ja tappio, maaliero 5-6), kun taas kuudesti pelanneella MP:llä on pisteitä seitsemän (2 voittoa, tasapeli ja 3 tappiota, maaliero 7-11).

Viime kausi Ykkösessä oli Gnistanille kaksivaiheinen. Sarja alkoi erittäin heikosti, mutta kun joukkueen päävalmentajaksi vaihtui portugalilainen Ricardo Duarte ja joukkuetta vahvistettiin, niin alkoi sarjapisteitäkin kerääntyä. Gnistan nousi viimeisillä sarjakierroksilla putoamisviivan yläpuolella ja säilytti niukasti sarjapaikkansa. Täksi kaudeksi joukkue on muuttunut aikalailla. Maalivahtiosaston muodostavat nyt Jiri Koski ja Samu Volotinen. Puolustuksen johtohahmoksi hankittiin brasilialainen Fabian de Abreu. Keskikentällä isossa roolissa on kapteeni Omar Jama, jonka kanssa keskikentällä uusina pelimiehinä ovat Armend Kabashi sekä Maximo Tolonen. Hyökkäyksessä jatkavat jo viime kaudella kovaa jälkeä tehnyt brassikaksikko Lucas Morais-Douglas Caé, ja heille tulitukea antaa Rony Huhtala sekä Jarosta siirtynyt Topi Järvinen. Gnistan aloitti kauden vierastappiolla Vaasassa ja kotiavauksessa oli tuloksena tasapeli MuSa:n kanssa. Kaksi edellistä peliä helsinkiläiset ovat pelanneet vieraissa; Rovaniemeltä oli tuomisina hieno vierasvoitto ja viime sunnuntaina FF Jaron vieraana päädyttiin pistejakoon 2-2 -lukemin. Gnistanin paras maalintekijä tähän mennessä on ollut kaksi maalia viimeistellyt Douglas Caé ja maalin miehiä ovat: Pasi Forsman, Jimi Kovalainen sekä Topi Järvinen.

MP sai edellisellä kierroksella kolmen ottelun tappioputken poikki, kun KPV kaatui Urskissa ansaitusti 2-1 Topi Keskisen ja Killian Denoualin maaleilla. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä seitsemän kertaa ja kahden maalin miehiä on kaksi: Oliver Kangaslahti sekä Samson Ebuka. Aatu Manninen, Keskinen ja Denoual ovat onnistuneet kertaalleen maalinteossa.  Kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia ja sivussa ovat edelliseen peliin verrattuna Reetu Räsänen, Antti-Ville Räisänen sekä Peetu Kerminen. Yassin Daoussi on taas pelikunnossa kuten myös Antti Voutilainen, joka on ensi kertaa mukana kokoonpanossa. MP:n ja Gnistanin ottelut ovat vuosien varrella olleet tiukkoja ja tapahtumarikkaita. Se on varmaa, että taas huomenna käydään raju taistelu Ykkösen sarjapisteistä!

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, että huomenna on vastassa vahva joukkue.

– Huomenna vastassa Oulunkylän sametilla on Gnistan, joka on viime peleissä napsinut hyviä tuloksia. Joukkue on vahva, jolla on Ykkösen tasolle hyviä pelaajia hyökkäysosastolla. Heidän selkeä vahvuus on hyökkäyspeli ja siinä meidän puolustuksen täytyy olla hereillä ja kommunikoida hyvin.

– Me saimme kotiottelusta KPV:ta vastaan hyvä tuloksen hyvän peliesityksen jälkeen. Saimme tärkeät kolme pistettä muutaman vaikeamman pelin jälkeen.

– Tämä viikko ollaan saatu nauttia hyvistä keleistä ja valmistautuminen on ollut sen mukaista, eli hyvää. Uskon, että huomenna kolme pistettä lähtevät Mikkeliin onnistuneen puolustuspelin kautta ja sen oman huipputason löytämisen avulla. Joukkue on valmis ja kisahuumassa laitetaan rumba päälle Ogelissa.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #18 Topi Keskisen sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista Gnistan -vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: Gnistan-MP 2,03 – 3,55 – 3,15.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
15. Santeri Karjalainen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
22. Antti Voutilainen
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)