Reifer -ENNAKKO: MP ja VPS kohtaavat pitkästä aikaa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 22.8. klo 16.30 Ykkönen: VPS-MP Elisa Stadion, Vaasa

Huomenna MP:llä on taas edessä reissu länsirannikolle, kun joukkue matkaa Vaasaan, missä Elisa Stadionin muovilla vastaan asettuu vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut VPS. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on kulunut jo 15 vuotta. Kaudella 2005 Ykkösessa molemmat voittivat omat kotiottelunsa.

Vaasalaiset ovat Ykkösen sarjataulukossa yhdeksän pelatun ottelun jälkeen kuudentena 12 pisteellä (3 voittoa, 3 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 11-13). Parin hienon voiton (SJK Akatemia ja KPV) jälkeen alla on nyt kolme ottelua ilman voittoa, kun vieraissa Jaro ja KTP ovat olleet parempia ja AC Kajaania vastaan kotona pelattiin 1-1 -tasapeli. Kotipeleissä VPS on kuitenkin ollut vahva, sillä viidessä pelistä kasassa on 11 pistettä (3 voittoa ja 2 tasapeliä, maaliero 10-4), joten MP:llä on huomenna edessä iso haaste. Maalinteossa on tähän mennessä onnistunut viisi VPS:n pelaajaa. Kolmesti vastustajan maaliverkkoa ovat heiluttaneet Momodou Sarr ja Sebastian Strandvall, kahdesti ovat onnistuneet Samu Alanko ja Steven Morrissey ja yhden maalin on viimeistellyt Aatu Laatikainen.

Harmittavan SJK Akatemia -vierastappion jälkeen MP puolusti hyvin ja taisteli tasapelipisteen EIF:iä vastaan kotoisessa Urskissa. MP on kahdeksassa pelaamassaan pelissä kerännyt 10 pistettä (3 voittoa, tasapeli ja 4 tappiota, maaliero 9-12), jotka oikeuttavat kahdeksanteen sijaan tasaisessa Ykkösessä. Maalinteossa on tähän mennessä onnistunut kaikkiaan kuusi pelaajaa, joista Antti-Ville Räisänen on osunut kolmesti, Aatu Manninen kahdesti ja maalin miehiä on neljä. Vaasaan matkaavaan joukkueeseen tulee muutamia muutoksia verrattuna edelliseen EIF -otteluun. Sivussa ovat Jiri Haikonen ja Eero Ylönen. Kokoonpanoon tulevat mukaan Niila Forsell, Veeti Seppänen sekä Juuso Tarvainen.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa hyvän puolustuspelin jatkuvat huomenna Vaasassa.

– EIF -pelistä on palauduttu hyvin ja nyt olemme valmiita tiukkaan rutistukseen, jossa on kolme peliä kahdeksaan päivään. Sarja alkaa Vaasasta, jossa vastassa hienolla stadionilla on sarjaporrasta
vaihtanut joukkue, joka on hieman etsinyt tasaisuutta otteisiin. Kotona he ovat kuitenkin pärjänneet hyvin ja sitä putkea lähdemme katkaisemaan luottavaisin mielin.

– Olemme hionneet pallollista pelaamista ja toivottavasti se näkyy onnistumisina Vaasassa. Puolustuspelimme on ollut viime aikoina jämäkkää, joten morrisseyt ja kumppanit saavat tehdä paljon töitä päästäkseen maalipaikoille.

Eroakiireestä.fi –ennakkovideosta Aatu Mannisen ja päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmia ennen huomista VPS -vieraspeliä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 9160 VPS-MP 1,83 – 3,75 – 3,60 ja Vakio 1:n kohde 5.

Ottelun voi katsoa Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Walid Abdelali
7. Antti-Ville Räisänen
12. Matti Kohonen
17. Veeti Seppänen
18. Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
30. Veikka Stålhand (mv)