Reifer -ENNAKKO: MP ja MYPA taistelevat huomenna Ykkösen sarjapisteistä


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: ke 26.8. klo 18.30 Ykkönen: MYPA-MP Kymenlaakson Sähkö stadion, Myllykoski

Tiivis tahti Ykkösen otteluissa jatkuu, kun MP matkaa huomenna Myllykoskelle, missä vastaan asettuu MP:n kunniagallerian jäsenen numero 13 Ilkka Mäkelän valmentama MYPA. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja MP on voittanut molemmat ottelut (Suomen Cup 5-1 ja harjoitusottelu 2-1). Edellisen kerran sarjapelissä joukkueet kohtasivat kaudella 2018 Kakkosessa.

MYPA otti edellisellä kierroksella kauden ensimmäisen voittonsa, kun SJK Akatemia kaatui maalirikkaassa ottelussa 4-2(3-0). Voiton myötä myllykoskelaiset nousivat maalieron turvin jumbopaikalta toiseksi viimeiseksi. MYPA:lla on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen neljä pistettä (voitto, tasapeli ja 6 tappiota, maaliero 10-16). Heidän maalitekijätilaston kärjestä löytyy kolmesti rankkarista onnistunut kokenut toppari Juuso Laitinen ja toisena on HIFK -laina Kevin Larsson kahdella maalilla. MYPA:lla on ollut aika paljon loukkaantumisia, joten on mielenkiintoista nähdä minkälaisen joukkueen Ilkka Mäkelä saa huomenna käyttöönsä ja tuleeko HIFK:sta lainapelaajia. Kotijoukkueella on melkein pakkovoiton paikka, jos ja kun he haluavat pysyä mukana taistelussa Ykkösen sarjapaikasta.

MP:llä on alla kolme peliä ilman voittoa, mutta huomenna lähdetään kahden peräkkäisen tasapelin jälkeen hakemaan Myllykoskelta voittoa ja kolmea sarjapistettä. Varsinkin toinen puoliaika edellisessä VPS -vieraspelissä oli MP:ltä hyvää tekemistä ja ei olisi ollut mikään vääryys, jos MP olisi tuonut länsirannikolta tasapelipisteen sijaan kolme pistettä. MP on tasaisessa Ykkösen keskikastissa kahdeksantena 11 pisteellä (3 voittoa, 2 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 11-14). MP:n maalitilaston kärjessä on Antti-Ville Räisänen kolmella maalilla, kahdessa maalissa ovat Aatu Manninen sekä Walid Abdelali ja maalin miehiä löytyy neljä. Vaasassa vierailleeseen porukkaan tulee muutamia muutoksia. Joonas Nissinen huilaa huomisen ja kokoonpanoon palaa kapteeni Jiri Haikonen sekä Eero Ylönen. Alkuviikosta MP:n kanssa loppukauden sopimukset tehneet hyökkääjä Dudu ja maalivahti Otto Hautamo ovat ensi kertaa mukana.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan samanlaista tekemistä kuin Vaasassa toisella jaksolla.

– Vaasan reissusta on palauduttu hyvin ja joukkue on iskussa huomiseen MYPA -peliin. Vaasassa onnistuimme puolustamaan ja prässäämään yhtenäisesti ja sitä on tarkoitus jatkaa myös huomenna Myllykoskella. Hyökkäyspeliin haetaan alusta asti rohkeutta, niin pystymme luomaan maalipaikkoja ja sitä kautta tekemään maaleja.

– Sarja on tasainen ja hyvä valmistautuminen joka peliin sekä henkisesti että fyysisesti on tärkeää. Tämä meidän täytyy pitää mielessä valmistautuessa peleihin.

Eroakiireestä.fiennakkovideosta päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista MYPA -vieraspeliä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 659 MYPA-MP 2,95 – 3,70 – 2,08.

Ottelun voi katsoa Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Walid Abdelali
7. Antti-Ville Räisänen
10. Dudu
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
16. Eero Ylönen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)