Reifer -ENNAKKO: MP hakee jatkoa voittoputkelle huomenna Urskissa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 2.8. klo 18.30 Ykkönen: MP-MuSa, Pori Urski
otteluisäntä: Disec Oy
ottelupallot: Ristiinan Autotyö

MP jatkaa huomenna sunnuntaina Ykkösen kamppailuitaan, kun loistavassa vireessä oleva MuSa Porista saapuu vieraaksi Urskiin. Joukkueet ovat kohdanneet vain kertaalleen ja se tapahtui Suomen Cupissa helmikuussa, jolloin MP oli Porissa parempi 0-3(0-2) -lukemin Firminon, Eero Ylösen ja Olli Kilpeläisen maaleilla.

Koronavirusrajoitteiden vuoksi huomisen pelin henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Poikkeusolojen aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 1500 paikkaan ja anniskelualueella mahtuu vain noin 50 henkeä. Lisätietoja aiheesta löydät täältä. Kaikilla kausikortin omaavilla on vapaa pääsy otteluun ja lisäksi porteilla on myynnissä pääsylippuja.

Porilaiset avasivat Ykkösen kotitappiolla AC Kajaanille ja sen jälkeen he pelasivat vierastasurit sekä Kotkassa että Vaasassa. Nyt heillä on alla kaksi voittoa, kun SJK Akatamia kaatui vieraissa ja edellisellä kierroksella Gnistan peräti 5-1 Porissa. MuSa on sarjataulukossa jaetulla neljännellä sijalla (maaliero 8-4). Porilaisista maalinteossa ovat onnistuneet hattutempun debyytissään Gnistanin verkkoon tehnyt yli kaksimetrinen färsaarelainen hyökkääjä John Frederiksen, myös kolme maalia tähän mennessä tehnyt Juuso Aalto sekä kerran maalinteossa onnistuneet Fareed Sadat ja Aleksi Leppänen. Porilaiset ovat huomenna varmasti pirteänä liikenteessä, kun alla on kaksi hienoa voittoa.

Kahden tappion jälkeen MP on nyt voittanut kahdesti peräkkäin, kun AC Kajaani kaatui Urskissa 2-1 ja edellisellä kierroksella KTP Kotkassa hienon taistelun jälkeen 2-3. Parissa edellisessä pelissä MP:n puolustuspeli on ollut tiivistä ja Jonne Uronen MP:n maalilla on tehnyt tärkeitä torjuntoja, mm. Kotkassa torjui rankkarin. Sarjataulukossa MP on seitsemäntenä (maaliero 6-8). Maalinteossa MP:stä tähän mennessä ovat onnistuneet Antti-Ville Räisänen kahdesti sekä maalin miehet: Walid Abdelali, Irfan Sadik, Joonas Nissinen sekä Aatu Manninen. Alkuviikosta loppukauden sopimuksen MP:n kanssa tehnyt Toni Tahvanainen on nyt mukana ensimmäistä kertaa. Torstaina farmijoukkue SavU:ssa loukkaantumisten jälkeen pelituntumaa hakeneet Firmino ja Matti Kohonen ovat myös mukana joukkueessa. Sivussa ovat loukkaantuneet Niila Forsell, Sammy Ndjock ja Juuso Tarvainen sekä Vincent Bikana. Lisäksi Leevi Leinonen ja Veeti Seppänen ovat armeijassa sekä Santeri Karjalainen B -junioireiden mukana.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa hyvän puolustuspelin jatkuvan, mutta odottaa omiltaan lisää rohkeutta pallollisessa pelissä.

– Kahden voitetun pelin jälkeen on tärkeintä, että jalat pysyy maassa ja ei luulla liikoja itsestämme. Tekemisen tason pitää kehittyä koko ajan, jotta sarjassa tulee voittoja enemmänkin.

– Sunnuntaina peliin saamme jalkeille parhaan mahdollisen ryhmän ja Kotka -pelistä otetaan hyvät asiat mukaan MuSa:a vastaan sekä huomioidaan vastustajan vahvuudet.

– Erikoistilanteissa vaarallinen MuSa vahvisti joukkuetta isolla hyökkääjällä, joka teki heti ekassa matsissa kolme maalia. Joukkueesta löytyy myös muutama iso pelaaja, joten erikoistilanteissa täytyy löytyä kovuutta. Asenteellisesti porilaisjoukkueet ovat aina hyviä ja eivätkä anna periksi tuumaakaan kentällä, joten meidän täytyy olla valmiit vastaamaan porilaisten kovuuteen ja näyttää kotiyleisölle, kuinka paljon MP haluaa voittaa matseja.

Reetu Räsäsen ja Iiro Äijön ajatuksia KTP -pelistä sekä huomisesta löytyy eroakiireestä.fiennakkovideosta.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 1057 MP-MuSa 2,30 – 3,40 – 2,60.

Jos et pääse paikalle Urskiin, niin ottelun voi katsoa myös Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
6. Walid Abdelali
7. Antti-Ville Räisänen
9. Firmino
10. Irfan Sadik
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
16. Eero Ylönen
18. Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
20. Jonathan Dunyin
24. Jonne Uronen (mv)
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
30. Veikka Stålhand (mv)