Reifer -ENNAKKO: Kauden viimeinen kotiottelu huomenna Vepsua vastaan


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 31.10. klo 16.00 Ykkönen: MP-VPS
otteluisäntä: Mikalo Oy ja MOAS
ottelupallot: Rakennusliike Ola Oy

Huomenna lauantaina MP pelaa kauden 2020 viimeisen Ykkösen kotiottelun, kun VPS saapuu vieraaksi Urpolaan. Elokuun loppupuolella joukkueet päätyivät Vaasassa 2-2(1-0) -tasapeliin, kun Iiro Äijö tasoitti pelin hienolla vapaapotkulla ottelun lisäajalla. Edellisessä kohtaamisessa MP olisi ehkä ansainnut enemmän kuin tuon tasapelipisteen, mutta maalit ratkaisevat. Huomenna niitä on taas tarkoitus tehdä niin, että ne riittävät kolmeen pisteeseen.

MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Lisätietoja aiheesta löydät täältä. Kaikilla kausikortin omaavilla on vapaa pääsy otteluun ja lisäksi Urpolassa on myynnissä pääsylippuja. Muistathan, että vain terveenä saa tulla otteluun!

HUOM! Edellytämme tapahtumassa kasvomaskin käyttöä! Lisätietoa täältä. Jos Sinulta ei löydy kasvomaskia, niin Urpolassa on jaossa myös erä kasvomaskeja yhteistyössä Juniikki Oy:n kanssa.

Huominen MP-VPS -ottelu on ainakin tällä erää vuodesta 2017 MP:n kapteenina toimineen Jiri Haikosen viimeinen kotiottelu. Jiri aloitti pelaamisen MP:n junioreissa jo 1990 -luvun lopulla. Hän on kantanut peliurallaan ainoastaan MP:n sinipaitaa, yhteensä 22 vuoden ajan. Nyt on menossa 11. kausi edustusjoukkueessa ja sarjaotteluita Jirille on kertynyt edustusjoukkueessa Ykkösessä ja Kakkosessa kaikkiaan 221, joissa hän on viimeistellyt 11 maalia ja antanut 26 maalisyöttöä. Huominen ottelu on siis 222. edustusjoukkueessa.

Vaasalaiset löytyvät Ykkösen sarjataulukosta viidenneltä sijalta ja he ovat 20 pelaamassaan ottelussa keränneet 32 pistettä (9 voittoa, 5 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 33-30). Edellisellä sarjakierroksella VPS kärsi kotona maalirikkaassa ottelussa tappion, kun sarjapaikkansa puolesta taisteleva Gnistan haki tärkeät sarjapisteet 3-5(3-2) -lukemin. Vaasalaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyvät kokeneet Sebastian Strandvall (8) ja Steven Morrissey (7). Lisäksi Samu Alanko on tehnyt viisi maalia ja kolmesti ovat onnistuneet Eetu Rissanen sekä Momodou Sarr.

Edellisen kierroksen mahdollisen korona-altistumisen takia huilannut MP hävisi edellisessä ottelussa harmittavasti loppuhetken maalilla KTP:lle 2-3. Huomenna MP yrittää päättää kauden kotiottelut voitokkaasti. MP löytyy Ykkösen tasaisesta keskikastista kahdeksannelta sijalta ja 20 pelatun ottelun jälkeen MP:llä on kasassa 28 sarjapistettä (8 voittoa, 4 tasapeliä ja 8 tappiota, maaliero 27-27). MP:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy viiden maalin Antti-Ville Räisänen ja kolmessa maalissa ovat Aatu Manninen, Toni Tahvanainen sekä Iiro Äijö. Kahden maalin miehiä on kolme, maalin miehiä kuusi ja kertaalleen vastustaja on tehnyt oman maalin. MP lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin puolitoista viikkoa sitten kotiotteluun KTP:tä vastaan. Lisäksi varusmiespalvelusta suorittava Leevi Leinonen on pitkästä aikaa taas mukana joukkueessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan pirteitä otteita.

– Hyvä valmistautuminen ollaan saatu kauden viimeiseen kotipeliin ja luottavaisin mielin lähdetään Urpolaan kaatamaan Vepsua. Vierasottelu Vepsua vastaan oli meidän hyppysissä, mutta pari helppoa maalia päästettiin ja sitä kautta saatiin vain piste mukaan Vaasasta.

– Meidän tavoite kuuden sakkiin on vielä mahdollinen ja siitä lähdetään taistelemaan. Voitto huomenna voi jopa riittää siihen.

Eroakiireestä.fi -ennakkovideosta päävalmentaja Juha Pasoja ja kapteeni #13 Jiri Haikosen tunnelmat ennen huomista VPS -kotipeliä.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmat löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 4156 MP-VPS 2,65 – 3,50 – 2,30.

Jos et pääse paikalle Urpolaan, niin ottelun voi katsoa myös Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
7. Antti-Ville Räisänen
9. Peetu Kerminen
10. Dudu
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
16. Jesse Jäppinen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)