Reifer -ENNAKKO: Huomenna taistellaan sarjapaikasta


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 23.10. klo 15.00 Ykkönen alempi jatkosarja: MP-JIPPO Urski

Huomenna Urskin syksyisellä nurmella pelataan isoista asioista, kun Ykkösen alemman jatkosarjan viimeisessä ottelussa MP saa vastaansa JIPPO:n Joensuusta. Se on jo selvää, että joensuulaiset hakevat vauhtia Kakkosesta, mutta MP tarvitsee vielä pisteitä, että ensi kesänäkin Urskissa nähdään Ykkösen sarjapelejä. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo viidesti. JIPPO vei ensimmäisen harjoitusottelun (2-0), mutta sen jälkeen MP voitti Suomen Cupissa (5-0), harjoitusottelussa (2-0) sekä kesäkuussa Ykkösessä (4-1). Elokuun lopussa Joensuussa JIPPO vei Ykkösen pisteet 4-2 -voitolla. Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, joten ottelutapahtumamme henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta tapahtuman terveysturvallisuus on varmistettava. Lisätietoja löytyy täältä.

Alemman jatkosarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kolme ja kuusi. Joensuulaisilla on 26 ottelun jälkeen 24 pistettä (7 voittoa, 3 tasapeliä ja 16 tappiota, maaliero 18-38), kun taas MP:llä on 28 pistettä (7 voittoa, 7 tasapeliä ja 12 tappiota, maaliero 37-44). Viimeisellä säilyjän paikalla oleva MP on pisteen edellä ensimmäistä Kakkoseen putoajaa MuSa:a, kun yksi ottelu on pelaamatta. Porissa samaan aikaan kohtaavat MuSa ja HJK Klubi 04, jotka molemmat taistelevat vielä sarjapaikasta, mutta tämä edellyttää sitä, että MP ei voita. Voitolla MP varmistaa Ykkösen sarjapaikan myös ensi kaudeksi, vaikka Porissa ottelu päättyisi miten tahansa.

Joensuulaisten tippuminen Kakkoseen ratkesi toissa kierroksella, kun HJK Klubi 04 vieraili Joensuussa ja takoi tulostaululle murskaavat 0-6 -lukemat. Edellisellä kierroksella JIPPO pesi kasvonsa, kun PK-35 kaatui Rantakylän hallissa jenkkihyökkääjä Wilterlynd Inalienin kahdella maalilla 2-0. JIPPO on yhtenäinen joukkue, joka puolustaa uhrautuvasti ja tiiviisti. Maalinteon kanssa joensuulaisilla on ollut suuria ongelmia ja he ovat tehneet vain kahdeksantoista maalia. Heidän maalintekijätilaston kärjestä löytyvät viisi maalia viimeistelleet Joona Hiltunen, Nuutti Tykkyläinen sekä Wilterlynd Inalien. Lisäksi Jere Hiltunen on tehnyt kaksi maalia ja Risto Kahelin yhden. Huomenna on edessä tiukka kamppailu Ykkösen sarjapisteistä, sillä JIPPO haluaa varmasti lähteä tyylillä Kakkoseen ja tehdä kiusaa.

MP avasi alemman jatkosarjan selvällä 5-2 -voitolla MuSa:sta, mutta sen jälkeen PK-35, KPV ja edellisellä kierroksella HJK Klubi 04 ovat ottaneet tärkeät sarjapisteet ja MP ei ole pystynyt varmistamaan sarjapaikkaansa. Nyt huomenna tähän on viimeinen mahdollisuus, kun MP saa kotikentälleen JIPPO:n vieraaksi. Jos MP on ollut Ykkösen heikoin vierasjoukkue, niin kotona Urskissa on mennyt tuloksellisesti huomattavasti paremmin. Edellisessä tappiollisessa Klubi 04 -ottelussa MP sai luotua voittoon vaadittavan määrän laadukkaita maalipaikkoja, mutta kotijoukkueen maalivahti Elmo Henriksson teki lukuisia loistotorjuntoja ja piti maalinsa puhtaana. Huomenna MP:n on oltava terävänä maalipaikoissa ja laittaa pallot maaliin. Tähän mennessä MP on onnistunut maalinteossa kolmekymmentäseitsemän kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on yhdeksän maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Neljästi maalinteossa on onnistunut Aatu Manninen sekä Antti Ulmanen ja kolmesti Killian Denoual, Jonathan Dunyin sekä Topi Keskinen. Kahden maalin miehiä ovat Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi sekä Niila Forsell ja maalin miehiä löytyy viisi. MP lähtee taistelemaan sarjapaikasta hyvin pitkälti samalla joukkueella kuin edellisessä tappiollisessa HJK Klubi 04 -vierasottelussa. Reetu Räsänen joutuu jäämään sivuun edellisessä pelissä tulleen kolhun takia.

Päävalmentaja Juha Pasojalla on sataprosenttinen luotto omaan joukkueeseen.

– Viimeistä viedään! Kausi huipentuu jännittävään JIPPO -kamppailuun, jossa vierasjoukkue voi pelata vapautuneesti.

– Meidän pelimme oli viime sunnuntaina hyvää, mutta lukuisista paikoista emme vaan saaneet maaleja tehtyä. Sama tekemisen meininki pitää huomenna olla Urskissa ja löytää jostain vielä se tehonappi, niin Ykkösen pelit jatkuvat ensi vuonnakin Mikkelissä. Panokset on kovat, mutta joukkueen on turha miettiä niitä. 100% keskittyminen jokaiseen suoritukseen ja sieltä se hyvä tulos tulee.

– Joukkue on taas treeneissä ollut pirteä ja minkäänlaista syysväsymystä ei ole ollut havaittavissa, kaikki pelaajat uhkuvat pelihaluja ja valmennuksen tehtävä on löytää paras aloituskokoonpano kentälle taistelemaan tärkeistä pisteistä. Olemme varmasti valmiit antamaan kaikkemme Urskin viheriölle!

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista JIPPO-kotipeliä. Video löytyy täältä.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-JIPPO 1,38 – 4,70 – 6,20.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
19. Veli-Matti Nuija
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)