Reifer -ENNAKKO: Huomenna MP:llä on edessä tosi iso haaste, TPS vieraissa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: pe 30.7. klo 18.30 Ykkönen: TPS-MP Veritas Stadion

Huomenna jatkuu taas taistelu Ykkösen sarjapisteistä, kun MP matkustaa Turkuun, missä Veritas Stadionilla vastaan asettuu pelinsä hiljalleen uomiinsa saanut TPS. Toukokuun loppupuolella turkulaiset vierailivat Urskissa ja veivät pisteet mukanaan 1-2(0-1) -lukemin.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta viisi ja kahdeksan. Turkulaiset ovat keränneet 12 pelaamassaan ottelussa 15 pistettä (3 voittoa, 6 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 9-8), kun taas MP:llä on 12 pelatun ottelun jälkeen 18 pistettä (5 voittoa, 3 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 18-16).

Kovin odotuksin Ykköseen lähteneiden turkulaisten peli alkaa hiljalleen näyttää siltä kuin se tuolla joukkueella pitääkin ja alla on kaksi tasapeliä (KPV ja Gnistan) sekä edelliseltä kierrokselta hieno vierasvoitto Pietarsaaresta FF Jaroa vastaan Joakim Latosen ja Ilari Mettälän maaleilla. Kotoisella Veritas Stadionilla on vielä kauden avausvoitto ottamatta ja tuloksena tähän mennessä on ollut kolme tasapeliä ja kolme tappiota. Toivottavasti myös huomisen jälkeen tuo voittosarake näyttää vielä nollaa. Siirtoikkunan aukeamisen jälkeen turkulaiset ovat vahvistaneet rivejään Huuhkajissakin esiintyneellä paluumuuttaja Kasper Hämäläisellä sekä kolmella Veikkausliigalainalla: Serge Atakayi (SJK, hyökkääjä),  Ilari Mettälä (Ilves, hyökkääjä) ja Joonas Sundman (SJK, puolustaja). Fanit kovasti odottavat, että päävalmentaja Jonatan Johansson saa Tepsin pelin kuntoon ja joukkue nousee lähemmäksi Ykkösen kärkeä, mihin se oikeasti kuuluisikin. Turkulaisten paras maalintekijä tähän mennessä on ollut Joakim Latonen kolmella ja Albijon Muzaci kahdella maalilla. Lisäksi löytyy neljä maalin miestä. Turkulaisten nimilista vilisee Ykkösen tasolle aivan loistavia pelimiehiä ja MP:llä on huomenna edessä todella iso haaste, mutta ilman muuta entiseen pääkaupunkiin lähdetään hakemaan sarjapisteitä.

MP sai edellisellä kierroksella kolmen voitottoman ottelun putken poikki, kun HJK:n farmijoukkue HJK Klubi 04 kaatui Urskissa 2-0 -lukemin Arjan Goljahanpoorin ja Samson Ebukan maaleilla. MP on tähän mennessä ollut yksi Ykkösen parhaista kotijoukkueista, mutta taas vieraissa on ollut vaikeampaa. Huomenna on edessä tilastollisestikin mielenkiintoinen kamppailu, kun huono kotijoukkue kohtaa huonon vierasjoukkueen. Mielenkiintoista nähdä kumman tilasto paranee. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kahdeksantoista kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on kuusi maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Kahdesti maalinteossa ovat onnistuneet Oliver Kangaslahti, Killian Denoual sekä Yassin Daoussi. Maalin miehiä löytyy kuusi. MP:n kokoonpanoon tulee muutama muutos verrattuna edelliseen peliin. Topi Keskinen on taas pelikunnossa ja mukana joukkueessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, että turkulaisten peli on piristynyt.

– Huomenna matkustetaan Turkuun viime aikoina piristyneen TPS:n vieraaksi. Hieman ryhmitystä muuttanut ja ehkä sitä kautta parempia tuloksia saanut isäntäjoukkue tarvitsee totta kai pisteitä ja kotona joukkue ei ole ottanut vielä yhtään voittoa ja sama tilasto jatkuu meidänkin pelin jälkeen.

– Pari hyvää vahvistusta on tuonut Tepsin peliin uusia vivahteita ja heidät meidän pitää huomioida pelissä.

– Meidän oma peli on ollut hyvässä kuosissa pidemmän aikaa ja lähdemme Turkuun luottavaisin mielin ja saamme iskukykyisen ryhmän kasaan. Tiivis ja aggressiivinen puolustuspeli sekä tehokas pelin rakentelu ja viimeistely tuovat meille kolme pistettä Veritas Stadionilta ja matka takaisin kotiin tuntuu lyhyemmältä.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #10 Arjan Goljahanpoorin sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista TPS -vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: TPS-MP 1,43 – 4,30 – 6,20.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)