Ravintola Kivijalka -RAPORTTI: Nakari kaatoi MP/SavU:n


Otteluraportin tarjoaa: Ravintola Kivijalka

MP/SavU kohtasi KJP:n Sarkolan tekonurmella Kouvolassa.

5.5.2023 Kolmonen: KJP-MP/SavU 2 – 0(1-0)

Maalit:
25. Niko Nakari 1-0
83. Nakari 2-0

MP/SavU:n kokoonpano:
Tuomo Hiltunen, Aapo Nykänen, Martti Mäkelä, Jesse Kilpeläinen, Konsta Torniainen, Valtteri Nikulainen, Ossi Torniainen, Veikko Karttunen, Ville Laiho, Mikko Haponen, Santeri Karjalainen

Vaihtopelaajat:
Riku Piispa, Tuomas Tontti, Aapo Karttunen, Otso Hynönen, Eelis Valjakka, Jimi Teittinen

Vaihdot:
46. Ossi Torniainen <-> Jimi Teittinen
62. Aapo Nykänen <-> Eelis Valjakka
62. Jesse Kilpeläinen <-> Tuomas Tontti
76. Konsta Torniainen <-> Aapo Karttunen
79. Martti Mäkelä <-> Otso Hynönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Koleassa mutta aurinkoisessa perjantai-illassa Sarkolan tekonurmella Kouvolassa MP/SavU kohtasi Kolmosen ottelussa KJP:n. Vauhdikkaassa ottelussa molemmilla oli omat hetkensä, mutta taas kerran kokenut Niko Nakari rokotti ja sarjapisteet jäivät Kouvolaan 2-0(1-0) -lukemin.

Ottelu ensimmäinen jakso oli aika tasaista pelaamista, vaikka kotijoukkue pitikin palloa enemmän kuin nuori ja yritteliäs vierasjoukkue. Maalipaikoilla ei ennen taukoa juhlittu. KJP hyökkäsi muutaman kerran vaarallisesti, mutta MP/SavU puolusti uhrautuvasti ja vaarallinen Niko Nakari pidettiin poissa parhailta maalipaikoilta. Ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen vieraiden alakerta kaatoi KJP -hyökkääjän ja erotuomari Tuomas Karhu vihelsi epäröimättä rankkarin. MP/SavU:n maalilla pelannut Tuomo Hiltunen torjui rankkarin eteensä, mutta Nakari oli ensimmäisenä paluupallossa. Hän laukoi sen varmasti verkkoon ja KJP siirtyi 1-0 -johtoon. Maalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän, mutta viimeinen terävyys puuttui molempien pelistä ja maalivahdit saivat olla suhteellisen rauhassa. Tauon viettoon siirryttiin maalin kotijohdossa.

Toiselle jaksolle vieraat tulivat pirteästi ja peliä pelattiin enemmän kouvolalaisten kenttäpäädyssä. Varsinkin erikoistilanteiden jälkeen vierailla oli muutama loistava paikka tulla tasoihin, mutta KJP kokeneen maalivahti Ville Iiskolan johdolla hoiti tilanteet tuurilla ja taidolla. Kotijoukkue pääsi muutaman kerran maukkaaseen vastahyökkäykseen, mutta MP/SavU:n alakerta hoiti nämä tilanteet. Lopulta reilu viisi minuuttia ennen täyttä aikaa KJP hyökkäsi nopeasti vastaan ja Niko Nakari pelattiin vapaaseen paikkaan. Kokenut maalitykki ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti ohi Tuomo Hiltusen takanurkkaan ja ilmassa oli ratkaisun makua. Vieraat yrittivät vielä kovasti kavennusta, mutta vierasmaali jäi tänään tekemättä ja MP/SavU:lla on vielä kauden avauspisteet ottamatta.

Päävalmentaja Antti Kuismala oli pettynyt tappion jälkeen.

– Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen, kun meillä pallo poltti jaloissa ja pelimme oli hakemista.

– Toiselle jaksolle teimme selvän korjausliikkeen. Olimme rohkeampia, vaarallisempia ja teimme asioita selkeästi paremmin. Meillä oli tänään riittävästi laadukkaita maalipaikkoja useampaakin maaliin, mutta kotijoukkue puolusti isolla sydämellä ja hoiti nuo paikat.

– Harmittaa kyllä kovasti tämä tappio, mutta ei auta muu kuin jatkaa kovaa työntekoa, niin kyllä niitä palkintoja vielä saadaan.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP/SavU:n seuraava ottelu on keskiviikkona, kun FC LaPa Lappeenrannasta saapuu vieraaksi Hänskiin klo 18:30 alkavaan otteluun.