Ravintola Kivijalka -RAPORTTI: MP/SavU:n hyvä ensimmäinen puoliaika riitti voittoon Jäntevästä


Otteluraportin tarjoaa: Ravintola Kivijalka

 

29.6.2023 Kolmonen: MP/SavU-Jäntevä 6-2(6-0)

Maalit:
5. Peetu Kerminen 1-0 rp.
8. Valtteri Nikulainen 2-0
19. Veikko Karttunen 3-0
25. Veikko Karttunen 4-0
37. Peetu Kerminen 5-0
38. Valtteri Nikulainen 6-0
52. Al-Namri Zakarya 6-1
63. Niklas Kansa 6-2

MP/SavU:n kokoonpano:
Tuomo Hiltunen, Miro Kekkonen, Otso Hynönen, Ville Laiho,  Aapo Karttunen, Ossi Torniainen, Jan Heinonen, Rasmus Lehtonen, Valtteri Nikulainen, Peetu Kerminen, Veikko Karttunen

Vaihtopelaajat:
Riku Piispa, Jimi Teittinen, Sakari Kaukonen, Martti Mäkelä, Paavo Alanne, Aleksi Matilainen

Vaihdot:
46. Valtteri Nikulainen <-> Jimi Teittinen
65. Jan Heinonen <-> Martti Mäkelä
74. Aapo Karttunen <-> Sakari Kaukonen
74. Ossi Torniainen <-> Paavo Alanne
86. Otso Hynönen <-> Aleksi Matilainen

MP/SavU:n ”Joukkueen Kivijalka” -pelaaja: (Äänestys MP:n Facebookissa ja palkitaan Ravintola Kivijalan pizzalahjakortilla)
Peetu Kerminen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP/SavU:n ja sarjajumbo Jäntevän välinen ottelu Miesten Kolmosessa muodostui perin kaksijakoiseksi. Kotijoukkue hallitsi ensimmäistä puoliaikaa mielin määrin johtaen sen jälkeen ottelua selvästi lukemin 6-0. Toisella puoliajalla ottelun tahtipuikon nappasi haltuunsa kotkalaisvieraat, jotka tuplasivat kauden tehtyjen maalien määränsä tekemällä kaksi osumaa MP/SavU:n jäädessä nollille. Kotijoukkue MP/SavU voitti ottelun kuitenkin siis luvuin 6-2 (6-0).

Ottelu alkoi täydellisessä mikkeliläispainostuksessa eikä sen voittajasta ei ollut epäselvää missään vaiheessa. MP/SavU vyörytti hyökkäyksiä kohti Jäntevän maalia ja jo 5. minuutilla Peetu Kerminen siirsi kotijoukkueen rangaistuspilkulta 1-0 johtoon. Pallo vietiin pilkulle, kun hetkeä aiemmin kotkalaispuolustus joutui kaatamaan Kermisen, joka oli pääsemässä nokikkain Jäntevän maalia vartioineen Sampo Mykkäsen kanssa. Vain kolme minuuttia avausosuman jälkeen Mykkänen kaivoi pallon seuraavan kerran verkosta selkänsä takaa. Veikko Karttusen kaksi ensimmäistä yritystä kimposi kotkalaisvahdista takaisin maalin edustalle pelattavaksi, mutta kolmannella kerralla yrittämään päässyt Valtteri Nikulainen ei enää erehtynyt, vaan naulasi lukemiksi 2-0.

Jos Karttunen haparoikin omien viimeistely-yritystensä kanssa 2-0 osumaa ennen, teki hän kaksi näyttävää osumaa vieden kotijoukkueen jo neljän maalin karkumatkalle. 19. minuutilla syntyneeseen 3-0 osumaan Karttunen sai hyvän keskityksen Peetu Kermiseltä ja puski pallon vastustamattomasti päällään Jäntevän maalin oikeaan kulmaan. 4-0 maaliin tarjoilun antoi puolestaan Ossi Torniainen ja tällä kertaa Veikko Karttunen siirsi pallon lähietäisyydeltä maaliin jalallaan, kun käynnissä oli ottelun 25. peliminuutti.

37. minuutilla Valtteri Nikulainen kuljetti pallon vauhdilla vasemmalta laidalta Jäntevän rangaistusalueelle ja antoi hyvän keskityksen maalin eteen, jossa Peetu Kerminen harhautti puolustajan näyttävästi pois tieltään ja pääsi laukomaan voimalla MP/SavU:n jo 5-0 johtoon. Ja vain minuuttia myöhemmin MP/SavU iski jälleen ja tällä kertaa osat vaihtuivat eli Peetu Kerminen tarjoili ja Valtteri Nikulainen herkutteli taukotilanteeksi 6-0.

Toinen puoliaika olikin sitten MP/SavU:lle tälle kaudelle ehkä jo hieman tyypilliseen tapaan vaikea. Selkeässä johtotilanteessa ja ottelun jo ratkettua paras into oli jäänyt tauon aikana koppiin ja vierasjoukkue Jäntevä pääsi pyörittämään myös omaa peliään ja maalamaan sen myötä kaksi kertaa. Ensin Al-Namri Zakarya pääsi 52. minuutilla mikkeliläispuolustuksen törmäilyn jälkeen kiertämään kotijoukkueen maalilla torjuneen Tuomo Hiltusen ja sijoittamaan pallon tyhjään maaliin. Ja reilu kymmenen minuuttia edellisestä Niklas Kansa sai suhteellisen vapaasti virittää laukaustaan, joka painuikin komeasti kotijoukkueen maalin vasempaan alakulmaan. Kotijoukkueen hyökkäyspeli puolestaan oli toisella puoliajalla sangen tehotonta eikä lisämaaleja enää nähty ja ottelu päättyi lukemiin 6-2 (6-0).

MP/SavU:n päävalmentaja Antti Kuismala oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa ensimmäisen puoliajan esitykseen, mutta löysi myös syyn toisen puoliajan vaatimattomampaan panokseen.
”Puolustimme todella hyvin ensimmäisellä puoliajalla ja sitä kautta pääsimme luomaan runsaasti hyviä maalipaikkoja. Toisella puoliajalla puolustamisemme intesiteetti laski liikaa ja se vaikutti peliin nähdyllä tavalla.”

Kuudennen tappiottoman ottelun ja kolmannen perättäisen voiton myötä MP/SavU nousi sarjassa jo kolmannelle sijalle. Sarjakärki MyPa porskuttaa kahdeksan pisteen etumatkalla MP/SavU:un, mutta mikkeliläisillä on mahdollisuus kaventaa eroa jo perjantaina 7.7. jolloin joukkue matkustaa Myllykoskelle MyPa:n vieraaksi.