RAPORTTI: Selvä voitto Komeetoista


Lauantai-illan huumaa Vehkahallissa: Komeetat-MP.

19.3.2022 harjoitusottelu: Komeetat – MP 1 – 4(1-3)

Maalit:
8. Topi Keskinen (Joslyn Luyeye-Lutumba) 0-1
21. Juuso Liukkonen rp. 0-2
23. Luyeye-Lutumba (Liukkonen) 0-3
37. Rasmus Häkkinen 1-3
81. Eero Ylönen (Keskinen) 1-4

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen, Arttu Loukiainen, Vaillance Nihorimbere, Arjan Goljahanpoor, Joslyn Luyeye-Lutumba, Valtteri Nikulainen, Topi Keskinen, Valdrin Azemi (45+1. varoitus), Veli-Matti Nuija, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Aleksi Honka-Hallila, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Leevi Leinonen, Eero Ylönen

Vaihdot:
46. Juuso Liukkonen <-> Eero Ylönen
46. Jarkko Heimonen <-> Leevi Leinonen
61. Vaillance Nihorimbere <-> Väinö Vehkonen

Otteluraportti:
Tänään taas harjoituspelattiin, kun Jyväskylässä Vehkahallissa vastaan asettui Kakkoseen noussut Komeetat. Lauantai-illan huuma oli tarjolla, mutta ottelu ei noussut kyllä miksikään klassikoksi. Vieraat tekivät vain tarvittavan ja MP voitti samoin 1-4(1-3) -lukemin kuin pari kuukautta sitten Mikkelissä.

Ottelu alkoi vieraiden komennosta ja MP:n hyökkäystrio Keskinen – Liukkonen – Luyeye-Lutumba aiheutti alati vaaratilanteita Komeettojen maalille. Avausmaali nähtiin 8. peliminuutilla nopean hyökkäyksen päätteeksi. Veli-Matti Nuija avasi, Juuso Liukkonen ja Joslyn Luyeye-Lutumba jatkoivat. Lopuksi Topi Keskinen laukoi voimalla pienen kuljetukset päätteeksi ja Komeettojen maalivahti haroi tyhjää, 0-1. Vaikka peli oli täysin vieraiden hallinnassa, niin seuraavaa maalia saatiin odotella reilu kymppi. Topi Keskinen rynni keskeltä läpi ja kotijoukkueen alakerta joutui käyttämään vääriä otteita ja tuloksena oli rankkari, jonka Juuso Liukkonen upotti varmasti maaliin, 0-2. Tästä maalista ei mennyt kuin pari minuuttia ja pallo oli taas Komeettojen maalissa. Arjan Goljahanpoor nousi vasemmalta ja pelasi pallon Liukkoselle, joka tarjoili Luyeye-Lutumballe avopaikan, 0-3. Nämä kolme maalia rauhoittivat vieraiden suurinta maalinälkää ja Komeetatkin pääsivät peliin mukaan. 37. peliminuutilla kotijoukkue kavensi MP:n alakerran lopettaessa pelaamisen, kun avustava erotuomari nosti lippunsa paitsion merkiksi ylös. Hetken päästä avustava tuli toisiin ajatuksiin ja laski lippunsa Rasmus Häkkisen rynnistäessä pallon kanssa läpiajoon. Häkkinen kiersi vastaan tulleen Otto Huuhtasen ja laukoi pallon verkkoon, 1-3. Vielä ennen taukoa vierailla oli useampikin paikka lisätä johtoaan, mutta palloa ei saatu maaliin asti ja tauon viettoon mentiin 1-3 -lukemissa.

Toisella jaksolla MP:n pelistä katosi punainen lanka ja kentällä nähtiin aikamoista pelailua. Kotijoukkue sai muutaman puolittaisen paikan, mutta nämä yritykset menivät ohi MP -maalin. Vieraatkin pääsivät useamman kerran yrittämään lisämaalien tekoa, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja tai sitten Komeettojen maalivahti torjui. Yhden kerran vieraat onnistuvat maalinteossa, kun Topi Keskinen teki esityön ja vapautti maalintekoon Eero Ylösen, joka sijoitti pallon varmasti verkkoon, 1-4. 90 minuutin pelailun jälkeen Vehkahallissa kaikui loppuvihellys ja tuloksena oli 1-4.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli suhteellisen tyytyväinen ensimmäiseen jaksoon.

– Tänään meillä oli ottelussa laskeva käyrä. Ensimmäinen jakso oli vielä hyvää tekemistä, mutta toinen oli suoraan sanottuna heikko.

– Saatiin tästä kuitenkin keskinkertainen harjoitus ja pelaajista lisää näkemyksiä.

– Ja aina on tietenkin hyvä voittaa!

Seuraavan kerran MP pelaa jo keskiviikkona, kun joukkue matkaa KuPS:n vieraaksi Kuopioon.