RAPORTTI: MP:n Kakkosen Cupin ottelut päättyivät tappioon Joensuussa


27.1.2019 MP – JIPPO 1 – 3(1-2)

Maalit:
5. Miika Vainikainen 0-1
11. Aleksi Nissinen 0-2
39. Wilkson (Viljami Jurvanen) 1-2
90+4. Aleksi Nissinen rp. 1-3

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Tuomo Jukarainen, Veeti Seppänen, Juuso Liukkonen, Tomi Janhunen, Wilkson, Viljami Jurvanen, Leevi Leinonen, Joona Mäenpää, Niila Forsell, Olli Kilpeläinen

Vaihtopelaajat:
Ozeias Graciano, Samuli Kaasalainen, Eero Ylönen

Vaihdot:
61. Leevi Leinonen <-> Samuli Kaasalainen
77. Viljami Jurvanen <-> Eero Ylönen
89. Joona Mäenpää <-> Ozeias Graciano

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Olosuhteiden pakosta MP joutui pelaamaan Kakkosen Cupin kotiottelun Joensuussa, missä pari viikkoa vanhassa Rantakylän Liikuntahallissa vastaan asettui JIPPO. Kenttäolosuhteiden lisäksi MP:llä oli haasteita myös joukkueen kasaamisessa, sillä flunssa selätti puolet edellisen viikon PEPO -pelin avauksesta ja vielä pelipäivän aamunakin kuume selätti yhden pelimiehen, mutta joukkue saatiin kasaan ja alun vaikeuksien pelikin kulki maalintekoa lukuun ottamatta. JIPPO oli tehokas maalipaikoissaan ja vei Cupin pisteet 1-3(1-2) -lukemin.

Ottelun alku oli MP:lle murheellinen, sillä 11. peliminuutin jälkeen tulostaululla oli jo 0-2 -lukemat. Ensin Miika Vainikainen puski takatolpalta Tommi Tainion keskityksestä 0-1 ja Aleksi Nissinen karkasi MP:n alakerralta Santeri Saarenkunnaan loistosyötöstä viimeistellen Sammy Ndjockin jalan kautta lukemiksi jo 0-2. Hiljalleen MP:kin ryhdistyi ja pääsi hakemaan avausosumaansa. Tomi Janhusen laukaus meni sivuverkkoon ja Juuso Liukkonen laukoi Wilksonin pudotuksesta hallin kattoon. Kotijoukkueesta lähimpänä lisämaalien tekoa olivat Aleksi Nissinen ja Santeri Saarenkunnas. Nissisen laukauksen kulmapotkun jälkitilanteesta Ndjock torjui varmasti ja Saarenkunnaan laukaus meni ruuhkan takaa niukasti ohi maalin. MP:n hyökkäyksessä näyttöjä antanut Wilkson laukoi 37. peliminuutilla vapaapotkun noin 20 metristä, mutta Jirko Sorsa JIPO:n maalilla torjui laukauksen. Muutama minuutti myöhemmin 26 -vuotias brassihyökkääjä näytti viimeistelytaitojaan ja iski kavennusosuman Viljami Jurvasen esityöstä. Tauon viettoon mentiin näissä 1-2 -lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui MP:n komennossa ja joensuulaisten maalipaikat olivat todella vähissä. MP:llä oli reilun viiden minuutin pelin jälkeen loistopaikka tulla tasoihin, kun Niila Forsell ja Tomi Janhunen pelasivat vasemmassa laidassa hienon kuvion ja Janhunen keskitti maalille, mutta kukaan ei ehtinyt palloon. Wilksonilla oli myös pari paikkaa tasoittaa peli, mutta kulmapotkun jälkitilanteesta laukaus osui JIPO:n puolustajaan ja toinen laukaus meni takatolppaa hipoen ohi. Loppuhetkillä paine lisääntyi Jirko Sorsan vartioimalla joensuulaisten maalilla, mutta palloa ei saatu maaliin asti. Paras paikka oli Juuso Liukkosella, jonka puskun Veeti Seppäsen keskityksestä Sorsa torjui. Ottelun lisäajalla kotijoukkue sai vielä rangaistuspotkun, jonka Aleksi Nissinen laukoi varmasti verkkoon ja loppunumeroiksi 1-3.

Päävalmentaja Janne Wilkman harmitteli ottelun alkua.

– Ensimmäinen vartti oli meille todella vaikea. Ei meinattu millään päästä peliin mukaan, mutta pelin edetessä saimme kasattua rivimme ja olimme hallitsevampi osapuoli. Toinen puoliaika oli tasapainoista pelaamista ja pystyimme luomaan maalipaikkoja, mutta emme pystyneet tasoittamaan peliä.

– Vastustaja oli tänään todella tehokas maalipaikoissa ja hyödynsi armottomasti meidän puolustuspään virheet.

– Tappiosta huolimatta pelissämme oli paljon positiivisia asioita. Esimerkiksi Olli Kilpeläinen joutui pelaamaan täysin vieraalla pelipaikalla, mutta hoiti hommansa topparina miehekkäästi. Veeti Seppänen oli tällä kertaa oikeana puolustajana ja esitys oli taas pirteä.  Myös Niila Forsell esiintyi vahvasti keskikentän keskustassa. Testipelaajalla kestää aina oma aikansa tottua uusiin kuvioihin ja olosuhteisiin, mutta ensi viikolla Wilkson saa toisen harjoitusviikon alle ja ensi sunnuntain JJK -harjoituspelin jälkeen tehdään päätöksiä hänen suhteen.

– Valitettavasti Cupin ottelut ei parhaalla mahdollisella tavalla meitä nyt palvelleet, mutta saimme näissä kahdessa pelissä ajettua nuoria pelaajia sisään ja heille arvokasta kokemusta miesten peleistä.

Joensuulaisten näkemys ottelusta löytyy täältä sekä kuvia täältä.

MP pelaa seuraavan kerran ensi sunnuntaina, kun Jyväskylässä harjoitusottelussa vastaan asettuu Kakkoseen pudonnut JJK.