RAPORTTI: MP selvään voittoon FC Blackbirdistä Juuso Liukkosen johdolla

#9 Juuso Liukkonen puskee #18 Janne Kuhmosen antamasta kulmapotkusta MP:n kolmannen maalin.

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Filipe Mello, Juuso Liukkonen, Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Elhadji Keita, Janne Kuhmonen, Samuli Kaasalainen, Viljami Jurvanen

Otteluraportti:
MP kohtasi Urpolan loistavissa olosuhteissa harjoitusottelussa Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa pelaavan FC Blackbirdin. Viime kaudella oman lohkonsa voittanut, mutta Kakkosen sarjapaikasta kieltäytynyt jyväskyläläisjoukkue on vielä vahvistunut huomattavasti. FC Blackbird pelasi hyvää jalkapalloa ja joukkueesta löytyi todella kovia pelimiehiä, kuten Tomi Petrescu, Jasin Abahassine ja Tommi Kari. Ensimmäistä puoliaikaa ja varsinkin ottelun alkupuolta hallitsi vieraat, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän MP hallitsi ottelutapahtumia. Lopulta ottelu päättyi MP:n selvään 4-1(1-1) -voittoon.

MP aloitti ottelun vaisusti ja vieraat olivat kuskin paikalla alun tunnustelun jälkeen, mutta hallinnasta huolimatta jyväskyläläiset eivät saaneet luotua kunnon maalipaikkoja Sammy Ndjockin vartioimalle MP -maalille. Reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen pallo oli kuitenkin MP:n maalissa, kun Iiro Äijö paineen alle syötti yllättäen alaspäin ja pallo meni Ndjockin torjuntayrityksestä huolimatta maaliviivan väärälle puolelle. Vierailla oli muutama loistopaikka tehdä useampi maali, mutta Ndjock torjui Petrescun vapaapotkun tolpan juuresta ja Toni Tahvanainen epäonnistui pari kertaa todella hyvissä maalipaikoissa. Hiljalleen MP:kin sai konettaan käyntiin ja vieraiden maalivahti Riku Uus-Leponiemi torjui kuitenkin kotijoukkueen muutamat maalintekoyritykset. Lopulta ensimmäisen puoliajan lisäajalla MP sai tehtyä tasoitusosuman, kun Jiri Haikonen pelasi Samuli Kaasalaisen maalintekopaikkaan, mutta Uus-Leponiemi sai vielä torjuttua Kaasalaisen yrityksen. Janne Kuhmonen oli ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi tasoitusosuman, 1-1. Tauon viettoon mentiin näissä tasalukemissa.

Tauolla MP:n kopissa terävöitettiin sitä, miten tulee pelata ja toisella puoliajalla kotijoukkueen peli olikin aivan erinäköistä ja hallinta oli selvästi MP:n. Varsinkin Jiri Haikonen, Janne Kuhmonen ja Juuso Liukkonen olivat pelipäällä ja vierailla oli suuria vaikeuksia pysyä näiden herrojen perässä. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän peliä käytiin jyväskyläläisten kenttäpäädyssä. Kotijoukkueen kunto tässä vaiheessa oli huomattavasti parempi ja tämä näkyi selvästi pelitapahtumissa. Juuso Liukkonen sai viimeisellä parilla kymmenellä minuutilla palkinnon kovasta työstään ja hän osui kolmesti. Ensin Filipe Mello vapautti Liukkosen läpiajoon, josta Lipi sijoitti pallon varmasti verkkoon. Toisen Liukkonen teki puskemalla Janne Kuhmosen kulmapotkusta ja kolmannen vieraiden alakerran harhasyötön jälkeen. Lisäksi Liukkonen rakensi useamman loistopaikan muille, mutta enempää maaleja kotijoukkue ei kuitenkaan saanut tehtyä. Vieraat pääsivät muutaman kerran hyökkäämään vaarallisesti vastaan, kun MP innostui hyökkäämään koko joukkueen voimin, mutta vieraiden viimeistely ei tänään Urpolassa onnistunut. Viimeiseksi kymmenminuuttiseksi MP:stä kentälle pääsi kapteenin nauhaa kantaen tällä erää viimeistä kertaa MP:n seiskapaitaa ansiokkaasta kantanut Mikko Hiltunen, joka loppukuusta muuttaa Pohjois-Suomeen. 4-1 -voittoon päättyneen pelin jälkeen Hiltuselle luovutettiin vielä MP:n seiskapaita muistoksi seurassa vietetyistä vuosista. (Kiitos Mikko MP -vuosista ja toivottavasti vielä joskus tulet takaisin!)

Päävalmentaja Janne Wilkman luovutti ottelun jälkeen #7 Mikko Hiltuselle muistoksi MP:n seiskapaidan.

Päävalmentaja Janne Wilkman löysi omiensa pelistä paljon hyvää keskellä raskasta fyysistä harjoituskautta.

– Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja kumpikaan ei oikein alussa päässyt maalipaikoille. Avausmaalin jälkeen meidän pelimme hiukan sekosi ja vierailla oli pari loistopaikkaa siirtyä parin maalin johtoon. Onneksi kuitenkin saimme tasoitusosuman vielä ennen taukoa.

– Toinen puoliaika mentiinkin sitten meidän selvässä hallinnassa. Tämä olikin ennakoitavissa, sillä olemme huomattavasti paremmassa fyysisessä kunnossa tässä vaiheessa vuotta.

– Tänään oli paljon onnistujia, mutta muutama pelimies erottui edukseen. Juuso Liukkonen oli todella työteliäs molempiin suuntiin ja vielä kolme maalia valtavan työmäärän päälle. Mello oli hyvä keskikentän keskustassa ja hänestä meille on varmasti vielä enemmän iloa, kun hän pääsee täyteen pelikuntoon.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa harjoitusottelun kahden viikon päästä lauantaina samaan aikaan Urpolassa, kun vastaan tulee yksi ensi kesän vastustajista JIPPO Joensuusta. (Edellyttäen, että joensuulaiset eivät pääse Kakkosen Cupissa jatkoon.)