RAPORTTI: MP niukkaan voittoon


#28 Veikko Karttunen puskee ottelun ainoan maalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

27.1.2024 harjoitusottelu: MP-PEPO 1 – 0(0-0)
Maali:
81. Veikko Karttunen (Noah Levis) 1-0

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Arvi Liljaniemi, Jan Heinonen, Niila Forsell, Benjamin Dahlström, Joel Laitinen, Oliver Häyhänen, Eero Ylönen, Jonne Koistinen, Joona Kuismala, Veeti Määttä

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Noah Levis, Ajack Deng, Rasmus Lehtonen, Kariim Al-Wehliye, Ossi Torniainen, Jesse Kilpeläinen, Veikko Karttunen

Vaihdot:
46. Aleksi Honka-Hallila <-> Timi Heikkinen
46. Arvi Liljaniemi <-> Jesse Kilpeläinen
46. Jan Heinonen <-> Rasmus Lehtonen
46. Oliver Häyhänen <-> Veikko Karttunen
66. Veeti Määttä <-> Kariim Al-Wehliye
66. Eero Ylönen <-> Noah Levis
74. Benjamin Dahlström <-> Ajack Deng
86. Niila Forsell <-> Ossi Torniainen

Otteluraportti:
MP pelasi tänään tämän vuoden kolmannen ja viimeisen harjoitusottelun ennen kuin viikon päästä alkaa Ykkösliigacup. Jalkapallohallissa vastaan asettui Kakkosessa pelaava PEPO Lappeenrannasta. Vieraat puolustivat tiiviisti joukkueena ja maaleilla ei juhlittu, kertaalleen MP sai pallon verkkoon ja voitti 1-0(0-0).

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa, mutta lappeenrantalaiset puolustivat uhrautuvasti ja tiiviisti. Pallonhallinta ei konkretisoitunut kunnon maalipaikoiksi ja suurin osa MP:n hyökkäyksistä puuroutui hyökkäyskolmannekselle. Laidoilta MP pääsi useamman kerran hyvin hyökkäämään, mutta viimeiset syötöt ja ratkaisut olivat tänään heikohkoja, näin kunnon maalipaikkoja ei oikein saatu luotua. Vieraiden oikeastaan ainut puolittainen ensimmäisen jakson maalipaikka tuli ensimmäisestä kulmapotkusta 26. peliminuutilla, mutta pusku meni yli Aleksi Honka-Hallilan vartioiman MP-maalin. Jirko Sorsa vieraiden maalilla ei myöskään joutunut montaa kertaa torjuntatöihin. Vähän ennen taukoa hän torjui helposti Eero Ylösen puskun sekä Oliver Häyhäsen laukauksen. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toiselle jaksolle MP suoritti neljä pelaajavaihtoa ja lisää vaihtoja nähtiin jakson edetessä. Nyt MP:n pelissä oli enemmän eloa ja vauhtia sekä puolittaisia maalipaikkojakin saatiin luotua. Jakson ensimmäinen maalipaikka oli vieraiden vaarallisella Miro Salmisella, mutta hän laukoi etukulmasta ohi. MP:ltä Rasmus Lehtonen, Veikko Karttunen ja Niila Forsell pääsivät useampaan kertaan yrittämään maalintekoa, mutta tauolla vieraiden maalille tullut Niko Pienmunne torjui tai sitten yritykset menivät päätyverkkoihin. Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa avausmaali oli todella lähellä, kun Kariim Al-Wehliye pelasi pallon maalille, mutta Rasmus Lehtonen ei saanut kunnon osumaa palloon ja Pienmunne sai torjuttua yrityksen. Vaihtopelaajat toivat uutta virtaa MP:n peliin ja peliä käytiin aikailla vieraiden kenttäpuoliskolla mitä pidemmälle peli eteni. Lopulta kova yritys palkittiin, kun Rasmus Lehtonen katkoi vieraiden hyökkäyksen keskialueella. Jesse Kilpeläinen pelasi pallon Noah Levisille, joka pienen kuljetuksen päätteeksi keskitti pallon maalille. Veikko Karttunen oli maalintekijän paikalla maalin edessä ja puski pallon vastuttamattomasti verkkoon ohi Pienmunneen, 1-0. Vieraat yrittivät saada vielä jonkinlaista kiriä aikaan, mutta MP sai luotua lopussa paremmat paikat. Loppuhetkillä vieraat saivat yhden puolittaisen paikan, mutta Timi Heikkinen torjui helposti ruuhkan takaa lähteneen laukauksen. Näin ottelu päättyi MP:n 1-0 -voittoon.

#11 Rasmus Lehtonen oli lähellä maalintekoa. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja sai pelistä lisää tietoa pelaajistaan.

– PEPO puolusti tänään hyvin boksiaan ja miehitti alueen hyvin, joten ei siellä kamalasti tiloja ollut.

– Saimme vietyä palloa laidoista, mutta sitten meillä meni vähän sormi suuhun tai teimme huonoja valintoja.

– Toiselle jaksolle pelimme selkiytyi ja vaihtopelaajat toivat lisää virtaa pelaamiseemme.

– Pitää kyllä antaa kunnia myös PEPO:lle, joka teki kovan työn puolustussuuntaan ja parhaat paikkamme saimme heidän nukahduksista.

– Saimme hyvin vastauksia pelaajistamme. Miten eri pelaajat toimivat eri tilanteissa ja eri paikoilla. Uusien pelaajien kanssa pitää käydä vielä enemmän läpi meidän pelitapaamme, sillä heidän pelaamisessaan näkyy vielä aikaisempien joukkueiden kuvioita.

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemysottelusta täältä.

Kilpailulliset ottelut alkavat ensi lauantaina Helsingissä Talin hallissa, missä vastaan tulee vaihtelevia tuloksia harjoituskaudella saanut sarjanousija PK-35.