RAPORTTI: MP ja MYPA tasapeliin


MP ja MYPA kohtasivat kesäisissä olosuhteissa Myllykoskella.

6.4.2019 MYPA – MP 2 – 2(1-0)

Maalit:
38. Rony Huhtala 1-0
60. Filipe Mello 1-1
74. Tomi Janhunen (Lucas dos Santos) 1-2
83. Huhtala 2-2

MP:n kokoonpano:
Tuomo Hiltunen (37. varoitus),  Reetu Räsänen, Vincent Bikana (7. varoitus), Lucas dos Santos, Filipe Mello (55. varoitus), Denis Lima de Assis, Tomi Janhunen, Matti Kohonen, Joonas Nissinen, Janne Kuhmonen, Juuso Tarvainen

Vaihtopelaajat:
Lasse Loukoila, Iiro Äijö, Juuso Liukkonen, Niila Forsell, Olli Kilpeläinen

Vaihdot:
46. Denis Lima de Assis <-> Juuso Liukkonen
71. Filipe Mello <-> Niila Forsell
85. Juuso Tarvainen <-> Olli Kilpeläinen

Otteluraportti:
MP ja Ykköseen valmistautuva MYPA kohtasivat kesäisissä olosuhteissa Kymenlaakson Sähkö Stadionilla. Ottelu oli vauhdikas harjoituspeli, joka päättyi 2-2(1-0) -tasatulokseen.

MP aloitti pelin ihan pirteästi, mutta aika pian kotijoukkue pääsi peliin paremmin mukaan ja punapaitaiset hallitsivat kenttätapahtumia. Pelin painopiste oli vieraiden kenttäpuoliskolla, mutta mitään kovin vaarallista MYPA ei hallinnasta huolimatta saanut aikaan. Tuomo Hiltunen MP:n maalilla sai olla suhteellisen rauhassa. MP:llä oli muutama nopea hyökkäys, mutta Tomas Turunen kotijoukkueen maalilla ehti pari kertaa juuri ennen Denistä palloon ja näin vieraiden avausosuma jäi syntymättä. MP pelasi useamman hyvän laukauspaikan, mutta Turunen torjui kertaalleen hyvin ja muut yritykset menivät yli tai ohi maalin. Reilu viisi minuuttia ennen puoliaikaa MP:n alakerta nukahti hieman ja kotijoukkueen testimies Rony Huhtala oli päästä karkuun. Tuomo Hiltunen tuli taistelupalloon rangaistusalueen ulkopuolelle ja joutui rikkomaan Huhtalaa varoituksen arvoisesti. MYPA sai tilanteesta vapaapotkun noin 17 metristä, jonka Anttoni Huttunen laukoi ylärimaan. Vierasjoukkueen pelaajat jäivät katseellaan seuraamaan tilannetta ja maalin edessä vapaana olleella Huhtalalla oli helppo työ puskea paluupallosta MYPA 1-0 -johtoon. Juuri ennen taukoa kotijoukkueella oli mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon, mutta Hiltunen torjui hienosti vasempaan alanurkkaan suuntautuneen laukauksen.

Toiselle puoliajalle MP tuli paremmin ja vieraat olivatkin hiukan niskan päällä. Viimeisissä syötöissä ja ratkaisuissa oli vähän toivomisen varaa ja hyvätkin tilanteet kuivuivat kasaan tai viimeistely-yritykset olivat heikkoja. Pelikellon käydessä 60. peliminuuttia MP prässäsi hyvin ja Mello sai jalan väliin MYPA -alakerran syöttöön. Pallo pomppi kohti MYPA -maalia ja puoliajalla maalille tullut Miika Korpela yritti saada pallon kiinni ennen maaliviivaa. Avustava erotuomari oli kuitenkin tarkkana ja huomasi pallon menneen maaliin. Näin MP tuli ansaitusti tasoihin ja heti seuraavasta hyökkäyksestä MP oli jo siirtyä johtoon, mutta Korpela torjui Janne Kuhmonen laukauksen oikea-aikaisella vastaantulollaan. MP sai lisävirtaa tasoitusmaalista ja peli oli hyvin sinipaitaisten kontrollissa. Vartti ennen täyttä aikaa Lucas dos Santos pelasi pallon vasempaan laitaan Tomi Janhuselle, joka kanttasi keskelle ja laukoi tarkasti vasempaan alakulmaan, 1-2. MYPA yritti kovasti saada tasoitusta aikaan ja peli aaltoili mukavasti. Tuomo Hiltunen torjui kerran näyttävästi, tuli pari kertaa oikea-aikaisesti vastaan ja esti MYPA:n tasoitusosuman syntymisen. 83. peliminuutilla Hiltunenkin oli voimaton, kun Rony Huhtala esitti taitojaan, sai jalan vapaaksi ja laukoi tarkasti takanurkkaan, 2-2. Kumpikin joukkue haki vielä voittomaalia, mutta kumpikaan ei enää onnistunut maalinteossa ja peli päättyi 2-2 -tasalukemiin.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli suhteellisen tyytyväinen omiensa hyökkäyspelaamiseen, mutta puolustuspelistä löytyy paljon parannettavaa.

– Ensimmäinen puoliaika aloitettiin vaisusti, mutta hiljalleen pelimme parani. Toinen jakso oli taas hyvää pelaamista.

– Etenkin hyökkäyssuuntaan pelissämme oli juuri niitä elementtejä, mitä haluan nähdä.  Puolustuspeliin Varsinkin omalla kolmanneksella jäi paljon kehitettävää tuleviin otteluihin.

– Oikeaan suuntaan olemme menossa ja tässä on vielä neljä viikkoa ja pari harjoituspeliä aikaa saada pieniä juttuja eteenpäin. Uskon, että olemme valmiina, kun sarjakausi alkaa.

– Tänään oli monella hyvää tekemistä, mutta jos jonkun haluaan nostaa esiin, niin Tarvaisen Juuso pelasi vahvan pelin keskialueella.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa harjoitusotteluitaan viikon päästä sunnuntaina, kun joukkue matkaa Kuopioon, missä Savon Sanomat Areenalla vastaan asettuu KuPS:n farmijoukkue KuFu.