RAPORTTI: MP ja MYPA pistejakoon


Maalin tehnyt #16 Onuray Köse ja alati vaarallinen #10 Miikka Oinonen taistelun tauottua Urskissa.

23.9.2018 MP - MYPA 1 - 1(1-1)

Maalit:
27. Samuel Lindeman 0-1
35. Onuray Köse (Michael Nzekwe) 1-1

MP:n kokoonpano:
Scott Angevine, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Elliot Simmons (61. varoitus), Michael Nzekwe (62. varoitus), Miika Oinonen (44. varoitus), Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Onuray Köse,  Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen,  Ozeias Graciano, Mikko Hiltunen, Joonas Kimari, Markus Brusila, Olli Kilpeläinen

Vaihdot:
73. Michael Nzekwe <-> Olli Kilpeläinen
84. Tomi Janhunen <-> Ozeias Graciano

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Vincent Bikana
MYPA: Samuel Lindeman

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Urskin iltavaloissa pelattiin MP:n kauden viimeinen kotiottelu, kun vastaan asettui sarjan piikkipaikalla toiseksi viimeiselle kierrokselle lähtenyt MYPA. Märissä ja liukkaissa olosuhteissa pelattu ottelu kulki kotijoukkueen hallinnassa, mutta siitä huolimatta ottelu päätyi 1-1(1-1) -pistejakoon.

Sade piiskasi Urskin hyvässä kunnossa ollutta nurmea ja se toi omat haasteensa pelaamiseen. Alkutunnustelujen jälkeen kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia ja vieraat olivat puolustuskannalla. Näillä näkymin viimeistä kertaa MP:n peliasussa Urskin viheriöllä esiintynyt Miikka Oinonen hätyytteli vartin kohdilla pariin kertaa Tomas Turusta MYPA:n maalilla. Ensin Turunen torjui Oinon kovan laukauksen kulmapotkuksi ja heti perään saksipotku pysähtyi Turusen käsiin. Vieraat eivät meinanneet saada millään hyökkäyspeliään kulkemaan ja maalitykki Jussi-Pekka Rämä vaelsi varjojen mailla Vincent Bikanan takataskussa. Vastoin pelitapahtumia vieraat siirtyivät pelissä johtoon, kun vielä ensimmäisellä puoliajalla toiminut tulostaulun kello kävi 27. peliminuuttia. MP:n alakerta ei saanut putsattua palloa, Samuel Lindeman katkaisi syötön, eteni muutaman metrin ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan paikalle saapuneiden MYPA -fanien iloksi, 0-1. Takaiskumaali ei saanut MP:tä pois tolaltaan, vaan kova yritys jatkui ja palkinto maalin muodossa tuli vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Onuray Köse laukoi hienosti Michael Nzekwen esityöstä pallon verkkoon ja MP tuli ansaitusti tasoihin, 1-1. Ensimmäisen puoliajan lopussa satoi todella rajusti ja tämä vaikeutti pelaamista. Tauon viettoon kuivattelemaan mentiin 1-1 -tasalukemissa.

Toisella puoliajalla MP jatkoi hallintaan ja loi hyviä maalintekopaikkoja, mutta vieraat puolustivat uhrautuvasti ja pitivät maalinsa puhtaana. Kotijoukkueesta lähimpänä maalintekoa oli taas kokenut Miikka Oinonen, jonka vasuritykki kolahti maalin vasempaan tolppaan. Vieraiden oikeastaan ainut kunnon toisen puoliajan maalipaikka tuli Simo Majanderin antamasta vapaapotkusta, jonka Scott Angevine MP:n maalilla torjui eteensä ja puolustus hoiti loput. MYPA tyytyi puolustamaan uhrautuvasti pistettään, jolla myllykoskelaiset saivat loistavat lähtöasemat päätöskierrokselle. Ottelun päätyttyä vieraat juhlivat tärkeää pistettä paikalle saapuneiden faniensa johdolla, mutta isompi tapahtuma oli Miikka Oinonen palkitseminen taistelun tauottua. Kyseinen MP-MYPA -ottelu saattoi olla Oinon viimeinen ottelu ja tämä sai myös kokeneella pelimiehellä tunteet pintaan.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen omiensa tason nostoon edelliseen Nurmijärven vierailuun verrattuna.

- Sade vaikutti  tänään paljon peliin, mutta yleisö kyllä näki ihan hyvätasoisen Kakkosen ottelun.

- Jäi kuitenkin sellainen olo, että olisi ansaittu enemmänkin, mitä käteen jäi.

- Kaikki laitettiin tänään peliin ja ilme oli hyvä. Pystyttiin luomaan selvästi enemmän maalipaikkoja kuin kaveri, mutta ei saatu valitettavasti kuin piste.

- Puolustettiin tänään hyvin joukkueena ja oli kypsä esitys koko joukkueelta. Oinosella oli taas tänään iso panos ja olisi toivonut palkintoa maalin muodossa, mutta se jäi valitettavasti saamatta. Onuray Köse teki kovasti töitä keskialueella ja Vincent Bikana pimensi vaarallisen Rämän tänään täysin.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä.

Kauden viimeisen ottelun MP pelaa ensi lauantaina, jolloin joukkue matkaa Oulunkylään, missä Musta Pekka Areenan muovilla vastaan asettuu kovin satsauksin sarjaan lähtenyt Gnistan.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 53 – 47
Laukaukset 13/4 – 9/4
Kulmapotkut 6 – 4
Rikkeet 13 – 9
Varoitukset 3 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 602/494 (82%) – 500/397 (79%)
Haastot 204/107 (52%) – 204/97 (48%)
Ilmakamppailut 27/13 (48%) – 27/14 (52%)
Ohitukset 36/19 (53%) – 42/15 (36%)
Taklaukset 48/33 (69%) – 43/24 (56%)

Lumme Energia kooste: MP-MYPA 1-1(1-1)