RAPORTTI: MP ja JäPS tasasivat pisteet


5.8.2018 MP - JäPS 1 - 1(0-0)

Maalit:
69. Miikka Oinonen (Lucas dos Santos) 1-0
75. Ville Ahola 1-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Iiro Äijö (17. varoitus), Vincent Bikana, Mikko Hiltunen, Michael Nzekwe, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Onuray Köse, Lucas dos Santos (54. varoitus), Janne Kuhmonen, Olli Kilpeläinen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Eero Karjalainen, Elliot Simmons, Miikka Oinonen, Tomi Janhunen, Markus Brusila, Shane McFaul

Vaihdot:
61. Olli Kilpeläinen <-> Miikka Oinonen
67. Onuray Köse <-> Shane McFaul
86. Janne Kuhmonen <-> Markus Brusila

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Janne Kuhmonen
JäPS: Ville Ahola

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Loistavakuntoisella Urskin nurmella MP sai vastaansa edellisellä kierroksella maalijuhlia viettäneen JäPS:n Järvenpäästä. Tänään ei kuitenkaan maaleilla juhlittu vaan ottelu päättyi 1-1(0-0) -pistejakoon.

Varsinkin ensimmäisen puoliajan alussa kotijoukkueen syöttöpeli oli heikkoa ja MP järjesti omilla syöttövirheillään muutaman todella loistavan maalipaikan vieraille, jotka eivät kuitenkaan avopaikoistakaan saaneet palloa maaliin. Iiro Äijö pelasti kerran hienosti ja Jonne Uronen torjui myös kertaalleen ”varman” maalin. Pelin edetessä kotijoukkueen syötötkin alkoivat löytää oikeaan osoitteeseen ja MP loi muutaman ainakin puolittaisen maalipaikan Janne Laihon vartioimalle JäPS -maalille. Kumpikaan joukkue ei ensimmäisellä puoliajalla onnistunut maalinteossa ja näin tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Tauolla päävalmentaja Janne Wilkman muutti hiukan ryhmitystä ja teroitti omilleen, miten pitää pelata. MP olikin toisella puoliajalla huomattavasti pirteämpi ja pelin painopiste oli järvenpääläisten kenttäpuoliskolla. Hallinnasta huolimatta MP ei meinannut saada luotua kunnon maalipaikkoja sateen liukastamalla Urskin sametilla. Tunnin pelaamisen jälkeen MP teki pelaajavaihtoja ja ne piristivät entisestään peliä. Miikka Oinonen ehti olla reilut viisi minuuttia kentällä, kun hän iski ottelun avausmaalin. MP antoi keskialueelta vapaapotkun nopeasti ja Lucas dos Santos pääsi vasemmassa laidassa vauhtiin ja keskitti pallon maalille, missä Oino oli ensimmäisenä pallossa ja puski pallon verkkoon, 1-0. MP sai maalista lisää virtaa ja hyökkäykset vyöryivät kohti kirkon päätyä. Kesken MP:n painostuksen vieraat hyökkäsivät keskeltä ja Ville Ahola laukoi kaukaa, märkä pallo teki kepposet MP:n maalivahti Jonne Uroselle ja peli oli helpohkon maalin jälkeen tasan. MP ei lannistunut tästä tasoitusosumasta ja haki raivoisasti johto-osumaa. Erikoistilanteista ja kaukolaukauksista maalinteko olikin muutaman kerran lähellä, mutta Janne Laiho teki muutaman loistopelastuksen ja piti lukemat tasoissa. Lopulta ottelu päättyi tasalukemiin 1-1 ja varsinkin kotijoukkueelle tulos oli pettymys.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli todella pettynyt tasatulokseen.

- Kyllähän tästä sellainen pelailun maku jäi. Meidän pelaaminen ei noussut sille tasolle, mitä haettiin. Johtoasema olisi pitänyt pystyä pitämään ja vastustaja pääsi kyllä helposti tasoittamaan.

- Ensimmäisen jakson syöttämisen laatu oli heikkoa ja silloin pelaaminen on hankalaa. Toiselle jaksolle parannettiin ja muutettiin hieman muotoa, niin saatiin omaa pelaamista selkeämmäksi.

- Vaihdosta saatiin tänään taas lisää virtaa peliimme, mutta se ei tänään riittänyt kuin yhteen pisteeseen.

- Nyt on vaan löydettävä lääkkeet, miten päästään taas sille tasolle, millä pelasimme parisen kuukautta ennen PEPO -tappiota.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan perjantaina, jolloin joukkue matkaa Vaajakoskelle FCV:n vieraaksi.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 49 – 51
Laukaukset 21/8 – 9/3
Kulmapotkut 7 – 3
Rikkeet 8 – 15
Varoitukset 2 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 435/333 (77%) – 446/335 (75%)
Haastot 192/99 (52%) – 192/93 (48%)
Ilmakamppailut 61/24 (39%) – 61/37 (61%)
Ohitukset 37/26 (70%) – 21/10 (48%)
Taklaukset 29/19 (66%) – 43/17 (40%)

Kooste: MP-JäPS 1-1(0-0)