RAPORTTI: MP haki voiton Gnistanin vieraana


MP ja Gnistan kävivät kovan taistelun Suomen Cupin pisteistä Talin hallissa.

1.2.2020 Suomen Cup: Gnistan – MP 1 – 2(0-2)

Maalit:
3. Firmino 0-1
33. Firmino (Yassin Daoussi) 0-2
50. Rony Huhtala rp. 1-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Iiro Äijö, Walid Abdelali, Firmino, Irfan Sadik, Aatu Manninen, Matti Kohonen, Joonas Nissinen (78. varoitus), Olli Kilpeläinen, Juuso Tarvainen, Yassin Daoussi

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Eero Ylönen, Veeti Seppänen, Topi Keskinen, Leevi Leinonen, Niila Forsell

Vaihdot:
58. Aatu Manninen <-> Niila Forsell
74. Firmino <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi tänään Suomen Cupin otteluitaan, kun joukkue matkusti Helsinkiin, missä Talin hallissa vastaan asettui toinen sarjanousija Gnistan. Tiukan taistelun jälkeen sarjapisteet matkasivat Mikkeliin Firminon kahdella maalilla 1-2(0-2) -lukemin.

Jos viikko sitten MP aloitti ottelun todella heikosti, niin tänään alku oli huomattavasti terävämpi. Jo kolmannella peliminuutilla nähtiin avausmaali, kun kotijoukkueen alakerran hölmöillessä Firmino ehti palloon ennen maalivahti Aatu Hakalaa ja kurotti pallon verkkoon, 0-1. Ottelu jatkui vieraiden komennossa, mutta mitään todella vaarallista MP ei pystynyt luomaan hallinnasta huolimatta. Kotijoukkueella oli muutama puolittainen maalipaikka, mutta Jonne Uronen vieraiden maalilla ei montaa kertaa peliin joutunut puuttumaan. Aatu Hakalan maalilla oli huomattavasti enemmän tilanteita; Irfan Sadikin yhden yrityksen Hakala torjui ja pari kertaa Ifu laukoi niukasti ohi. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Firmino iski taas. Jonne Uronen poimi kotijoukkueen sivuvaparin ja heitti pallon Yassin Daoussille, joka pelasi pallon Firminolle. Brassi leikkasi keskelle pitäen Gnistanin toppareita pilkkanaan ja laukaus lähti noin 16 metristä ja upposi vastustamattomasti maaliin, 0-2. Vähän ennen taukoa vierailla oli vielä mahdollisuus siirtyä jo kolmen maalin johtoon, mutta Joonas Nissisen vapaapotkun jälkeen pallo pyöri maaliviivan tuntumassa, mutta maaliin asti se ei mennyt ja tauon viettoon mentiin MP:n kahden maalin johdossa.

Gnistan tuli pirteästi tauolta ja heti ensimmäisellä peliminuutilla Jonne Uronen oli jo torjuntatöissä, kun Rony Huhtala laukoi tulisesti. Nelisen minuuttia oli toista jaksoa pelattu, kun Huhtala oli taas aiheuttamassa vaaran hetkiä MP:n rangaistusalueella. Pallon tavoittelutilanteessa Huhtala sai potkun jalkaansa ja tuloksena oli rankkari. Jonne Uronen oli hyvin mukana Huhtalan sivuverkkoon suuntautuneessa laukauksessa, mutta pallo meni verkkoon ja kotijoukkue oli maalin päässä, 1-2. Kavennusmaalin jälkeen MP:llä oli useampi mahdollisuus siirtyä taas kahden maalin johtoon, mutta loistavistakaan paikoista palloa ei saatu ohi Hakalan. Nuori maalivahti torjui mm. Irfanin Sadikin läpiajon, Firminon sekä Joonas Nissisen laukaukset. Gnistan hallitsi välillä pitkiä toveja peliä ja MP oli aikalailla puolustusasemissa, mutta vaikka pelinpainopiste oli selvästi vieraiden kenttäpuoliskolla, niin Gnistan ei kovinkaan montaa todellista maalipaikkaa pystynyt luomaan, kun MP puolusti hyvin joukkueena. Loppua kohti MP:kin pääsi taas peliin mukaan ja vierailla oli useampi mahdollisuus tappaa peli lopullisesti. Vaihdosta tullut Niila Forsell pääsi parikin kertaa yrittämään maalintekoa, mutta Hakala torjui nuorukaisen läpiajon ja toisen yrityksen puolustus blokkasi kulmapotkuksi. Toinen vaihtopelaaja Eero Ylönen laukoi myös kertaalleen vaarallisesti lyhyen kulman jälkeen, mutta tämä yritys meni yli. Tällä viikolla sopimuksen MP:n kanssa tehnyt Walid Abdelali pääsi myös yrittämään maalintekoa lyhyen kulman jälkeen, mutta ranskalaisen yritys osui ylärimaan. Gnistan sai vielä lopussa perinteisen paineen aikaan ja lisäajalla pallo taisi jo käydä Jonne Urosen vartioimassa maalissa, mutta tämä tilanne päättyi paitsioliputukseen. Lopulta reilun kolmen minuutin lisäajan jälkeen ottelun erotuomari Lina Lehtovaara vihelsi pelin päättyneeksi ja näin MP otti toisen peräkkäisen voiton Suomen Cupin lohkovaiheessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen voittoon.

– Viikko sitten aloitettiin peli heikosti, mutta tänään oltiin pelissä mukana heti alkuvihellyksestä lähtien.

– Saimme luotua kivasti tilanteita, mutta viimeistely ei tänään ollut niin tehokasti kuin MYPA -pelissä.

– Tämä oli kuitenkin kelpo esitys koko joukkueelta ja tästä on hyvä jatkaa työn tekoa.

Ruudun kooste ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa näitä Suomen Cupin otteluitaan ensi viikon perjantaina, jolloin joukkueella on edessä pitkä bussimatka länsirannikolle, kun Porin perjantai-illassa vastaan asettuu MuSa.