RAPORTTI: MP haki pisteet Porista


MuSa ja MP pelasivat Porin perjantai-illassa Suomen Cupin pisteistä.

7.2.2020 Suomen Cup: MuSa – MP 0 – 3(0-2)

Maalit:
7. Firmino 0-1
21. Eero Ylönen (Niila Forsell) 0-2
90+2. Olli Kilpeläinen rp. 0-3

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Iiro Äijö, Walid Abdelali, Firmino (18. varoitus), Aatu Manninen, Matti Kohonen, Eero Ylönen, Leevi Leinonen, Olli Kilpeläinen, Yassin Daoussi, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Sammy Ndjock, Vincent Bikana, Irfan Sadik, Veeti Seppänen, Antti-Ville Räisänen

Vaihdot:
46. Niila Forsell <-> Vincent Bikana
46. Leevi Leinonen <-> Irfan Sadik
66. Eero Ylönen <-> Veeti Seppänen
75. Firmino <-> Antti-Ville Räisänen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi taisteluaan Suomen Cupin pisteistä Porissa, missä vastaan asettui uusi tuttavuus MuSa. MP jatkoi voittojen tiellä ja Porista tuotiin pisteet mukana selvin 0-3(0-2) -lukemin.

MP:llä oli takana pitkä bussimatka ja ensimmäisellä minuutilla kotijoukkueen Juuso Aalto kirmasi vasemmasta laidasta karkuun, mutta Jonne Uronen MP:n maalilla sai näppinsä väliin ja tilanteesta seurasi kulmapotku. Tämän jälkeen vieraat sai koneensa käyntiin ja peli oli aikalailla MP:n kontrollissa. Kotijoukkueen maalivahti Tomi Mikkelsson tuli hyvin vastaan ja esti nuorien Leevi Leinosen ja Eero Ylösen yritykset. 7. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun Firmino ehti porilaisten topparin palautukseen, ohitti maalivahti Mikkelssonin ja pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin, 0-1. Pirteästi keskikentällä pelannut Niila Forsell pääsi heti seuraavasta hyökkäyksestä yrittämään maalintekoa, mutta tällä kertaa Mikkelsson torjui laukauksen eteensä. Kotijoukkueen edes puolittaiset maalipaikat olivat vähissä, mutta muutaman kerran Jonne Uronen joutui puuttumaan peliin ja nyrkkeili pallot hyvin kauaksi maaliltaan. 21. peliminuutilla iski MP:n nuoriso-osasto, kun Eero Ylönen ja Niila Forsell pelasivat hienosti yhteen ja Ylönen siirsi Forsellin paluupallosta pallon verkkoon, 0-2. Ensimmäisen puoliajan loppu mentiin MP:n komennossa ja parhaat maalipaikat osuivat hienoja nousuja tehneelle puolustaja Matti Kohoselle, mutta tällä kertaa Midi ei onnistunut maalinteossa. Toinen yritys meni niukasti ohi ja Niila Forsellin tarjoilusta lähteneen laukauksen Mikkelsson MuSa:n maalilla torjui hienosti. Tauon viettoon mentiin MP:n ansaitussa 0-2 -johdossa.

Tauolla MP teki pari vaihtoa, kun Vincent Bikana ja Irfan Sadik tulivat Leevi Leinosen ja Niila Forsellin tilalle. MP:n peli ei ollut samanlaista hallintaa kuin ensimmäisellä puoliajalla ja porilaisillakin oli omat hetkensä, vaikka mitään kovin vaarallista he eivät saaneet aikaiseksi. Samuli Virtanen pääsi vetämään hienosti volleystä, mutta MP:n onneksi tämä tulinen laukaus meni sivuverkkoon. Lisäksi Jonne Uronen teki pari oikea-aikaista ulostuloa ja esti kotijoukkueen kavennusyritykset. MP:llä oli useampi paikka ratkaista peli lopullisesti, mutta tarkkuus puuttui tällä kertaa yrityksistä. Irfan Sadik laukoi ja puski yli. Myös Walid Adbelali ja Matti Kohonen laukoivat Karhuhallin takaverkkoihin. Tomi Mikkelsson teki näyttävän tuplatorjunnan, kun hän ensin torjui Yassin Daoussin laukauksen ja heti perään Irfan Sadikin paluupallosta lähteneen laukauksen. Sama mies oli kuumana kotijoukkueen maalilla ja hän torjui myös Aatu Mannisen yrityksen. MuSa alkoi hiljalleen tyytyä kohtaloonsa ja MP pääsi lopussa vielä hallitsemaan peliä. Toisen jakson keskikentän pohjalla pelannut Olli Kilpeläinen oli monessa mukana. Ensin Jussi Välilä jyräsi Kilpeläisen rangasitusalueen rajan tuntumassa ja tästä Välilä sai illan toisen varoituksen ja pääsi etuajassa suihkuun. Tilanteesta seuranneen vapaapotkun Irfan Sadik laukoi tolppaan. Lisäajalla Kilpeläinen oli taas karkaamassa maalintekoon ja MuSa:n alakerta kaatoi hänet. Tästä Kilpeläinen pääsi vielä yrittämään maalintekoa 11 metristä rangaistuspotkupisteeltä. Tämän rankkarin hän laukoi vuoren varmasti verkkoon ja loppulukemiksi 0-3. Näin MP otti kolmannessa Suomen Cupissa kolmannen voitonsa ja jatkopaikka 16 parhaan joukossa alkaa olemaan lähellä, vaikka vielä on pari peliä tätä lohkovaihetta jäljellä.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen voittoon ja varsinkin ensimmäisen puoliajan peliesitykseen.

– Tänään lähdettiin nuorten johdolla prässäämään aktiivisesti MuSa:a ja tässä onnistuimme hyvin. Saimme lukuisia pallon riistoja ja loimme hyvin maalipaikkoja.

– Tauolla meidän piti johtaa kyllä enemmän kuin parilla maalilla, sillä niin paljon saimme luotua loistavia maalipaikkoja. Puoliajalla tehtiin vähän vaihtoja ja sen jälkeen meni oma aikansa, että saatiin taas pelijuonesta kiinni.

– Tämä oli kelpo esitys taas koko joukkueelta ja peli oli hyvin meidän kontrollissa melkein koko ajan. Tänään tehtiin muutamia kokeiluja ja ne toimivat aika kivasti.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Ruudun tilannekooste täältä.

MP pelaa Suomen Cupin lohkovaiheen toiseksi viimeisen ottelun viikon päästä lauantaina, kun EIF saapuu vieraaksi Urpolaan.