RAPORTTI: MP aloitti kauden tasapelillä PEPO:a vastaan


MP ja PEPO kohtasivat Kakkosen Cupin ottelussa Aviasport Areenalla Imatralla.

20.1.2019 PEPO – MP 1 – 1(1-0)

Maalit:
31. Jami Visto 1-0
55. Janne Kuhmonen (Olli Kilpeläinen) 1-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö (43. varoitus), Veeti Seppänen, Juuso Liukkonen, Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Otto Puikkonen, Janne Kuhmonen, Niila Forsell (90+2. varoitus), Olli Kilpeläinen, Juuso Tarvainen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Arttu Loukiainen, Viljami Jurvanen, Ozeias Graciano, Eero Ylönen

Vaihdot:
57. Otto Puikkonen <-> Eero Ylönen
68. Juuso Tarvainen <-> Viljami Jurvanen (89. varoitus)

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:

MP aloitti kauden ottelut Imatralla, missä Aviasport Areenalla Kakkosen Cupin myöhäisillan ottelussa vastaan asettui aina niin hankala vastustaja PEPO. Ottelu oli tyypillinen kauden avausottelu, missä oli enemmän vauhtia kuin ajatusta. Ottelussa nähtiin kuitenkin hienoja hyökkäyksiä, taistelua ja kumpikin joukkue antoi reilusti peliaikaa omille nuorilleen. Kotijoukkue osui ensimmäisellä puoliajalla ja vieraat toisella, näin päädyttiin 1-1(1-0) -pistejakoon.

MP aloitti pirteästi ottelun ja pallo liikkui hienosti mieheltä toiselle, mutta maalipaikkoihin asti hallinta ei konkretisoitunut. Kesken vieraiden hallinnan PEPO hyökkäsi nopeasti vastaan ja MP:n alakerran nukahduksen jälkeen nopea Markus Koistinen pääsi läpiajoon. Sammy Ndjock tuli kuitenkin hyvin vastaan ja esti Koistisen maalintekoyrityksen. Miko Sederholm kotijoukkueen maalilla torjui varmasti Niila Forsellin ja Janne Kuhmosen laukaukset. Ottelun avausmaali nähtiin 31. peliminuutilla, kun PEPO sai vapaapotkun sivurajan tuntumasta noin 25 metristä. Nuori Jami Visto laukoi pallon pelaajaruuhkan yli suoraan takakulmaan, 1-0. Maalin jälkeen tempo kentällä hiukan rauhoittui ja kumpikin joukkue yritti hyökätä vähän hitaammin. PEPO hallitsi jakson loppua, mutta maaleja ei nähty enempää ja tauon viettoon mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toisen puoliajan alku oli taas vieraiden hallintaa ja ansaittu tasoitusosuma nähtiin 55. peliminuutilla, kun nuorisokolmikko Puikkonen-Seppänen-Kilpeläinen teki esityön ja Janne Kuhmonen laukoi pallon voimalla PEPO:n verkkoon, 1-1. Kunnon maalipaikkoja ei kumpikaan tämän jälkeen saanut oikein luotua, mutta viimeisellä vartilla varsinkin vierailla oli useampi paikka siirtyä johtoon. Sederholm kuitenkin torjui Janne Kuhmosen sijoituksen, nuoren Eero Ylösen laukauksen ja Juuso Liukkosen saksarin. Lisäksi useamman yrityksen kotijoukkueen puolustus torjui uhrautuvasti ennen kuin pallo oli maalivahdilla asti. Kotijoukkueen maalipaikat toisella puoliajalla olivat vähissä ja Sammy Ndjockin työt olivat muutamassa keskityksen haussa ja useammassa maalipotkussa. Lopulta ottelu päättyi näihin 1-1 -lukemiin.

Päävalmentaja Janne Wilkman löysi paljon hyvää omiensa esityksestä ja oli todella tyytyväinen nuorisokaartin esitykseen.

– Saimme otteluun hyvän alun, mutta se ei konkretisoitunut maalien muodossa. PEPO taas tuli kovaa päälle ensimmäisen puoliajan viimeisen vartin, mutta me puolustimme hyvin joukkueena ja pidimme heidät poissa maalipaikoilta.

– Kaveri sai valitettavan halvan johtomaalin, mutta onneksi pääsimme kuittaamaan toisen puoliajan alussa. Toinen puoliaika oli muutenkin meiltä ehjä. Jouduimme tänään tekemään ison työmäärän maalipaikkoihin pääsemiseksi, sillä PEPO:n puolustuslinja pelasi vahvan pelin.

– Nuorten pelimiesten ennakkoluulottomat otteet ilahduttivat. Veeti Seppänen pelasi ensimmäisen miesten pelin ja näytti siltä, että hän olisi pelannut pidempääkin miesten kanssa. Lisäksi Ylösen Eero tuli hyvin vaihdosta sisään ja oli lähellä maalintekoa.

– Viikon päästä taas pelataan. Alkuviikosta kelataan videoita ja katsotaan, mitä voimme tehdä jatkossa paremmin ja missä onnistuimme. Tämä oli ihan hyvä startti kaudelle!

MP jatkaa Kakkosen Cupin otteluitaan viikon päästä sunnuntaina, jolloin joukkue matkaa JIPO:n vieraaksi Joensuuhun taistelemaan jatkopaikasta.