RAPORTTI: MP/2 väsytti KoPa:n nurin


Aapo Karttusen ampuma vapaapotku siirsi MP/2:n ottelussa 4-0 -johtoon.


13.6.2024 Kolmonen: MP/2 – KoPa 6-0 (1-0)
Maalit:
45+1. Martti Mäkelä 1-0
51. Raul Sepp (Ossi Torniainen) 2-0
57. Jere Närhi 3-0 om.
70.  Aapo Karttunen 4-0
78. Malek Bouchia (Raul Sepp) 5-0
83. Aapo Karttunen (Oliver Häyhänen) 6-0

MP/2:n kokoonpano:
Tuomo Hiltunen, Veeti Vanhanen, Mikko Haponen, Perttu Kosonen, Niilo Pirhonen, Oliver Häyhänen, Martti Mäkelä, Otso Hynönen, Paavo Alanne, Ossi Torniainen, Jimi Teittinen

Vaihtopelaajat:
Raul Sepp, Aaro Nyyla, Konsta Torniainen, Aapo Karttunen, Malek Bouchia

Vaihdot:
46. Jimi Teittinen <-> Raul Sepp
46. Paavo Alanne <-> Aapo Karttunen
46. Veeti Vanhanen <-> Konsta Torniainen
61. Mikko Haponen <-> Aaro Nyyla
71. Martti Mäkelä <-> Malek Bouchia

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP/2 oli ottanut edelliskierroksen Joutsenon vierailusta opikseen ja pelasi todella vahvan toisen puoliajan KoPa:a vastaan ja nappasi täyden pistepotin selkein 6-0 (1-0) lukemin. MP/2:n voiton takuumiehinä toimivat vaihtopelaajat Raul Sepp, Aapo Karttunen ja Malek Bouchia, jotka viimeistelivät kotijoukkueen viidestä toisen puoliajan maalista peräti neljä.

Pelin henki oli selvillä heti alkuvihellyksestä alkaen Rantakylän nurmella pelatussa MP/2:n ja KoPa:n kohtaamisessa. Kotijoukkue otti heti alusta alkaen ottelun pallokontrollin itselleen KoPa:n  vetäydyttyä tiiviiseen puolustusmuotoon omalle kenttäpuoliskolleen ja pyrkien iskemään vastahyökkäyksillä mikkeliläispuolustuksen selustaan. MP/2 pitikin palloa ja yritti löytää rakoja vierasjoukkueen puolustuksesta, mutta muutamia MP/2:n kulmapotkuja lukuunottamatta ottelun alkupuolella ei ottelussa mainittavia tapahtumia nähty.

18 peliminuutin kohdalla Paavo Alannetta rikottiin KoPa:n rangaistusalueen ulkopuolella ja Jouni Kautosen tilanteesta tuomitsemaa vapaapotkua asettui ampumaan MP/2:n kapteeni Ossi Torniainen. Torniaisen vasemman jalan laukaus ei kuitenkaan laskenut ajoissa maalipuiden väliin ja meni parikymmentä senttiä vieraiden maalin yli.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Niilo Pirhonen vapautti Oliver Häyhäsen hyvään nousuun vasemmalta laidalta, mutta myös Häyhäsen tähtäin oli aseteltu liian ylös ja pallo karkasi Häyhäsen toimesta korkeuksiin. 36. minuutilla Häyhänen myöhästyi vain hieman tavoitellessaan Jimi Teittisen oikealta maalin eteen lähettämää kovaa matalaa keskitystä ja maalitili jäi mikkeliläisiltä edelleen avaamatta.

Hieman ennen taukoa Jimi Teittiselle tarjottiin avausmaalin tekijän roolia, mutta Teittinen laukoi avopaikasta muutamasta metristä karkeasti yli KoPa-maalin. Avauspuolikkaan loppua kohden MP/2 pystyi luomaan yhä enemmän maalipaikkoja ja juuri ennen 45 minuutin täyttymistä väistämätön sitten viimein tapahtui. KoPa-puolustukselle sattui paha virhe ja maalivahdille tarkoitettu palautus jäi aivan liian lyhyeksi. MP/2:n keskikentällä operoinut Martti Mäkelä iski KoPa-puolustajan Jere Närhen syöttöön kiinni kiertäen KoPa-vahti Joonas Tiiran vieden kotijoukkueen 1-0 taukojohtoon kauden toisella maalillaan.

Heti toisen puoliajan alkuun KoPa rakenteli parikin vaarallista paikkaa, mutta MP/2:n maalilla torjunut Tuomo Hiltunen torjui niistä ensimmäisen ja toinen päättyi Miro Päivisen ohilaukaukseen. Tauolta kotijoukkueen kärkeen Jimi Teittisen tilalle tullut Raul Sepp oli lähellä kotijoukkueen maalitilin kasvattamista 49. minuutilla, mutta hänen puskunsa Oliver Häyhäsen keskityksestä painui hieman KoPa-maalin ohi.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu viisi minuuttia Sepp ei enää erehtynyt. Pallonriiston jälkeen Ossi Torniainen pelasi pallon Seppille, joka laukoi pallon harhautuksen jälkeen varmasti ohi KoPa:n maalivahti Joonas Tiiran ja kotijoukkue johti jo 2-0.

57. minuutilla KoPa-puolustuksen epäonnen soturi Jere Närhi ohjasi Oliver Häyhäsen KoPa-maalia kohti lähettämän keskityksen omaan maaliinsa muuttaen tilanteeksi jo ratkaisevan tuntuisesti 3-0. Toiselle puoliajalle kentälle juossut Aapo Karttunenkin pääsi ottelussa maalin makuun, kun hän laukoi vapaapotkun kahdestakymmenestä metristä vierasjoukkueen maalin vasempaan yläkulmaan ja MP/2 johti jo 4-0, kun käynnissä oli ottelun 70. peliminuutti.

Vajaa kymmenen minuuttia edellisestä Raul Sepp taisteli pallon itselleen KoPa-päädyssä ja laukoi itse terävästi. KoPa:n maalivahti Joonas Tiira torjui Seppin laukauksen eteensä ja hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Malek Bouchia pääsi nautiskelemaan pallon tyhjään maaliin ja tilanteeksi 5-0.

Aapo Karttunen pääsi tekemään illan toisen osumansa käytännössä tyhjiin vieden kotijoukkueen 6-0 -johtoon. Vasemmalta laidalta karannut Oliver Häyhänen keskitti pallon takatolpalle, johon ei KoPa:n pelaajista kukaan ehtinyt Karttusta estelemään ja hän nyökkäsi pallon varmasti maaliverkon perukoille. Ottelun tuomaroinut Jouni Kautonen ei toisella puoliajalla selkeisiin lukemiin revenneessä ottelussa antanut lisäaikaa kuin yhden minuutin ja kotijoukkue pääsi sen jälkeen juhlimaan selvää voittoa lemiläisvieraista.

Rantakylän kentällä luotetaan vielä vanhaan tekniikkaan.

 

MP/2:n kapteeni Ossi Torniainen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen erityisesti toisella puoliajalla. ”Ottelu ratkesi tänään oman tason nostoomme toisella puoliajalla”, tuumaili Ossi Torniainen pelin päätyttyä. ”Teimme toisella puoliajalla perusasiat huolellisemmin ja nopeammin ja sitä kautta vastustaja ei jaksanut koko peliä meidän vauhdissamme.”

MP/2:n ottelut Kaakon Kolmosessa jatkuvat jo tulevana tiistaina 18.6.2024 ja MP/2 isännöi paikallisderbyssä Mikkelin Pallo-Kissoja. Rantakylän nurmikentällä pelattava paikailliskamppailu alkaa klo 18:30. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!