RAPORTTI: EIF voitti MP:n lumisessa Urpolassa


MP ja EIF pelasivat Suomen Cupin pisteistä lumisessa Urpolassa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

15.2.2020 Suomen Cup: MP – EIF 0 – 2(0-1)

Maalit:
30. Jakob Gottberg 0-1
56. Darren Smith 0-2

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö (84. varoitus), Vincent Bikana, Walid Abdelali (41. varoitus, 78. varoitus -> ulosajo), Firmino, Irfan Sadik, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Eero Ylönen, Olli Kilpeläinen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Aatu Manninen, Santeri Karjalainen, Topi Keskinen, Juuso Tarvainen, Yassin Daoussi

Vaihdot:
46. Matti Kohonen <-> Yassin Daoussi
46. Eero Ylönen <-> Aatu Manninen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään neljännen Suomen Cupin lohkovaiheen ottelun, kun Urpolassa vastaan asettui EIF. Lumisissa olosuhteissa pelattu ottelu päättyi vieraiden 0-2(0-1) -voittoon ja näin MP kärsi kauden ensimmäisen tappion.

Jos parissa edellisessä ottelussa MP aloitti ottelun hyvin, niin tänään peli kyllä lähti käyntiin täydellisessä vieraiden hallinnassa ja MP oli täysin puolustuskannalla. Aluksi MP pystyi pitämään vieraat poissa maalipaikoilta, mutta mitä pidemmälle peli eteni, niin ensiesiintymisen MP:n maalilla tällä kaudella tehnyt Sammy Ndjock oli täystyöllistetty. Sammy torjui näyttävästi mm. Jakob Gottbergin puolivolleyn ja Zacharias Ekströmin vedon kulmapotkun jälkitilanteesta. Puolen tunnin kohdilla Ndjock oli kuitenkin voimaton, kun EIF hyökkäsi oikeasta laidasta; Jakob Gottberg oli takatolpalla ensimmäisenä Jarkko Heimosen keskityksessä ja pääsi siirtämään pallon tyhjään MP -verkkoon, 0-1. Avausmaalin jälkeen vierailla oli muutama muukin paikka lisätä johtoaan, mutta Ndjock torjui Gottbergin laukauksen ja toppari Iiro Äijö blokkasi hienosti liukumalla Darren Smithin yrityksen. Lisäksi Smith sai laukoa vapaapotkun hyvältä paikalta, mutta tämä laukaus meni ohi. MP sai olla tyytyväinen, että tauon viettoon mentiin vain vieraiden maalin johdossa.

Puoliajalla MP suoritti pari pelaajavaihtoa ja muutti ryhmitystään. Peli olikin ihan toisen näköistä tauon jälkeen ja pelin painopiste oli selvästi vieraiden kenttäpuoliskolla. Vaihdosta puoliajalta kentälle tullut Aatu Manninen laukoi kulmapotkun jälkeen yli ja pari minuuttia myöhemmin Manninen vapautti Firminon puolittaiseen läpiajoon, mutta brassin yritys meni niukasti ohi. Kesken kotijoukkueen painostuksen vieraat hyökkäsivät nopeasti vastaan vasemmalta laidalta ja liukas Darren Smith pystyi ohittamaan Sammy Ndjockin siirtäen vieraat jo kahden maalin johtoon. MP ei kuitenkaan tästä takaiskuosumasta lannistunut vaan jatkoi herkeämättä kavennusmaalin hakemista. Yann-Alexandre Fillion vartiomailla EIF -maalilla nähtiin useampi tiukka tilanne. Lähelle piti -tilanteita oli useita ja pallo pyöri useamman kerran maalin edessä, mutta maaliin asti palloa ei saatu hyvistäkään paikoista. Yli puolet MP:n pelaajista pääsi yrittämään maalintekoa, mm. Yassin Daoussilla, Irfan Sadikilla, Iiro Äijöllä, Firminolla sekä Olli Kilpeläisellä oli omat paikkansa. Vieraiden toisen puoliajan maalipaikat olivat vähissä. Kertaalleen pallo oli jo melkein maalissa, kun luminen pallo ei kestänyt Sammy Ndjockin käsissä, mutta kamerunilainen pystyi pitämään pallon päätyrajan oikealla puolella. Vieraiden kenttäpäädyssä nähtiin muutama kotiyleisöä ihmetyttänyt tilanne, mutta ottelun tuominnut Juuso Vuorinen ei ilmeisesti nähnyt niissä mitään rikettä. Molemmissa tilanteissa oli osallisena MP:n testissäkin ollut Jonathan Dunyin. Topparina pelannut nigerialainen kaatoi alimpana pelaajana läpipäässeen Firminon sekä rangaistusalueella Aatu Mannisen, mutta tällä kertaa näissä tilanteissa ei Vuorisen mielestä ollut mitään väärää. Vajaa vartti ennen täyttä aikaa Walid Abdelali sai ottelun toisen varoituksen ja näin hän joutui jättämään kentän ennen aikojaan ja MP pelasi lopun miehen vajaalla. Koko ottelun jatkunut lumisade aiheutti sen, että toisella puoliajalla jouduttiin rajaviivoja putsaamaan, joten pelissä nähtiin runsaasti lisäaikaa, mutta MP ei pystynyt rikkomaan kuparista ja edessä oli kauden ensimmäinen tappio. Näin MP joutuu vielä jännittämään jatkopaikan suhteen Cupin päätöskierrokselle.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli ensimmäisen puoliajan vaisua esitystä.

– Ensimmäisellä puoliajalla olimme jäljessä koko ajan ja emmekä pystyneet luomaan oikeastaan yhtään maalipaikkaa.  EIF oli liikenteessä meitä paremmalla jalalla ja he ottivat meiltä tilan sekä ajan pois.

– Tauolla teimme muutoksia ja tämän jälkeen pääsimme peliin paremmin mukaan sekä loimme useita maalipaikkoja, mutta tänään ei vaan uponnut. Olosuhteet olivat myös tänään todella vaikeat ja ne ei ainakaan helpottaneet pelaamista.

– Nyt täytyy vaan harjoitella lisää ja mukautua paremmin vastustajan systeemeihin sekä pystyä paremmin pelaamaan erilaisia vastustajia vastaan.

Vierailijoiden näkemys ottelusta löytyy täältä, Ruudun kooste ottelusta täältä, Rahikaisen Mikon kuvat täältä sekä Urheilusuomi.comin kuvat täältä.

MP pelaa Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisen ottelun viikon päästä lauantaina, kun Kotkassa vastaan asettuu lohkokärki KTP.