RAPORTTI: Alkuvaikeuksien jälkeen MP selvään voittoon


MP ja MYPA aloittivat kauden viralliset pelit Suomen Cupin merkeissä Urpolassa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

25.1.2020 Suomen Cup: MP – MYPA 5 – 1(1-1)

Maalit:
16. Nathael Ishii rp. 0-1
24. Irfan Sadik rp. 1-1
61. Sadik (Aatu Manninen) 2-1
79. Niila Forsell (Yassin Daoussi) 3-1
87. Forsell (Antti-Ville Räisänen) 4-1
90+3. Sadik (Forsell) 5-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Iiro Äijö, Firmino, Irfan Sadik, Aatu Manninen, Veeti Seppänen, Topi Keskinen, Joonas Nissinen, Olli Kilpeläinen (63. varoitus), Yassin Daoussi, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Santeri Karjalainen, Leevi Leinonen, Niila Forsell

Vaihdot:
69. Topi Keskinen <-> Niila Forsell
83. Firmino <-> Leevi Leinonen
90. Joonas Nissinen <-> Santeri Karjalainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kausi 2020 pyörähti tänään virallisesti käyntiin, kun Suomen Cupin avauksessa Urpolassa vastaan asettui Ilkka Mäkelän valmentama MYPA. MP aloitti ottelun vaisusti ja vieraat hallitsivat kenttätapahtumia, mutta MYPA punaisen kortin jälkeen kotijoukkue istui kuskin paikalle ja vei ottelun selvin 5-1(1-1) -lukemin.

MP aloitti ottelun todella hermostuneesti ja pelin painopiste oli selvästi kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. 6. peliminuutilla MP sai kulmapotkun jälkeen puolittaisen maalipaikan ja maalintekoa pääsivät yrittämään tänään kapteenin nauhaa kantanut Iiro Äijö sekä Irfan Sadik, mutta ottelun avausmaali jäi kuitenkin vielä näkemättä. Tämän jälkeen vierailla oli useampi mahdollisuus maaliin: Jonne Uronen selvitti maalitykki Jussi-Pekka Rämän yrityksen, Jari Hassel puski ohi ja kertaalleen pallo kävi jo MP:n ylärimassa vapaapotkun jälkitilanteessa. Vartin kohdilla pirteästi pelin aloittanut Nathael Ishii oli pallossa MP:n rangaistusalueella ja Jonne Urosen syöksy palloon osui myös Ishiihin, joka kaatui. Ottelun tarkasti tuominnut Mikko Leino vihelsi tilanteestä rankkarin, jonka Ishii itse laukoi varmasti verkon perukoille, 0-1. Takaiskumaali herätti kotijoukkueen ja muutama minuutti myöhemmin Irfan Sadik pelasi hienosti Firminon maalipaikkaan. Myllykoskelaispuolustus kaatoi kuitenkin Firminon ja seurauksena oli taas rankkari. Tämän Sadikin yrityksen MYPA:n maalivahti Tomas Turunen kuitenkin torjui kulmapotkuksi ja vieraat jatkoivat johtoasemassa. Tästä seuranneesta Joonas Nissisen kulmasta pallo oli jo menossa maaliin, mutta Samuel Lindeman torjui maaliviivalla kädellään ja seurauksena oli rankkari ja punainen kortti Lindemanille. Irfan Sadik pääsi yrittämään pari minuuttia myöhemmin uudestaan 11 metristä ja tällä kertaa hän ei erehtynyt, vaan laukoi voimalla keskelle ja peli oli tasan 1-1. Pelin kuva muuttui täysin ulosajon jälkeen; MP vei ja MYPA pyristeli perässä, minkä pystyi. Tomas Turunen vieraiden maalilla oli täystyöllistetty ja torjui useamman kerran näyttävästi; mm. Sadik useamman kerran, Daoussi, Firmino ja Antti-Ville Räisänen pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta hyvistä maalipaikoista huolimatta maaleja ei nähty ja tauon viettoon lämmittelemään mentiin 1-1 -tasalukemissa.

Toinen puoliaika jatkui kotijoukkueen hallinnassa. Heti ensimmäisellä minuutilla Tomas Turunen oli taas mies paikallaan ja torjui Joonas Nissisen laukauksen kulmapotkuksi. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli useampi loistava mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta loistavistakaan paikoista palloa ei saatu maaliin. Joonas Nissinen pääsi yrittämään maalintekoa Topi Keskisen esityöstä, Keskinen Sadikin tarjoilusta ja Firmino laukoi muutaman kerran tulisesti, mutta mikään näistä yrityksistä ei mennyt verkon perukoille. Pirteästi tänään MP:n hyökkäyksessä esiintynyt Irfan Sadik laukoi muutaman kerran ohi, mutta 61. peliminuutilla kova yritys palkittiin. Aatu Manninen lähetti tarkan keskityksen maalille ja Sadik jätti Stephen Obengin varjoonsa ja puski MP:n ansaittuun johtoon, 2-1. Toisella puoliajalla vajaalla pelannut MYPA passivoitui täysin ja vaikka he muuttivat ryhmitystään hyökkäysvoittoisemmaksi, niin MP oli pelin päällä ja kotijoukkueen puolustus sai olla aika rauhassa sekä keskittyä pallon kierrättämiseen. Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa kentällä tullut Mäntyharjun lahja Mikkelin jalkapallolle, Niila Forsell, järjesti oman shownsa. 79. peliminuutilla Aatu Manninen ja loistavan ottelun MP:n oikeana puolustajana pelannut Yassin Daoussi tekivät esityön ja Forsell laukoi maalin edestä voimalla verkkoon, 3-1. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Forsell näki Tomas Turusen olevan ulkona maalistaan ja laukoi yli 30 metristä pallon yli Turusen, 4-1. MYPA oli täysin antautunut ja nuori kotijoukkue nautti pelaamisesta. Vielä lisäajalla Forsell teki esityön Sadikin kolmanteen maaliin ja tulostaululle ilmestyi loppunumeroiksi 5-1. Näin nuorella joukkueella liikenteessä ollut MP aloitti Suomen Cupin hienosti heikosta alusta huolimatta.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen kauden ensimmäisen virallisen pelin jälkeen, vaikka heikohko alku hieman mietitytti.

– Aloitimme pelin todella hermostuneesti ja alku oli todella sekava. MYPA vei ottelun alkua ja me olimme puolustuskannalla. Meidän ensimmäiseen rankkariin johtanut tilanne oli ensimmäinen hyvä hyökkäys ja sen jälkeen saimmekin pelistä kiinni. Tätä tietenkin helpotti Lindemanin saama punainen kortti.

– Miesylivoimalla saimme pelin hallinnan täysin itsellemme ja pyöritimme hyvin palloa mieheltä toiselle sekä loimme lukuisia maalipaikkoja.

– Olen todella tyytyväinen, että saimme tänään tehtyä viisi maalia. Maalit osuivat oikeille miehille; Niila teki todella loistavan sisääntulon vaihdosta ja Ifu teki sen, mitä hyökkääjän pitääkin. Tästä on hyvä jatkaa!

Rahikaisen Mikon hienoja otoksia löytyy täältä, vierasjoukkueen näkemys ottelusta täältä ja Ruudun kooste täältä.

MP jatkaa Cupin otteluitaan viikon päästä lauantaina, kun Talin hallissa vastaan asettuu toinen sarjanousija Gnistan.