MP SELVÄÄN VOITTOON JÄRVENPÄÄSSÄ


[19.5.2018]

Kauden toinen vierasottelu meni ensimmäisen puoliajan viimeistä varttia lukuun ottamatta MP:n hallinnassa ja sarjapisteet matkasivat ansaitusti MP:n mukana Mikkeliin selvin 0-3(0-1) -lukemin.

Maalit:
28. Miikka Oinonen (Jiri Haikonen) 0-1
56. Lucas dos Santos rp. 0-2
90+4. Oinonen (Joonas Kimari) 0-3

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Eero Karjalainen, Vincent Bikana, Elliot Simmons, Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Onuray Köse, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen, Miikka Oinonen, Olli Kilpeläinen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Iiro Äijö, Joonas Kimari, Markus Brusila, Ozeias Graciano, Sami Kariniitty

Vaihdot:
68. Olli Kilpeläinen <-> Joonas Kimari
86. Elliot Simmons <-> Sami Kariniitty
90. Janne Kuhmonen <-> Ozeias Graciano

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi Kakkosen A-lohkon kamppailuitaan Järvenpäässä, missä Keskuskentän ajankohtaan nähden hyväkuntoisella nurmella vastaan asettui Järvenpään Palloseura. MP haki kauden ensimmäiset vieraspisteet, kun JäPS kaatui selvin 0-3(0-1) -lukemin.

Muutaman minuutin alkutunnustelun jälkeen kokovalkoisissa pelannut MP hallitsi kenttätapahtumia selvästi ja loi useita maalipaikkoja Janne Laihon vartioimalle maalille. Palloa ei saatu hyvistäkään paikoista verkkoon asti tai sitten Laiho venyi muutamaan huipputorjuntaan. Jos aikaisemmissa otteluissa MP:n erikoistilanteet olivat heikkoja, niin tänään ensimmäinen meni vielä harjoitellessa, mutta sen jälkeen niissä oli laatua. Kulmapotkuista maalintekoa pääsivät yrittämään mm. Vincent Bikana ja Olli Kilpeläinen. Lisäksi Lucas dos Santos vei vieraiden alakertaa useamman kerran ja laukoi terävästi, mutta verkon oikealle puolelle palloa hän ei saanut. 28. peliminuutilla MP sai ansaitun avausmaalin, kun dos Santos lähetti Jiri Haikosen vauhtiin oikeaan laitaan. Haikonen pelasi pallon maalille, missä kokenut Miikka Oinonen teki takavasaralla hienon maalin (video 0-1). Maalin jälkeen MP:n peli hiukan sekosi ja kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan, mutta mitään todella vaarallista he eivät kuitenkaan saaneet aikaan ja MP:n alakerta Sammy Ndjockin johdolla kesti nämä lähentelyt. Tauon viettoon mentiin 0-1 -lukemissa.

Puoliajan jälkeen MP jatkoi taas kuskin paikalla ja toinen maali oli todella lähellä, kun Lucas dos Santos lähetti Miikka Oinosen vauhtiin, mutta Oinon todella kova laukaus osui ylärimaan. Vähän tämän jälkeen Oinonen aiheutti taas vaaratilanteen JäPS:n puolustukselle, kun Janne Kuhmonen teki hienon esityön ja Oino oli puolittaisessa maalipaikassa. Kotijoukkueen alakerta käytti vääriä otteita ja kaatoi Oinosen rangaistusalueella. Tästä tuomitun rankkarin Lucas dos Santos tpimitti varmasti verkon perukoille, 0-2. Kahden maalin takaa-ajoasemassa kotijoukkue yritti saada jonkinlaista kirivaihdetta päälle ja teki vaihtoja, mutta peli oli kokonaisuudessaan vieraiden hallussa ja Sammy Ndjock sai olla suhteellisen rauhassa MP:n maalilla. Vähät tilanteet Ndjock torjui varmasti. MP:llä oli lukuisia mahdollisuuksia lopettaa kotijoukkueen pyristely, mutta palloa ei taaskaan meinattu millään saada maaliin, vaikka paikkoja oli. Lopulta lisäajalla MP sai tehtyä ottelun kolmannen maalin, kun Miikka Oinonen pääsi Joonas Kimari esityöstä avopaikkaan, Oino hassutteli maalivahdin ja laukoi loppunumeroiksi tyhjään maaliin, 0-3 (video 0-3). Kokonaisuudessaan MP oli selvästi parempi tänään Järvenpäässä paikalla olleista joukkueista ja haki ansaitut sarjapisteet mukaansa Mikkeliin.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen, ainoastaan ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti jätti toivomisen varaa.

– Olimme tänään selkeästi hallitsevampi osapuoli ensimmäisen puoliajan viimeistä varttia lukuun ottamatta ja loimme hyvin vaarallisia tilanteita vastustajan maalille.

– Toinen puoliaika oli ehjä kokonaisuus, jossa pidettiin vastustaja poissa maalipaikoilta ja itse onnistuttiin kahdesti. Pelaamisemme on nyt mennyt selkeästi eteenpäin ja varmasti tällä pelillä tulee jatkossakin voittoja, kun vaan
jaksamme uskoa omaan tekemiseen.

– Hyvä esitys tänään koko joukkueelta. Janne Kuhmonen oli taas pirteä ja Sammy Ndjock hoiti vähät tilanteet ammattimiehen varmuudella. Oinosen Miikka piti vastustajan toppareita koko ajan varpaillaan ja varmasti pari maalia helpottaa jatkoa.

Järvenpäänläisten näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan viikon päästä lauantaina, kun todella pirteästi sarjan aloittanut FCV Vaajakoskelta saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 49 – 51
Laukaukset 11/2 – 23/9
Kulmapotkut 4 – 10
Rikkeet 9 – 5
Varoitukset 1 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 445/337 (76%) – 408/307 (75%)
Haastot 187/83 (44%) – 187/104 (56%)
Ilmakamppailut 54/25 (46%) – 54/29 (56%)
Ohitukset 20/3 (15%) – 33/15 (45%)
Taklaukset 37/22 (59%) – 27/24 (89%)