Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Tammisaaressa isot panokset


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: EIF-MP
su 27.8. klo 18.00 Tammisaaren keskuskenttä

Ykkösen runkosarja lähestyy loppuaan ja panokset kasvavat. Huomenna sunnuntaina MP pelaa runkosarjan toiseksi viimeisen ottelun, kun joukkue matkaa Tammisaareen, missä Keskuskentän muovilla vastaan asettuu Ykkösen kovavireisin joukkue EIF. Kesäkuussa Urskissa pisteet tasattiin maalittomassa pelissä. Myös viime kaudella molemmat keskinäiset pelit päättyivät tasatulokseen, mutta silloin molemmissa peleissä nähtiin maaleja, kun pelit päättyivät 2-2. Tammisaaressa MP ei ole koskaan voittanut, mutta huomenna lähdetään muuttamaan tätä tilastoa.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja kolme. EIF on kerännyt kahdessakymmenessä ottelussa 42 pistettä (12 voittoa, 6 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 33-15), kun taas MP:llä on kasassa kahdenkymmenen ottelun jälkeen 41 pistettä (12 voittoa, 5 tasapeliä ja 3 tappiota; maaliero 32-18).

EIF on tällä hetkellä todella kovassa vireessä, sillä alla on kuusi peräkkäistä voittoa ja edellinen tappio on yhdeksän peliä sitten, kun kesäkuun lopussa TPS oli 3-1 -lukemin parempi Turussa. Tammisaarelaisten peli on ollut vakuuttavaa sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ja huomenna MP:llä on edessä todella iso haaste. Heinäkuun siirtoikkunassa EIF vahvisti joukkuettaan entisestään, kun Veikkausliigasta saapuivat Tiemoko Fofana (FC Haka) sekä paluumuuttaja Lucas Kaufmann (FC Honka). Norsuluurannikkolainen hyökkääjä Fofana on onnistunut maalinteossa jo neljästi ja Kaufmann on iso palanen pelin rakentelussa. EIF on todella panostanut joukkueeseensa ja heillä on kasassa todellinen muukalaislegioona, jonka ainoa tavoite on nousta Veikkausliigaan. Viime peleissä EIF:n avauksessa on ollut vain pari suomalaista pelaajaa. EIF:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy kuudesti maalinteossa onnistunut Stanislav Efimov ja viidessä maalissa ovat Abdoulaye Kante sekä SJK:hon siirtynyt Artur Atarah.

MP:n loistava vire on viime aikoina tasaantunut, mutta edellisellä kierroksella Jyväskylässä kurssia saatiin onneksi käännettyä, vaikka peli ei ollut mitään silmiä hivelevää. Viime viikon perjantaina JJK kaatui Niila Forsellin maalilla 0-1 ja näin kolmen ottelun voitoton putki saatiin poikki. Maalinteon kanssa on MP:llä ollut viime peleissä vaikeaa, mutta onneksi puolustuspeli on toiminut suhteellisen hyvin ja näin tasapelipisteitä on kertynyt. Huomenna on tarkoitus jatkaa tuota hyvää ja tiivistä puolustuspeliä, sillä vastassa on todella laadukkaita hyökkäyspään pelaajia, joiden kanssa saa olla koko ajan tarkkana. Tähän mennessä MP on onnistunut Ykkösen peleissä kolmekymmentäkaksi kertaa maalinteossa. MP:n paras ja Ykkösen maalintekijätilaston jaetulta ykkössijalta löytyy kymmenen maalia viimeistellyt Santeri Stenius. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyvät viidesti osuneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen. Niila Forsell on tehnyt kaksi maalia ja maalin miehiä löytyy peräti yhdeksän ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. MP:n alakertaan tulee taas muutoksia pelikieltojen takia, sillä Niklas Orjala huilaa vielä huomisen SalPa -pelin ulosajon takia ja kapteeni Samuli Hölttä sai Jyväskylässä kauden kymmenennen varoituksen ja hän huilaa runkosarjan kaksi viimeistä ottelua. Lisäksi useampi pelaaja on sivussa pienten ja vähän isompien vaivojen takia. Benjamin Urgenc on pelikieltonsa kärsinyt ja hän palaa kokoonpanoon.

Viikolla jatkosopimuksen tehnyt päävalmentaja Juha Pasoja tietää, että edessä on haastava peli.

– JJK-pelistä saatiin täysi pistepotti hieman nihkeällä esityksellä, mutta hyvä joukkue voittaa myös huonommallakin pelillä.

– Nyt on vastassa EIF, jonka riveistä löytyy paljon hyviä ulkomaalaisvahvistuksia. Ensimmäisen kierroksen peli Mikkelissä näytti, kuinka vahva joukkue EIF on ja se peli oli tasainen vääntö, jossa kummallakaan joukkueella ei kovin montaa kunnon maalipaikkaa ollut.

– Tammisaari on vaikea paikka vieraille ja meidän täytyykin onnistua omassa pelaamisessa hyvin, jos aiotaan pisteitä tuoda mukanamme. Lisäksi vastassa olla kuntopuntarin vahvin joukkue tällä hetkellä, joten haaste on iso.

Tammisaarelaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: EIF-MP 1,70 – 3,85 – 4,30.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
34. Otto Ruoppi
63. Olli Kilpeläinen
69. Niila Forsell