Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Hyvin mennyt runkosarja päätökseen huomenna Urskissa


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-TPS
la 2.9. klo 16.00 Urski, Mikkeli

Huomenna laitetaan Ykkösen runkosarja päätökseen, kun MP kohtaa 22. kierroksen ottelussa Urskissa Ykkösen kauteen suurimmalla pelaajabudjetilla lähteneen TPS:an. Turkulaiset ovat olleet MP:lle vuosien varrella haastava vastustaja, sillä MP:n edellinen voitto TPS:sta on niinkin kaukaa kuin elokuulta 1996 ja silloin pelattiin Veikkausliigaa. Tasapelejä on tullut usein ja tasan 1-1 pelattiin kesäkuussakin Veritas stadionilla. Se tasapeli onkin ainut pistemenetys kotipeleissä TPS:lle sen jälkeen, kun Veritaksen nurmi vaihdettiin muoviin. Huominen ottelu on samalla perhepeli, jossa on järjestetty mukavaa oheisohjelmaa perheen pienimmille jo klo 15 alkaen. Ottelujärjestelyistä voi lukea lisää täältä.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät peräkkäin sijoilta kolme ja neljä. TPS on kerännyt kahdessakymmenessäyhdessä ottelussa 37 pistettä (11 voittoa, 4 tasapeliä ja 6 tappiota; maaliero 39-25), kun taas MP:llä on kasassa kahdenkymmenenyhden ottelun jälkeen 41 pistettä (12 voittoa, 5 tasapeliä ja 4 tappiota; maaliero 33-20). Käy huomisessa pelissä miten tahansa MP tulee sijoittumaan Ykkösen runkosarjassa hienosti kolmanneksi ja saa näin ylempään jatkosarjaan kolme kotiottelua.

Mika Laurikaisen johtamat turkulaiset lähtivät Ykkösen kauteen yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina, mutta varsinkin alkukaudesta TPS:lla oli suuria vaikeuksia saada tuloksia ja vieraissa turkulaisten peli on kulkenut aika heikosti. Nytkin mustavalkoisilla on alla kaksi vierastappiota (KäPa ja SalPa), mutta sitä ennen kaatui sarjakärki Gnistan hienon esityksen jälkeen 0-3. Ykkösen voitto ja suora nousu alkaa olemaan jo liian kaukana turkulaisilta, kun kuusi ottelua on kautta vielä jäljellä, mutta mukaan nousukarsintaan oikeuttavaan neljän  parhaan joukkoon TPS varmasti haluaa. TPS on onnistunut tekemään eniten maaleja tähän asti Miesten Ykkösessä, joten huomenna MP:n alakerta saa olla tarkkana turkulaisten kanssa. TPS:n tehokkain maalintekijä on ollut Huuhkajissakin 63 maaottelua pelannut Kasper Hämäläinen, joka on osunut jo yhdeksän kertaa. Alhaji Gero on tehnyt kuusi maalia ja viidessä maalissa ovat tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Riku Riski sekä Torfiq Ali-Abubakar. TPS:n nimilista on täynnä Ykköseen loistavia pelimiehiä ja tulevaisuuden pelaajiakin heidän riveistään löytyy. Turkulaisten valmennuksessa on mukana vuosien varrella MP:kin riveissä reilusti yli sata ottelua Veikkausliigassa pelannut John Allen.

Koko kauden Ykkösen kärkipäässä keikkunut MP on viime aikoina pelannut tuloksellisesti ja pelillisesti vähän heikommin. Toissa kierroksella Jyväskylässä JJK kaatui 0-1 Niila Forsellin maalilla, mutta viime sunnuntaina EIF voitti kärkikamppailun 2-1, vaikka MP:lläkin oli omat paikat vaikka voittoon asti, mutta Otto Ruoppi oli ainut, joka onnistui maalinteossa hienolla kaukolaukauksellaan. Kotoisessa Urskissa MP on esittänyt hyviä otteita, vaikka edellisessä kolmessa kotiottelussa onkin jäänyt maalit tekemättä (2 tasapeliä ja tappio) ja edellinen kotivoitto on heinäkuun alkupuolelta, kun HIFK kaatui hienon taistelun jälkeen 2-1. Huomenna on tarkoitus palata taas kotivoittojen makuun ja näin saada hyvät lähtökohdat Ykkösen ylempään jatkosarjaan. Tähän mennessä MP on onnistunut Ykkösen peleissä kolmekymmentäkolme kertaa maalinteossa. MP:n paras ja Ykkösen maalintekijätilaston jaetulta ykkössijalta löytyy kymmenen maalia viimeistellyt Santeri Stenius. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyvät viidesti osuneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen. Niila Forsell ja Otto Ruoppi ovat tehneet kaksi maalia mieheen ja maalin miehiä löytyy kahdeksan ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. Niklas Orjala on nyt kärsinyt SalPa -pelin ulosajon tuoman kahden pelin pelikiellon ja hän palaa joukkueeseen. Kapteeni Samuli Hölttä on vielä huomenna pelikiellossa ja tällä viikolla harjoituksissa on tullut muutamia kolhuja. Sairastuvalla ovat mm. Niila Forsell, Joel Laitinen ja Lauri Sahimaa.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa päättää hienosti menneen runkosarjan kotivoittoon.

– EIF-pelistä ei jäänyt pisteiden valossa mitään käteen muutaman huonon puolustuspään ratkaisun takia. Kahden maalin tappioasema oli liikaa, vaikka pelimme muuten pallollisena oli hyvää ja lopussa saimme hyvää painetta EIF-maalille, mutta tarpeeksi lähelle ei päästy, jotta peli olisi tasoitettu.

– Muutamien pelikieltojen ja vammojen takia lähdimme sunnuntaina peliin hieman erilaisella ryhmityksellä ja se toimi ajoittain todella hyvin. Pelaajat toteuttivat sovitut asiat hyvin ja muutenkin ylpeydellä katsoin, miten me pystyimme haastamaan kokenutta vastustajaa.

– Huominen TPS-peli on viimeinen runkosarjan peli ja haluamme siitä voiton. Tiedämme Tepsin vahvuudet ja heillä on hyvä vire päällä, vaikka parissa edellisessä vierasottelussa onkin tullut tappio. TPS joukkueena sytyttää aina ja riippumatta meidän terveystilanteesta saamme  varmasti kentälle joukkueen, joka taistelee joka pallosta ja haluaa voittaa jokaisen kaksinkamppailun kotiyleisön edessä.

Turkulaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-TPS 2,98 – 3,50 – 2,18.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
12. Jonne Uronen (mv)
16. Santeri Stenius
17. Valtteri Nikulainen
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
45. Veikko Karttunen
63. Olli Kilpeläinen