Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna Urskissa pelataan kärkipään taistelu


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-SJK Akatemia
to 25.5. klo 18.30 Urski, Mikkeli

MP jatkaa muutaman päivän tauon jälkeen taas Ykkösen otteluitaan, kun huomenna Urskin nurmelle saapuu vastustajaksi SJK Akatemia Seinäjoelta. Seinäjokelaiset ovat olleet MP:lle haastava vastustaja, sillä kausien 2020 ja 2022 aikana joukkueet ovat kohdanneet Ykkösessä viidesti: MP on voittanut kerran, kerran on pelattu tasan ja kolmesti SJK Akatemia on ottanut pisteet. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät peräkkäin sijoilta kolme ja neljä. SJK Akatemia on kerännyt kuudessa ottelussa 12 pistettä (4 voittoa ja 2 tappiota; maaliero 10-8) ja MP:llä on kasassa kuuden ottelun jälkeen 13 pistettä (4 voittoa, tasapeli ja tappio; maaliero 8-4).

Veikkausliigassa pelaavan SJK:n farmijoukkue on aloittanut Ykkösen hyvin ja he ovat voittaneet kaikki neljä kotiotteluaan, mutta vierasotteluissa pistetili on vielä avaamatta. Toivottavasti heidän vierassaldonsa näyttää nollaa myös huomisenkin jälkeen. Tähän mennessä SJK Akatemia on vieraillut Jyväskylässä ja Tammisaaressa. Kotona nuori SJK Akatemian joukkue on esiintynyt todella pirteästi ja edellisellä kierroksella TPS sai kokea tämän, kun pisteet jäivät Seinäjoelle 1-0 -lukemin. SJK Akatemian päävalmentaja vaihtui huhtikuussa, kun edellinen päävalmentaja Brian Page törttöili ja hänet siirrettiin sivuun. Nyt päävastuun valmennuksesta kantaa 36-vuotias skotlantilainen Stevie Grieve. SJK Akatemia on onnistunut maalinteossa jo kymmenen kertaa ja nämä maalit ovat jakautuneet kahdeksalle pelimiehelle. Miro Turunen ja Babacar Fati ovat onnistuneet kahdesti maalinteossa ja lisäksi löytyy kuusi maalin miestä.

MP on aloittanut Ykkösen todella pirteästi, kun Ykkösen häntäpäähän povattu joukkue voitti KäPa -avaustappion jälkeen neljä Ykkösen ottelua putkeen. Viime viikolla Cupissa JJK tuli lopussa tasoihin ja jyväskyläläiset veivät jatkopaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 3-5(1-0,1-1). Sunnuntaina MP pelasi Ykkösen kärkikamppailun Oulunkylässä ja oli ihan loppuhetkille asti kiinni kolmessa pisteessä, mutta kärkijoukkue Gnistan nousi loppuhetkien rankkarimaalilla tasoihin ja pisteet jaettiin 1-1 -lukemin. Tähän mennessä MP on tehnyt Ykkösen peleissä kahdeksan maalia ja maalinteossa ovat onnistuneet Väinö Vehkonen ja Joslyn Luyeye-Lutumba kahdesti sekä yhden maalin miehet: Otto Ruoppi, Rasmus Lehtonen, Santeri Stenius ja Eero Ylönen. Huomenna MP:llä on vastassa nuori ja innokas joukkue, jonka liukkaat hyökkäyspään pelaajat pitää saada kuriin ja oma hyökkäyspelaamiseen pitää saada lisää terävyyttä ja rohkeutta. MP lähtee huomiseen otteluun aika lailla samalla kokoonpanolla kuin sunnuntaina Gnistania vastaan.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa huomenna nähdä omiltaan pirteää hyökkäyspelaamista.

– Sunnuntain Gnistan -peli oli meiltä vuoden parasta pallollisena ja ei puolustussuuntaankaan ollut mitään huolia. Saatiin hyvä vieraspiste, vaikka enemmänkin oli tarjolla.

– Huomisessa pelissä on tarkoitus pystyä hallitsemaan pallon kanssa enemmän, mutta kuitenkin fiksusti pelaten ja alkukaudesta toimineita periaatteita noudattaen. Tiivis puolustuspeli, jossa vastustaja pidetään poissa vaarallisilta maalipaikoilta sekä tilan ja ajan poisottaminen meidän puoliskolla on tärkeimmät puolustuksen teemat. Hyökkäyksiin kehitetään yhteistä pallollista tekemistä ja erilaisia kombinaatioita keskikentän kautta, ei pelkästään pitkää palloa. Valitaan joka tapauksessa se syöttö, mikä on vastustajalle vaikein.

– Urskissa me haluamme olla kuskin paikalla ja kontrolloida pelitapahtumia, jos onnistumme noissa asioissa, niin tappioton putkemme jatkuu. Tervetuloa kannustamaan!

SJK Akatemian ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-SJK Akatemia 2,08 – 3,55 – 3,15.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell