Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna Urskissa isot panokset


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-TPS
la 7.10. klo 16.00 Urski, Mikkeli

Huomenna pelataan Ykkösen jatkosarjat päätökseen. Tippujat (JJK, KPV ja KäPa) ja suoranousija (EIF) ovat jo selvillä, mutta karsinnan ensimmäiseen vaiheeseen pääsevät joukkueet ovat vielä auki. MP saa Urskiin vieraaksi runkosarjan päätöskierroksellakin Urskissa vierailleen TPS:n. Silloin syyskuun alussa TPS haki pisteet Urskista 0-1 -lukemin. Kesäkuussa Veritas stadionilla päädyttiin 1-1 -tasapeliin ja silloin MP:n maalin viimeisteli Väinö Vehkonen. Turkulaiset ovat olleet MP:lle vuosien varrella haastava vastustaja, sillä MP:n edellinen voitto TPS:sta on niinkin kaukaa kuin elokuulta 1996 ja silloin pelattiin Veikkausliigaa. Tasapelejä on kuitenkin tullut usein ja sellainen huomenna riittää MP:lle karsintaan pääsyyn, mutta voittoa lähdetään tietenkin metsästämään. Huomisista ottelujärjestelyistä voi lukea lisää täältä.

Ylemmän jatkosarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät samoilta sijoilta (kolme ja neljä) kuin runkosarjan jälkeenkin. TPS on kerännyt kahdessakymmenessäkuudessa ottelussa 41 pistettä (12 voittoa, 5 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 44-35), kun taas MP:n saalis on kaksi pistettä enemmän eli 43 pistettä (12 voittoa, 7 tasapeliä ja 7 tappiota; maaliero 38-29).

Mika Laurikaisen valmentama TPS lähti Ykkösen kauteen yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina, mutta varsinkin alkukaudesta TPS:lla oli suuria vaikeuksia saada tuloksia ja vieraissa turkulaisten peli on kulkenut aika heikosti. Ykkösen suurimmalla pelaajabudjetilla operoivat mustavalkoiset ovat vielä ilman voittoa ylemmässä loppusarjassa, sillä kolmen tappion (Gnistan, HIFK ja EIF) lisäksi TPS pelasi SJK Akatemian kanssa tasan. Huomenna turkulaisten on melkein voitettava, että pelit jatkuvat vielä karsinnoissa. TPS on kuitenkin ollut tehokas hyökkäyspäässä ja maaleja on syntynyt tähän mennessä 44, joten MP:n alakerta saa olla huomenna tarkkana. TPS:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät yhdeksän maalin miehet Alhaji Gero sekä tähän kauteen hienon pelaajauransa päättävä ja Huuhkajissakin 63 maaottelua pelannut Kasper Hämäläinen. Viidessä maalissa ovat tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Riku Riski sekä Torfiq Ali-Abubakar. TPS:n nimilista on täynnä Ykköseen loistavia pelimiehiä ja tulevaisuuden pelaajiakin heidän riveistään löytyy, joten huomenna MP:lle tulee haasteita riittämään. Turkulaisten valmennuksessa on mukana vuosien varrella MP:kin riveissä reilusti yli sata ottelua Veikkausliigassa pelannut John Allen.

Jos turkulaiset ovat saaneet ylemmän jatkosarjan neljästä pelistä vain yhden tasapelipisteen, niin MP:n saldo ei ole paljoa parempi, sillä koossa on kaksi pistettä. MP on pelannut tasan SJK Akatemiaa ja Gnistania vastaan sekä hävinnyt EIF:lle sekä HIFK:lle. Maanantain kamppailussa HIFK:n vieraana MP:llä oli paikat voittoon asti, mutta maalinteon kanssa oli taas ongelmia. HIFK iski lisäajan toisella minuutilla voittomaalin ja tärkeät sarjapisteet jäivät pääkaupunkiin 3-2 -lukemin. Ensimmäinen MP:n maaleista merkittiin IFK:n omaksi maaliksi ja toisen teki Niila Forsell maalivahti Aleksi Honka-Hallilan pitkän avauksen jälkeen. MP:n edellisestä voitosta on jo vajaa kaksi kuukautta, kun JJK kaatui vieraissa 0-1 elokuun puolessa välissä. Sen jälkeen MP on pelannut kuusi ottelua (2 tasapeliä ja 4 tappiota) ilman voittoa. Huomenna olisi korkea aika palata voittojen tielle ja edellisestä kotivoitosta (9.7. MP-HIFK 2-1) on jo melkein kolme kuukautta aikaa. Tasapelillä tai voitolla MP:n pelit jatkuvat varmuudella nousukarsinnoissa. Tähän mennessä MP on onnistunut Ykkösen peleissä kolmekymmentäkahdeksan kertaa maalinteossa. MP:n paras ja Ykkösen maalintekijätilaston jaetulta kolmannelta sijalta löytyvä Santeri Stenius on viimeistellyt kymmenen maalia. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyy kahdeksan maalia tehnyt Joslyn Luyeye-Lutumba sekä viidesti onnistunut Väinö Vehkonen. Niila Forsell on osunut kolmesti ja Otto Ruoppi kahdesti, maalin miehiä löytyy kahdeksan ja kahdesti vastustaja on tehnyt oman maalin. MP jatkaa huomenna aikalailla samalla kokoonpanolla kuin parissa edellisessäkin pelissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa jo kovasti huomista Tepsi -ottelua.

– Nyt saadaan kunnon huipennus tälle kaudelle ja kukapa olisi uskonut ennen kauden alkua, että taistelemme sarjanoususta vielä kierros ennen sarjan loppua.

– Kausi on mennyt meiltä hyvin, vaikkakin syksyllä pisteitä ei kertynyt aivan samaan tahtiin kuin alkukesästä. Täytyy muistaa, että olemme pelanneet nyt loppusarjassa vain sarjan parhaita joukkueita vastaan ja marginaalit ovat todella pienet joka ottelussa. Pelimme on ollut hyvää ja pelaajat ovat antaneet kaikkensa. Aina se ei vaan riitä, kun vastustajakin tekee samoin.

– Nyt huomenna on vastassa TPS ja odotettavissa on mahtava ottelu, jossa tullaan varmasti näkemään kovaa taistelua ja voittaja löytyy todennäköisesti sieltä, missä keskittyminen pysyy olennaisessa ja pää pysyy kylmänä. Meillä terveystilanne on sama kuin viime peleissäkin, joten hyvällä iskuryhmällä pääsemme otteluun.

– Nyt jos koskaan kannattaa tulla Urskiin kannustamaan meidät voittoon!

Huomisten vieraiden ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-TPS 2,88 – 3,55 – 2,22.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
63. Olli Kilpeläinen
69. Niila Forsell