Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna Urskiin saapuu Ykkösen kovakuntoisin joukkue


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-EIF
la 23.9. klo 16.00 Urski, Mikkeli

Huomenna lauantaina MP:llä on ohjelmassa ylemmän jatkosarjan toisen kierroksen ottelu, kun runkosarjavoittaja EIF saapuu vieraaksi Urskiin. Tammisaarelaiset ovat olleet vuosien varrella MP:lle todella haastava vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet Ykkösessä 12 kertaa, joista EIF on voittanut seitsemän kertaa, neljästi on pelattu tasan ja MP voitti kotiottelun kaudella 2021. Kesäkuussa Urskissa jäätiin ilman maaleja, mutta elokuun lopussa EIF voitti 2-1 kotonaan. Huomisista ottelujärjestelyistä voi lukea täältä.

Ylemmän jatkosarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja kolme. EIF on kerännyt kahdessakymmenessäkolmessa ottelussa 51 pistettä (15 voittoa, 6 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 40-18), kun taas MP:n saalis on yhdeksän pistettä vähemmän eli 42 pistettä (12 voittoa, 6 tasapeliä ja 5 tappiota; maaliero 35-23).

EIF on tällä hetkellä todella kovassa vireessä, sillä alla on peräti yhdeksän peräkkäistä voittoa ja ilman tappioita on mennyt yksitoista peliä putkeen. Edellinen tappio on kesäkuun lopulta, kun TPS oli 3-1 -lukemin parempi Turussa. Tammisaarelaisten peli on ollut vakuuttavaa sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ja huomenna MP:llä on edessä todella iso haaste. EIF aloitti sunnuntaina ylemmän jatkosarjan 2-0 kotivoitolla, kun HIFK vieraili Tammisaaressa. Tammisaaressa on todella panostettu joukkueeseen ja kesän siirtoikkunassa joukkue vahvistui entisestään, kun Veikkausliigasta saapuivat Tiemoko Fofana (FC Haka) sekä paluumuuttaja Lucas Kaufmann (FC Honka). Norsuluurannikkolainen hyökkääjä Fofana on onnistunut maalinteossa viidesti ja Kaufmann on iso palanen pelin rakentelussa. EIF:llä ei ole muuta tavoitetta kuin nousta Veikkausliigaan ja siihen MP yrittää huomenna pistää kapuloita rattaisiin. Gabriel Xatartin valmentama EIF on ylivoimaisesti Ykkösen kansainvälisin joukkue, jonka avauksessa on yleensä maksimissaan kaksi suomalaista pelaajaa. EIF:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy kahdeksasti maalinteossa onnistunut Stanislav Efimov ja viidessä maalissa ovat Abdoulaye Kante, Tiemoko Fofana sekä SJK:hon siirtynyt Artur Atarah.

Viime lauantaina MP aloitti Ykkösen ylemmän jatkosarjan kotona SJK Akatemiaa vastaan. Ensimmäisellä jaksolla MP onnistui kahdesti maalinteossa, kun Joslyn Luyeye-Lutumba viimeisteli molemmat maalit. Nämä maalit ei kuitenkaan riittäneet täyteen pistepottiin, sillä seinäjokiset onnistuivat toisella jaksolla kahdesti maalinteossa ja pisteet jaettiin 2-2 -lukemin. Näin MP:n voitottomien otteluiden putki venyi kolmeen, mutta kahden ottelun tappioputki saatiin sentään poikki. Nyt kun edellisessä kotiottelussa saatiin taas maalitili auki neljän kotipelin tauon jälkeen, niin huomenna olisi tarkoitus palata kotivoittojen makuun. Edellinen kotivoitto on niinkin kaukaa kuin heinäkuun alkupuolelta, kun HIFK kaatui hienon taistelun jälkeen 2-1. Sen jälkeen on pelattu viisi kotiottelua (3 tasapeliä ja 2 tappiota) ilman voittoa.  Tähän mennessä MP on onnistunut Ykkösen peleissä kolmekymmentäviisi kertaa maalinteossa. MP:n paras ja Ykkösen maalintekijätilaston jaetulta toiselta sijalta löytyvä Santeri Stenius on viimeistellyt kymmenen maalia. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyy seitsemän maalia tehnyt Joslyn Luyeye-Lutumba sekä viidesti onnistunut Väinö Vehkonen. Niila Forsell ja Otto Ruoppi ovat tehneet kaksi maalia mieheen, maalin miehiä löytyy kahdeksan ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. Ykkösen pelikieltoja ei MP:llä huomenna ole, mutta Kolmosessa viime aikoina hyvin maaleja tehneen Peetu Kermisen korttitili täyttyi viime lauantaina Heinolassa ja hän ei voi olla huomenna mukana joukkueessa. Sairastuvalta on ikäviä uutisia, sillä Niklas Orjalan sekä Lauri Sahimaan tämän kauden pelit on jo pelattu loukkaantumisten takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan yhtenäisempää pelaamista kuin edellisessä SJK Akatemia -kamppailussa.

– Toinen kotipeli heti perään harmittavan SJK Akatemia -tasapelin jälkeen. Vastassa on Gnistanin kanssa suorasta noususta taisteleva EIF. Heillä on todella vahva joukkue, ehkä Ykkösen vahvin. EIF:n riveistä löytyy hyviä ulkomaalaispelaajia, joista osa on pelannut myös Veikkausliigaa.

– Me lähdemme otteluun taistelemaan joka pallosta ja isoin tavoite pitää hyvä peli-ilme koko ottelun ajan. Tavoite meillä on menestyä ylemmässä loppusarjassa ja jatkaa kautta karsinnoilla. Se vaatii kotiotteluissa pärjäämistä ja siihen tarvitaan kotiyleisön tukea.

Tammisaarelaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-EIF 3,05 – 3,30 – 2,22.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
63. Olli Kilpeläinen
69. Niila Forsell