Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna pelataan Urskissa!


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-FF Jaro
la 13.5. klo 16.00 Urski, Mikkeli

Huomenna MP:n ei tarvitse viedä Ykkösen kotiotteluaan enää Jalkapallohalliin, sillä Urski on taas pelikunnossa. Kuten viime kaudellakin niin nytkin kauden ensimmäiseen Urskissa pelattavaan peliin saadaan vieraita Pietarsaaresta, kun MP kohtaa perinteisen FF Jaron. Vaikka vuosien varrella pietarsaarelaiset ovat olleet MP:lle haastava vastus, niin viime kaudella mentiin MP:n merkeissä, sillä neljästä keskinäisestä ottelusta MP voitti kolme. Talvella MP voitti Ykköscupissa, toukokuussa Urskissa sekä Ykkösessä että rankkareiden jälkeen Suomen Cupissa, mutta heinäkuussa Pietarsaaressa Jaro oli 2-0 parempi. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja kaksitoista. FF Jaro on kerännyt neljässä ottelussa kaksi pistettä (2 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 4-8) ja MP:llä on kasassa neljän ottelun jälkeen yhdeksän pistettä (3 voittoa ja tappio; maaliero 6-3).

Pietarsaarelaisten kauden alku on ollut haastava. Ykkösessä neljän ottelun jälkeen on voittotili vielä avaamatta ja Suomen Cupissa tuli noutaja kolmannella kierroksella, kun KPV haki jatkopaikan Pietarsaaresta 1-2 -lukemin. Sunnuntaina Jaro teki kuitenkin hienon nousun, kun ensin he tulivat kahden maalin takaa tasoihin TPS:ää vastaan, sitten lisäajan 13 peliminuutilla tasoittivat pelin 3-3:een ja välttivät näin kotitappion. Pietarsaarelaisten penkin päässä on uusi päävalmentaja, kun seuralegenda Jimmy Wargh siirtyi IFK Maarianhaminan apuvalmentajaksi ja uutena päävalmentaja toimii Jarossa 1980-luvulla pelaajana toiminut englantilainen Stephen Ward. Viime kauden joukkueesta poistui useampi runkopelaaja ja uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet mm. jo kolmesti maalinteossa onnistunut David Carty, Kareem Moses sekä paluumuuttajat Guillermo Sotelo, Samba Sillah ja Sergei Eremenko. Huomenna Jaro haluaa varmasti ottaa kauden avausvoiton, mutta kotijoukkue tekee varmasti kaikkensa, että pietarsaarelaiset jatkavat vielä huomisenkin jälkeen ilman voittoa.

Tappiollisen Ykkösen sarja-avauksen jälkeen MP on edennyt voitosta voittoon. Ykkösessä on kaatunut vieraissa HIFK, kotona KPV sekä viime lauantaina kauden ensimmäisessä nurmipelissä Ykköscupin voittanut JäPS. Voitokkaiden Ykkösen kamppailuiden lisäksi MP oli voitokas Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa Kolmosen Kultsu FC:tä vastaan. Cupin peli mukaan lukien MP on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa ja sitä on tarkoitus jatkaa huomenna Urskin ajankohtaan nähden hyväkuntoisella nurmella. Huomenna MP:llä on edessä toinen ottelu luonnonnurmella. Joukkue on saanut pari viikkoa harjoitella Raviksen nurmella ja tänään valmistavat harjoitukset pidettiin jo Urskissa. Kokoonpanoon tulee muutama muutos. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi Rasmus Lehtonen jatkaa sivussa ja Peetu Kerminen huilaa jalkavaivan takia. Keskiviikkona MP/SavU:n riveissä pelanneet ja maalin viimeistelleet Niila Forsell sekä Jesse Kilpeläinen ovat ensi kertaa tällä kaudella mukana joukkueessa.  Tähän mennessä MP on tehnyt Ykkösen peleissä kuusi maalia ja maalinteossa ovat onnistuneet kaksi maalia Järvenpäässä viimeistellyt Väinö Vehkonen sekä yhden maalin miehet: Joslyn Luyeye-Lutumba, Otto Ruoppi, Rasmus Lehtonen ja Santeri Stenius.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä huomenna Urskin nurmella edellisistä peleistä tutun taistelevan joukkueensa.

– Ensimmäinen kotipeli Urskissa ja kenttä on ajan kohtaan nähden hyvässä kunnossa!

– Vastassa Jaro, joka on aloittanut kautensa hieman alakanttiin. Viime pelissä he tekivät kuitenkin hienon nousun tasapeliin TPS:ää vastaan kotikentän sametilla. Jarossa on taitoa, juoksu- sekä fyysistä voimaa. Jaron brittihyökkääjä David Carty on vahva boxissa. Se meidän pitää huomioida ja pyrkiä estämään keskityksiä.

– Meidän omassa pelaamisessa jatketaan samoilla linjoilla kuin aikaisemmissakin peleissä eli puolustussuuntaan selkeys ja riskittömyys ovat avainasioita. Hyökkäyspelissä pyrimme saamaan enemmän kontrollia tekemiseemme ja pidempiä hyökkäyksiä hyvin toimivien nopeiden hyökkäysten lisäksi.

– Tiedossa on tiukka sekä tasainen peli ja kelikin pitäisi olla kohdillaan, niin toivotaan Urskiin kovasti yleisöä meitä kannustamaan, jotta pisteet jäävät Mikkeliin.

Vierasjoukkueen otteluennakko löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-FF Jaro 2,76 – 3,40 – 2,36.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
10. Egzon Avdi
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
27. Otto Ruoppi
28. Lauri Sahimaa
69. Niila Forsell
77. Joona Juntunen