Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna aloitetaan nousukarsinnat


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-SJK Akatemia
la 14.10. klo 15.00 Urski, Mikkeli

Nyt on Ykkösen runkosarja ja jatkosarjat pelattu, mutta nuori MP:n joukkue jatkaa vielä pelejään karsinnoissa. Huomenna Urskissa klo 15 alkavassa ottelussa haetaan vastustajaa viikon päästä lauantaille Gnistania vastaan. Karsinta Liigakarsinnasta I:ssä MP saa vastaan Ykkösen toisen yllättäjän SJK Akatemian Seinäjoelta. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolmesti ja tasaista on ollut, sillä sarjapisteet ja maaliero on molemmat tasan 4-4. Runkosarjassa molemmat voittivat kotiottelunsa 2-0 ja ylemmän jatkosarjan avaus päättyi Urskissa 2-2, kun MP:n kahden maalinjohto suli toisella jaksolla tasapeliin, 2-2. Huomisista ottelujärjestelyistä voi lukea lisää täältä. Huomenna Urskissa on voittaja löydyttävä ja mikäli ottelu on varsinaisen otteluajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu (2 x 15 minuuttia). Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan  rangaistuspotkukilpailu.

27 sarjakierroksen jälkeen joukkueet löytyivät peräkkäin sijoilta kolme ja neljä. SJK Akatemia keräsi kahdessakymmenessäseitsemässä ottelussa 44 pistettä (13 voittoa, 5 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 46-45), kun taas MP:n saalis on kaksi pistettä enemmän eli 46 pistettä (13 voittoa, 7 tasapeliä ja 7 tappiota; maaliero 40-30).

SJK Akatemiaa sekä MP:tä veikattiin ennen kauden Ykkösen häntäpäähän, mutta molemmat nuoret joukkueet näyttivät asiantuntijoiden olleen väärässä ja joukkueet ovat pelanneet pirteästi sekä olleet kaukana putoamistaistelusta. SJK Akatemia päätti ylemmän jatkosarjan 3-2 -kotivoittoon HIFK:sta ja tämän voiton turvin he nousivat neljänneksi päästen mukaan karsintapeleihin. SJK Akatemian otteet ovat jonkin verran heitelleen, mutta kotoisella OmaSp Stadionilla joukkue on osoittanut vaarallisuutensa ja voitti peräti kahdeksan kotipeliään runkosarjassa. Vieraissakin joukkue oli Ykkösen runkosarjassa neljänneksi paras joukkue (4 voittoa, 2 tasapeliä ja 5 tappiota, maaliero 17-23). Ylemmän jatkosarjan vieraspelit menivät sitten vähän heikommin, kun Urskissa hienon tasapeliin nousun jälkeen Ykkösen kaksi parasta joukkuetta (EIF ja Gnistan) ottivat kotivoitot, mutta vain maalin turvin. Huhtikuussa SJK Akatemian päävalmentajaksi tullut skotti Stevie Grieve on tehnyt todella hyvää työtä nuoren joukkueen kanssa ja hän jatkaa joukkueen ruorissa myös ensi kaudella. SJK Akatemian riveistä on löytynyt paljon onnistujia ja he ovat pelanneet vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. Seinäjokelaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyy seitsemän maalia viimeistelleet Miro Turunen ja Kasper Paananen, Bahrainiin siirtynyt Weslen Junior ja Eemeli Honkola ovat osuneet viidesti, neljän ja kolmen maalin miehiä löytyy molempia kaksi. Huomenna MP:llä on varmasti vastassa nuori ja innokas vierasjoukkue, joka ei halua, että heidän kautensa vielä loppuu.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vajaa kuukausi sitten Urskissa Ykkösen ylemmän jatkosarjan avauksessa. (Kuva: Jukka Laitinen)

MP päätti ylemmän jatkosarjan hienoon taisteluvoittoon Ykkösen suurimmalla pelaajabudjetilla operoineesta TPS:stä. MP:llä oli taas haasteita maalinteon kanssa, mutta toisella jaksolla maalinteko onnistui erikoistilanteista ja MP nousi Joel Laitisen ja Olli Kilpeläisen puskumaaleille 2-1 -kotivoittoon todella arktisissa olosuhteissa. Voitto merkitsi sitä, että MP sijoittui hienosti kolmanneksi Ykkösessä. Joukkue sai pronssimitalit viime lauantain pelin jälkeen ja aloittaa karsinnat kotipelillä ajankohtaan nähden hyväkuntoisella Urskin nurmella. Viime peleissä MP on pelannut pirteästi ja luonut hyvin maalipaikkoja, mutta maalinteon kanssa on ollut suuria haasteita. Ennen viime lauantain TPS -kotivoittoa MP:n edellisesti kotivoitosta oli kulunut liki kolme kuukautta aikaa, mutta nyt kun on taas päästy kotivoiton makuun, niin tarkoitus on jatkaa voittojen tiellä ja päästä karsintojen seuraavaan vaiheeseen Gnistania vastaan. MP onnistui Ykkösen runkosarjassa ja ylemmässä jatkosarjassa yhteensä neljäkymmentä kertaa maalinteossa. MP:n paras ja Ykkösen maalintekijätilaston jaetulta neljänneltä sijalta löytyvä Santeri Stenius viimeisteli kymmenen maalia. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyy kahdeksan maalia tehnyt Joslyn Luyeye-Lutumba sekä viidesti onnistunut Väinö Vehkonen. Niila Forsell on osunut kolmesti ja Otto Ruoppi kahdesti, maalin miehiä löytyy kymmenen ja kahdesti vastustaja on tehnyt oman maalin. Joona Kuismala on U19-maajoukkueen mukana Tsekissä pelattavassa EM-karsintaturnauksessa ja hän on sivussa. Loukkaantumisesta toipunut kapteeni Samuli Hölttä tulee Joonan tilalle kokoonpanoon ja muuten jatketaan samalla joukkueella kuin edellisessäkin pelissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa karsinta-avauksesta tiukkaa taistelua.

– Huomenna taas Urskin sametilla taistellaan SJK Akatemiaa vastaan. Tällä kertaa ei pisteistä, vaan jatkoon pääsystä liigakarsintaan. Olemme pelanneet kolme kertaa vastakkain sarjassa ja aika tasatilanteessa lähdemme huomiseen otteluun.

– Meillä on pieni etu kotikentästä, mutta kuten edellinen peli Akatemiaa vastaan osoitti, niin peli kestää sen reilut 90 minuuttia. Viimeksi tekemisemme sekosi hieman toisella jaksolla ja Akatemia tuli tasoihin. Tavoite meillä on löytää samanlainen ilme ja pelaamisen järkevyys kuin TPS:ää vastaan viime lauantaina ja sitä kautta hyödyntää kotikenttäämme.

– Tulee varmasti kova taistelu ja kumpikin joukkue jaksaa painaa viimeiseen minuuttiin asti, joten yleisölle on luvassa varmasti vauhdikasta viihdettä. Tervetuloa!

Huomisten vieraiden ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-SJK Akatemia 1,69 – 3,80 – 4,40.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
34. Otto Ruoppi
63. Olli Kilpeläinen
69. Niila Forsell