JUNIORIT: Futareita jo Naperoina


Ismo Loukoila kohtasi ensimmäisten Naperoiden joukossa aloittaneita ja edelleen MP:ssä pelaavia pelaajia ja palautti heille heidän ensimmäiset ilmoittautumislomakkeensa muistoksi.
Eturivissä vasemmalta: Valtteri Nikulainen, Paavo Alanne, Ismo Loukoila, Ville Laiho, Otso Hynönen; takarivissä vasemmalta: Konsta Torniainen, Eemeli Krivetz, Jere Bagge, Daniel Koral
Kuvasta puuttuvat: Vili Rautio, Tuomas Tontti, Aleksi Matilainen, Kalle Leppänen

Mikkelin Palloilijat käynnisti 3-6 -vuotiaille tarkoitetun HIPPO-Naperofutistoiminnan tammikuussa 2009. Naperofutiksen tarkoituksena oli tarjota ikäryhmäjoukkueita leikinomaisempaa jalkapallotoimintaa myös perheen pienimmille.

HIPPO-Naperofutis löysikin nopeasti oman paikkansa ja jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana sen toimintaan osallistui lähes sata innokasta pientä futaajan alkua. Harjoituksia pidettiin pääosin koulujen saleissa kerran viikossa ja toiminnan pääpaino oli liikkumaan oppimista ja ryhmässä yhdessä toimimista.

HIPPO-Naperofutiksen ensimmäisen toimintavuoden lähes sadasta lapsesta MP:n P17- ja P20- joukkueissa on mukana edelleen kaksitoista pelaajaa ja valtaosa heistä on pelannut jo miesten pelejäkin Kolmosessa pelaavan SavU:n riveissä ja onpa Valtteri Nikulainen päässyt näyttämään taitojaan jo MP:n edustusjoukkueessakin.

MP:n HIPPO-Naperofutiksen toiminnan käynnistäjänä vuonna 2009 ja vastuuohjaajana sen alkutaipaleella useamman vuoden toiminut Ismo Loukoila muistelee HIPPO-Naperofutiksen alkuaikoja lämmöllä. ”Olihan se alku aikamoista opettelua itsellekin, koska useamman kymmenen pienen lapsen huomion saaminen ja keskittymisen ylläpitäminen kokonaisen tunnin ajan ei ollut ihan helppo tehtävä. Kunnialla siitä kuitenkin selvittiin ja alusta asti apuna onneksi oli hyviä apuohjaajia MP:n vanhemmista junioreista. Mukavaa meillä kuitenkin aina oli ja hienoa on nähdä, että noin monta pelaajaa on edelleen mukana MP:ssä. Ja vähintään yhtä hienoa on, että tuolloin alussa itse Naperoina aloittaneita poikia tällä hetkellä itse apuohjaajina HIPPO-Naperofutiksessa.”

Ensimmäisten Naperofutaajien joukossa aloittaneiden pelaajien ja Ismo Loukoilan välillä on edelleen yhteys, kun hän nykyään toimii miesten Kolmosessa pelaavan SavU:n joukkueenjohtajana. ”Onhan se aika ainutlaatuista ja etuoikeutettua, että on saanut tuntea näitä pelaajia aivan pienestä pitäen ja nyt he pelaavat jo miesten pelejä ja ollaan samassa joukkueessa, Ismo Loukoila jatkaa.

HIPPO-Naperofutiksen toiminnassa on menossa jo neljästoista vuosi ja toiminnan suosio on pysynyt vankkumattomana. Tämänkin syksyn aikana ryhmään on ilmoittautunut mukaan noin sata 3-6 -vuotiasta tyttöä ja poikaa. HIPPO-Naperofutiksen harjoitukset järjestetään Jalkapallohallissa torstaisin klo 17:00-18:00. Lisätiedot ja ilmoittautumiset MP:n verkkosivuilla.