Huom! Mikkeli esittää: Samson mukana kilvassa Ykkösen maalikuninkaaksi


Tule osaksi MPläisyyttä! MP ei ole vain jalkapalloseura, vaan yhteisö, jossa jokainen tuntee olevansa riittävä ja arvokas. Yhteistyökumppanimme Huom! Mikkeli on ollut vahvasti mukana toiminnassamme useita vuosia. Me MPläiset ja Huomilaiset haluamme olla läsnä niin arjessa kuin vapaa-aikana. Yhdessä olemme HUOMattavasti pareMPia! 💙

Samson Ebuka saapui Kemistä Mikkeliin viime tammikuussa ja raamikkaan hyökkääjän ruuti on ollut kuivaa heti saapumisensa jälkeen.

Samson on omien sanojensa mukaan viihtynyt Mikkelissä hyvin, paremmin kuin Kemissä ja nauttinut MP:ssä pelaamisesta. Kausi on niin tilastojen valossa, kuin myös miehen omien näkemysten mukaan sujunut varsin mallikkaasti, tällä kaudella pelaaja on paukuttanut maaliverkkoja pelaamassaan viidessätoista Ykkösen ottelussa yhteensä kuusi kertaa. Maalitavoite miehellä oli kauteen lähtiessä 10 täysosumaa, joka tätä menoa näyttäisi olevan varsin saavutettavissa.

Tällä hetkellä Ykkösen maalipörssin kärjessä majailee Gnistanin brassihyökkääjä Douglas Caé yhdeksällä täysosumalla, joten Samson on maalikuninkuus taistelussa vielä hyvin mukana.

-Tuntuu totta kai hyvältä olla mukana Ykkösen maalikuninkuustaistossa, vielä on paljon pelejä jäljellä ja yritän tehdä parhaani pysyäkseni kisassa mukana kauden loppuun saakka.

Nuoren miehen maalivainu sekä maalintekotaito ovat osakseen kummunneet suosikkipelaajan Sergio Agüeron kautta. Argentiinalaistaituri on toiminut Samsonin inspiraationlähteenä pidemmän aikaa ja mies itse myös mainitsee, että he ovat ulkomuodoltaan melko samankaltaisia. Kentänpuolella, pelityylissä saattaa myös pieniä samankaltaisuuksia herrojen osalla näkyvän.

Hyökkääjät usein elävät maaleille ja näiden tekeminen on luonnollisesti myös Samsonille tärkeää. Jalkapallo on maalintekopeli, jossa enemmän maaleja tehnyt joukkue vie voiton. Sen vuoksi maalienteko ja niiden syöttäminen ovat miehen mukaan molemmat tärkeitä asioita, joita on mukava saada aikaan ja auttaa joukkue voittoon. Kuuden täysosumansa lisäksi Samsonilla on tilillään myös kaksi maaliin johtanutta syöttöä tällä kaudella.

Tarjoilu on myös Samsonin suuntaan ollut tällä kaudella hyvällä tasolla. Miehen itsensä mielestä paras tapa maalata on saada syöttö linjan taakse ja laukoa sitten pallo verkon perukoille. Tämän kaltaisia maaleja nuoren pelaajan tekemänä on saatu jo muutamia ihastella ja tullaan varmasti vielä loppukauden aikana ihastelemaan lisääkin!