Go On -ENNAKKO: Kotiavauksessa vastassa KPV


Otteluennakon tarjoaa: Go On

Ennakko: MP-KPV
la 29.4. klo 16.00 Jalkapallohalli, Mikkeli

Huomenna MP:llä on ohjelmassa kauden 2023 ensimmäinen Ykkösen kotiottelu, kun Jalkapallohallissa vastaan tulee KPV Kokkolasta. KPV on ollut niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa. Viime kaudella kokkolalaiset voittivat kotonaan sarja-avauksen 3-2 kotonaan ja Urskissa päädyttiin elokuussa 1-1 -tasapeliin. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

KPV on aloittanut Ykkösen kauden kahdella kotiottelulla ja molemmissa otteluissa on jäänyt maalit vielä tekemättä, sillä ottelut sekä JJK:ta että TPS:ää vastaan ovat päättyneet 0-0 -lukemiin. KPV eteni talven Ykköscupissa aina välieriin, jossa Ykköscupin mestari JäPS oli 0-3 -lukemin parempi. Keskiviikkona KPV sai maalitilin auki, kun he vieraissa voittivat FF Jaron 1-2  Willem Haapiaisen ja Vitor Gomesin maaleilla ja näin he jatkavat 4. kierrokselle. Christian Sundin valmentama kokkolalaisjoukkue sai pidettyä joukkueen hyvin kasassa ja siellä jatkavat mm. Sebastian Mannström, Miika Kauppila, Charalampos Chantzopoulos ja Kyle Curinga. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet Sami Sipola, Samuel Mahlamäki sekä viime viikolla HJK:sta lainalle tullut nuorten maajoukkuepelaaja Niilo Kujasalo. Kokkolalaiset tulevat Mikkeliin hakemaan varmasti Ykkösen kauden avausmaalia sekä pisteitä, joten huomenna on varmasti edessä tiukka kamppailu.

MP on taasen pelannut Ykkösen alkuun kaksi vierasottelua. Sarja-avauksen nousija KäPa voitti 0-2, mutta viime viikon perjantaina MP haki tärkeät avauspisteet HIFK:lta Joslyn Luyeye-Lutumban ja Otto Ruopin maaleilla 0-2. Keskiviikkona MP vieraili Joutsenossa, missä Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa vastaan tuli Kaakon Kolmosessa pelaava Kultsu FC. MP antoi peliaikaa alkukaudella vähemmän pelanneille pelaajille ja osa runkopelaajista jätti Cupin pelin kokonaan väliin. Toissapäivänä ei missään vaiheessa ottelua ollut voittajasta epäselvyyttä ja peli päättyi 1-5 -vierasvoittoon. Maalinteossa onnistuivat Tobi, Niklas Leinonen, Peetu Kerminen, Lauri Sahimaa sekä Veikko Karttunen. Kaksi ensimmäistä Ykkösen ottelua pelikiellossa ollut Väinö Vehkonen on taas mukana joukkueessa ja samoin Lauri Sahimaa tulee mukaan joukkueeseen joukkueeseen pikkuvaivojen jälkeen. Niklas Leinonen huilaa huomenna keskiviikon pelin tällin takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa tiukkaa kamppailua.

– HIFK-pelissä tulleet onnistumiset vapauttivat tunnelmaa joukkueessa ja kauden alussa on aina tärkeä saada pistetiliä kartutettua mahdollisimman nopeasti. Helsingistä saimme pisteet ansaitusti tiiviin puolustuspelin ja onnistuneiden nopeiden hyökkäysten ansiosta. Samoja teemoja haluamme nähdä myös huomenna, mutta lisäyksenä vielä hieman enemmän kontrolloituja hyökkäyksiä pitempinä syöttöketjuina.

– KPV on vastustajana tuttu ja joukkue ei ole muuttunut paljoakaan viime kausista. Pelaamisessa näkyy nopeaa pallon liikuttelua eteenpäin ja puolustettaessa aggressiivista prässäämistä viiden ylimmän pelaajan osalta. Heillä kausi on alkanut ilman tappioita, tosin voittojakaan sarjassa ei vielä ole ja varmaankin päällimmäinen tavoite heillä on saada maalitili auki. Se meidän täytyy estää samanlaisella uhrautuvalla pelaamisella kuin IFK:takin vastaan.

– Jos me onnistumme pitämään KPV nollilla, niin tulemme kyllä luomaan tarvittavat maalipaikat, jotta pisteet jäävät Mikkeliin. Erikoisuutena, samoin kuin viime vuonna, aloitamme kotipelit hallissa, mutta kun on hieno ja hyvä halli, niin mieluummin siellä pelataan kuin huonolla alustalla ulkona.

Vierasjoukkueen otteluennakko löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-KPV 3,30 – 3,45 – 2,02.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
26. Joona Kuismala
27. Otto Ruoppi
28. Lauri Sahimaa
77. Joona Juntunen