EST Palvelut -RAPORTTI: Taistelusta huolimatta pisteet jäivät Turkuun


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

TPS ja MP pelasivat todella kesäisissä olosuhteissa.

12.8.2022 Ykkönen: TPS-MP 1 – 0(0-0)

Maali:
77. Kasper Hämäläinen 1-0

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Arjan Goljahanpoor, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Antti-Pekka Kesonen, Jonathan Dunyin, Kevin Beugre, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Aleksi Honka-Hallila, Peetu Kerminen, Jesse Jäppinen, Topi Keskinen, Jan Heinonen, Jesse Kilpeläinen, Haruna Abubakar

Vaihdot:
46. Antti-Pekka Kesonen <-> Jan Heinonen
46. Arjan Goljahanpor <-> Topi Keskinen (83. varoitus)
82. Kevin Beugre <-> Peetu Kerminen
88. Jarkko Heimonen <-> Haruna Abubakar (90+2. varoitus)
88. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Jesse Kilpeläinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP matkusti Turkuun, missä Veritas stadionin nurmella vastaan asettui Ykkösen sarjakärki TPS. Vierasjoukkue jätti maalipaikkansa käyttämättä ja TPS iski kertaalleen pienen nukahduksen jälkeen, näin turkulaiset voittivat 1-0(0-0) ja MP joutui pitkälle kotimatkalle taas ilman sarjapisteitä.

Ottelu alkoi turkulaisten pallonhallinnalla ja heti alkuun Demba Savage sekä Kasper Hämäläinen pääsivät laukomaan, mutta molempien vedot menivät yli. 10. peliminuutilla Juri Kinnunen laukoi vapaapotkun, mutta paluun MP:n maalille tehnyt Otto Huuhtanen torjui pallon väljemmille vesille. 13. peliminuutilla toisessa kenttäpäädyssä nähtiin nopean hyökkäyksen jälkeen todella loistava maalipaikka, mutta avopaikassa ollut Kevin Beugre laukoi Joslyn Luyeye-Lutumban tarjoilusta ohi. Heti perään Jonathan Dunyin kaukolaukaus meni ohi. Vielä ennen juomataukoa TPS:llä oli pari puolittaista maalipaikkaa, mutta Hämäläinen puski ohi ja Joonas Lakkamäki laukoi ohi. Juomatauon jälkeen vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan ja Samuli Hölttä pääsi parikin kertaa puskemaan, mutta molemmat yritykset menivät valitettavasti yli. Turkulaiset pyrkivät hyökkäämään laidoista ja muutaman kerran he pääsivätkin keskittämään hyvin päädystä, mutta tällä kertaa MP puolusti boksin hyvin ja vieraat olivat ensimmäisenä pallossa. MP hyökkäsi harvemmin, mutta näistä tuli huomattavasti vaarallisempia tilanteita kuin kotijoukkueella. 39. peliminuutilla Kevin Beugre teki esityön, mutta Aati Marttinen TPS:n maalilla teki näyttävän jalkatorjunnan ja esti Juuso Liukkosen maalintekoaikeet. Vielä ennen taukoa kotijoukkueelta Linus Rönnberg pääsi kolmesti laukomaan, mutta kaikki nämä yritykset menivät ohi. Vierailla oli myös yksi tilaisuus näiden välissä, kun Luyeye-Lutumba oli ensimmäisenä Jarkko Heimosen keskityksessä, mutta Marttinen torjui tämän. Tauolle mentiin maalittomissa lukemissa, vaikka vieraat olisivat paremmalla viimeistelyllä voineet johtaa parillakin maalilla.

Vieraat tekivät tauolla kaksi pelaajavaihtoa, kun Jan Heinonen ja Topi Keskinen korvasivat Antti-Pekka Kesosen ja Arjan Goljahanpoorin. Keskinen pääsikin muutaman minuutin pelaamisen jälkeen laukomaan, mutta veto meni tällä kerta ohi. TPS:n Anthony Annan laukoi kaukaa, mutta Otto Huuhtanen torjui eteensä ja Demba Savage ei saanut paluupalloa sisään. Heti perään Kasper Hämäläinen pääsi vapaasti puskemaan, mutta Jarkko Heimonen blokkasi tämän yrityksen. Toisessa päädyssä TPS:n alakerta blokkasi Kevin Beugren yrityksen ja Juuso Liukkonen ei aivan päässyt viimeistelemään paluupallosta. Huuhtanen torjui varmasti myös Savagen jatkon kulmapotkusta ja toisella maalilla Luyeye-Lutumba puski yli. Vielä ennen juomataukoa vierailla oli kaksi todella loistavaa paikkaa siirtyä ottelussa johtoon, mutta tänään ei viimeistely onnistunut. Lyhyen kulman jälkeen Keskinen tarjoili pallon Beugrelle, joka laukoi suoraan Aati Marttisen jalkoihin. Keskinen teki esityön myös toiseen paikkaan, mutta Liukkosen ohjaus jäi pyörimään maalin edustalle, mistä kotijoukkueen puolustus selvitti tilanteen. MP sai useamman vapaapotkun suhteellisen hyviltä paikoilta, mutta Jarkko Heimosen molemmat yritykset menivät päin muuria ja Keskinen laukoi yli. Lopulta 77. peliminuutilla kotiyleisö sai, mitä toivoi. Samuli Hölttä selvitti vielä Simo Roihan puskun, mutta purkupallon jälkeen muutama syöttö ja Kasper Hämäläinen oli loistavassa laukaisupaikassa. Kokenut pelimies ei tuollaisessa paikassa erehtynyt, vaan laukoi tarkasti vasempaan alakulmaan, 1-0. MP haki vielä kovasti tasoitusta satsaamalla hyökkäykseen, mutta muutamaa hässäkkää lukuun ottamatta vieraat eivät saaneet mitään aikaiseksi ja reilun neljän minuutin lisäajan jälkeen Veritas stadionilla kaikui loppuvihellys ja sarjakärki TPS vei kaikki sarjapisteet MP:n hyvästä taistelusta huolimatta.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli hukattuja maalipaikkoja.

– Kyllähän meidän piti tänään voittaa, mutta emme käyttäneet omia maalipaikkojamme.

– Taas sattui yksi pieni nukahdus ja siitä kaveri iski ottelun ainoan maalin.

– Tehtiin tänään hyvä työ ja haastettiin Tepsi kunnolla, mutta eipä se tässä paljon lohduta, kun maalit jäi tekemättä ja pisteet jäivät Turkuun.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Tiina Pirilän kuvia täältä.

Tiivis ottelutahti jatkuu, sillä tiistaina pelataan taas Urskissa, kun vastaan tulee sarjakakkonen KTP Kotkasta.

Ruudun ottelukooste: