Daniel Skretteberg, Arjan Goljahanpoor, Antti-Pekka Kesonen, Jesse Kilpeläinen, Haruna Abubakar, Juuso Liukkonen

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Jarkko Heimonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP pelasi kauden 2022 viimeisen kotiottelun, kun Ykkösen alemman jatkosarjan ottelussa vastaan tuli PEPO Lappeenrannasta. Pistekin riitti lopullisesti varmistamaan MP:n sarjapaikan ja ensimmäisellä jaksolla MP teki tarvittavan, vaikka toisen jakson alku oli heikko, niin ottelu päättyi selviin 6-2(4-0) -lukemiin ja kaudella 2023 Mikkelissä pelataan myös Ykköstä.

Edellisissä otteluissa MP:llä on alut olleet heikkoja. Tänään ei meininki ollut ihan samanlaista, vaikka vieraiden nopea Usman Sale pääsikin 5. peliminuutilla MP:n kulmapotkun jälkeen puolittain läpi, mutta nigerialainen sijoitti pallon takatolpan ohi. Tätä tilannetta edelsi Jonathan Dunyinin hyvä kaukolaukaus, mutta Jirko Sorsa vieraiden maalilla torjui vedon näyttävästi kulmaksi. Ottelu meni pääsääntöisesti kotijoukkueen komennossa ja reilun vartin kohdalla nähtiin ottelun avausmaali, kun Juuso Tarvainen puski etualueelta Jarkko Heimosen kulmapotkun maaliin, 1-0. Muutama minuutti tästä ja peli oli 2-0. Heimonen keskitti ja Kevin Beugre puski vieraiden alakerran keskeltä tarkasti sivuverkkoon. Heimonen oli tänään pirteällä pelipäällä ja Jirko Sorsa joutui torjuntatöihin Heimosen vapareissa. Kaksi ensimmäistä Sorsa torjui näyttävästi kulmapotkuiksi, mutta kolmas kerta toden sanoi, kun Sorsa hörppäsi etukulmasta Heimosen vapaapotkun, 3-0. Vieraiden Daniel Heikkinen laukoi kulmapotkun takatolppaan ja toisen hänen yrityksensä Aleksi Honka-Hallilla koppasi varmasti. Vielä ennen taukoa MP iski jo illan neljännen maalin, kun Juuso Tarvainen ja Joslyn Luyeye-Lutumba tekivät esityön ja Kevin Beugre sijoitti pallon varmasti ohi Sorsan. Juuri ennen taukoa Jeffrey Addai pääsi ohjaaman, mutta hänen yrityksensä meni ohi ja tauon viettoon mentiin MP:n reilussa mutta ansaitussa 4-0 -johdossa.

Reilussa johtoasemassa MP:n ajatus ja jalat jäivät pukukoppiin. Kolme vaihtoa tauolla tehneet vieraat muuttivat pelityyliään suoraviivaisemmaksi ja pelin painopiste olikin MP:n kenttäpäädyssä. Ensimmäinen kunnon maalipaikka oli kuitenkin MP:llä, mutta Sorsa torjui Nuutti Laaksosen yrityksen kulmaksi. 52. peliminuutilla PEPO sai kuparisensa rikki, kun Irfan Sadik laukoi tarkasti pompusta takanurkkaan, 4-1. Tämän jälkeen MP:llä on parikin paikkaa lisätä johtoaan, mutta vieraiden alakerta blokkasi Joslyn Luyeye-Lutumban yrityksen ja Kevin Beugre illan kolmas maali jäi tekemättä, kun laukaus meni yli. 63. peliminuutilla vieraat tekivät jo illan toisen maalinsa ja tulivat kahden maalin päähän, kun Samu Suoraniemen kulma pomppi verkon perukoille ja maalintekijäksi merkittiin Jeffrey Addai. Tämän jälkeen MP sai taas pelistä kiinni ja homma oli hallussa toisin kuin toisen jakson alussa. Vieraiden paikat lisämaaleihin olivat tämän jälkeen vähissä yhtä nopeaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta, mutta avopaikasta Nikke Veikkanen laittoi ohi ja kaiken lisäksi tilanne oli paitsio. 82. peliminuutilla kentällä nähtiin ikävä tilanne, kun vieraiden siirtoikkunan ”jättihankinta” Usman Sale taklasi rajusti Jan Heinosta ja erotuomari Jesse Salo ajoi ansaitusti nigerialaisen suoralla punaisella ennen aikaiseen suihkuun ja tämä viimeistään lopetti vieraiden pyristelyt. Loppuhetkillä MP vielä intoutui pelaamaan. Topi Keskinen laukoi tolppaan ja Jirko Sorsa torjui Jonathan Dunyinin yrityksen. Lisäajalla nämä samat miehet kaunistelivat vielä lukemia. Ensin Dunyin sijoitti Juuso Liukkosen laukauksen paluupallon tyhjään maaliin ja muutama minuutti tästä Dunyin ja Keskinen hassuttelivat vieraiden alakerran kustannuksella Keskisen viimeistellessä kauden kymmenennellä maalillaan loppunumeroiksi 6-2. Tämä tarkoitti sitä, että nyt on käytännössäkin selvää, että MP pelaa myös ensi kaudella Ykköstä ja PEPO palaa takaisin Kakkoseen.

#18 Topi Keskinen ja #20 Jonathan Dunyin juhlivat illan viimeistä maalia. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja oli pelin jälkeen tyytyväinen mies, vaikka toisen jakso heikko alku vähän harmittikin.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä sellainen kuin haluttiinkin. Varsinkin kun kaksi edellistä peliä ollaan ensimmäinen jakso aika lailla seurailtu vastustajan pelaamista ja lähdetty tauon viettoon parin maalin takaa-ajotilanteesta. Tänään olimme aktiivisia ja hyökkäsimme vaarallisesti.

– Toisen jakson alku oli meiltä heikko ja päästettiin suotta PEPO mukaan peliin. He muuttivat peliään suoraviivaisemmaksi, mutta onneksi saimme rivit kasaan.

– Tämä oli hyvä esitys viimeiseksi kotiotteluksi ja teimmehän me myös hienoja maaleja! Nyt sarjapaikkakin on 100%:n varma ja tästä voi hiljalleen alkaa suuntaamaan ajatuksia tulevaan.

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä ja Topi Lainion kuvia täältä.

MP:n kausi päättyy ensi viikon lauantaina, kun MP matkustaa Gnistanin vieraaksi Oulunkylään, missä ottelun panoksena on alemman jatkosarjan piikkipaikka.