EST Palvelut -RAPORTTI: MP voitti lopultakin PK:n ja tärkeässä paikassa


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

MP ja PK-35 pelasivat tänään Urskissa todella tärkeistä Ykkösen sarjapisteistä. (Kuva: Jukka Laitinen)

10.9.2022 Ykkönen, alempi jatkosarja: MP-PK-35 1 – 0(1-0)

Maali:
45+3. Kevin Beugre (Topi Keskinen) 1-0

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Vaillance Nihorimbere, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jan Heinonen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Kevin Beugre

Vaihtopelaajat:
Daniel Skretteberg, Arjan Goljahanpoor, Antti-Pekka Kesonen, Jesse Kilpeläinen, Haruna Abubakar, Juuso Liukkonen

Vaihdot:
87. Kevin Beugre <-> Juuso Liukkonen
90+3. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Arjan Goljahanpoor

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Jarkko Heimonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP aloitti tänään taistelun Ykkösen sarjapaikasta, kun alemman jatkosarjan avausottelussa Urskissa vastaan tuli PK-35 Helsingistä. MP ei ollut saanut PK:lta kuin yhden tasapelipisteen viidessä edellisessä Ykkösen kamppailussa, mutta tänään MP karisti PK-peikon pois hartioiltaan ja otti todella tärkeät sarjapisteet 1-0(1-0) -voitolla.

Ottelun tärkeys näkyi kummankin joukkueen otteissa ja peli oli aika varovaista tai suorastaan unista. Varsinkin vierailta puuttui pelistään se ”hulluus”, mikä on ollut nämä pari kautta Kim Raimin PK:n tavaramerkki. MP sai rakennettua muutaman maukkaan maalipaikan, mutta viimeistely jätti tällä kertaa kyllä toivomisen varaa. Paras paikka oli reilun vartin jälkeen Jonathan Dunyinillä, joka pääsi hyvästä paikasta laukomaan Aleksi Honka-Hallilan pitkän avauksen jälkeen, kun Kevin Beugre ja Topi Keskinen tekivät esityön, mutta tällä kertaa kapteenin osuma palloon oli heikko ja Otso Knuuttila vieraiden maalissa koppasi pallon helposti. Vieraiden vaarallisimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista, kun MP alakerta pelasi uhrautuvasti blokaten useammat laukaukset ja muutama laukaus meni sitten ohikin. Kotijoukkue oli lähellä maalin tekoa 30. peliminuutilla, mutta Jarkko Heimosen vasuritykki noin 18 metristä kolahti keskelle takatolppaa. Näytti jo siltä, että tauolle mennään maalittomissa lukemissa, mutta MP hyökkäsi lisäajan viime hetkillä vaarallisesti. Joslyn Luyeye-Lutumba ja Topi Keskinen sahasivat vieraiden alakerran solmuun ja Keskinen syötti maalille, missä Kevin Beugre ehti palloon ennen Matias Hännistä ja laukoi pallon kolmesta metristä varmasti verkkoon, 1-0. Maali oli norjalaiselle hyökkääjälle todella tärkeä, sillä hän on viime peleissä pelannut hyvin, mutta maalit on jäänyt tekemättä hyvistä paikoista huolimatta. Nyt hän onnistui todella tärkeässä paikassa, kun edellinen maali oli ennen juhannusta JäPS:iä vastaan vieraissa. Tämä kauden neljäs maali oli Beugren ensimmäinen kotiyleisön edessä Urskissa ja tämän jälkeen erotuomari Juho Nieminen puhalsi taistelun tauolle.

#27 Kevin Beugre teki pitkästä aikaa maalin ja todella tärkeään paikkaan. (Kuva: Jukka Laitinen)

Vieraat saivat toisen jakson alkuun hyvän hyökkäyksen, mutta MP:n alakerta selvitti tilanteen ja seurauksena ei ollut kuin kulmapotku. Tämän jälkeen MP:llä oli useampikin paikka tuplata johto, mutta hyvistäkään paikoista palloa ei saatu Otso Knuuttilan vartioimaan PK-maaliin. Knuuttila koppasi Juuso Tarvaisen puskun, Väinö Vehkonen puski yli, Kevin Beugre laukoi ohi ja toisen hänen yritykseensä Knuuttila sai kätensä väliin ja seurauksena oli vain kulmapotku. Tunnin kohdilla Jonathan Dunyin pääsi Jarkko Heimosen alustuksesta puolittain karkuun, mutta haltuunotto oli vähän kova ja Knuuttila sekä Tomi Kurvinen pystyivät estämään Dunyinin kauden viidennen maalin synnyn. Toisellakin jaksolla vieraiden erikoistilanteet aiheuttivat sydämen tykytyksiä, mutta Aleksi Honka-Hallilla tuli palloihin hyvin ennen vieraita ja piti maalinsa puhtaana. Topi Keskinen pääsi laukomaan MP:n seitsemännen kulmapotkun jälkeen noin 17 metristä, mutta Knuuttila sai torjuttua laukauksen vaivoin kulmaksi. MP pelasi johtoasemassa viisaasti, mutta lisäajalla vierailla oli pari puolittaista maalipaikkaa. Olmes Garcia pääsi takatolpalta puskemaan, mutta tämän Honka-Hallilla koppasi varmasti. Lisäajan aivan viime hetkillä Mustafa Beyai pääsi vielä hyvästä paikasta laukomaan, mutta Vaillance Nihorimbere liukui eteen ja Honka-Hallilalla oli helppo työ torjua löysä kuti. Näin MP otti kolmannen peräkkäisen voiton ja piti myös kolmannen kerran peräkkäin maalinsa puhtaana. Näin alempi loppusarja alkoi MP:n osalta niin kuin pitikin!

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen todella tärkeän voiton jälkeen.

– Peli oli aika tarkkaileva, sillä kumpikaan ei halunnut hävitä tätä tärkeää peliä.

– Saimme tänään hyviä hyökkäyksiä, mutta olisin toivonut hyökkäyspäässä aktiivisempaa otetta ja etenkin pallottomilta pelaajilta enemmän liikkeitä.

– Teimme tänään sen, minkä piti ja PK:lla ei kyllä ollut montaakaan kunnon maalipaikkaa.

– Oli kyllä hieno ja tärkeä voitto! Kiva voittaa lopultakin PK, kun aikaisemmissa peleissä he ovat päässeet juhlimaan, mutta tänään oli ansaitusti meidän vuoromme tärkeässä paikassa.

– Edellisten pelien koko joukkueen nöyrä puolustuspelaaminen jatkui tänäänkin ja hienoa, että saatiin myös maalille palanneelle Allulle nollapeli ja olihan se hienoa, että viime pelit hyvin hyökkäyksessä pelannut Kevin sai lopultakin maalin.

Laitisen Jukan pelikuvia löytyy täältä ja vierasjoukkueen näkemys ottelusta täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa ensi viikon sunnuntaina, jolloin MP matkaa Paraisille PIF:n vieraaksi.

Ruudun ottelukooste: