EST Palvelut -RAPORTTI: MP teki uskomattoman nousun vajaalla


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

MP ja PIF pelasivat todella tapahtumarikkaan ottelun Pajbackan nurmella.

18.9.2022 Ykkönen, alempi jatkosarja: PIF-MP 3 – 4(2-0)

Maalit:
4. Emre Vezir 1-0
21. Vezir 2-0
72. Kevin Beugre (Joslyn Luyeye-Lutumba) 2-1
76. Topi Keskinen (Jarkko Heimonen) 2-2
79. Antti-Pekka Kesonen (Beugre) 2-3
81. Juuso Liukkonen (Jan Heinonen) 2-4
90+1. oma maali 3-4

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen (41. varoitus, 53. varoitus; 53. ulosajo), Vaillance Nihorimbere (45+1. varoitus), Joslyn Luyeye-Lutumba (63. varoitus), Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jan Heinonen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Kevin Beugre

Vaihtopelaajat:
Daniel Skretteberg, Arttu Loukiainen, Arjan Goljahanpoor, Antti-Pekka Kesonen, Jesse Kilpeläinen, Haruna Abubakar, Juuso Liukkonen

Vaihdot:
46. Juuso Tarvainen <-> Juuso Liukkonen
70. Vaillance Nihorimbere <-> Haruna Abubakar
70. Nuutti Laaksonen <-> Jesse Kilpeläinen
70. Jonathan Dunyin <-> Antti-Pekka Kesonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP:llä oli ohjelmassa kauden 2022 toiseksi viimeinen vierasottelu, kun joukkue matkasi Paraisille pelaamaan Ykkösen alemman jatkosarjan tärkeistä sarjapisteistä PIF:iä vastaan. Varsinkin ensimmäinen jakso oli vierailta kauden heikointa tekemistä ja PIF näytti karkaavan helppoon voittoon, mutta toisella jaksolla MP nousi vajaallakin rinnalle ja ohi. Näin todella tärkeät sarjapisteet matkasivat vaihderikkaan ottelun jälkeen Mikkeliin 3-4(2-0) -lukemin.

Ottelun alku oli vierailta todella heikko kauden tärkeimmillä hetkillä. Reilun kolmen pelin nollaputki meni heti alussa poikki, kun PIF:n Emre Vezir iski maalin edestä 4. peliminuutilla ottelun avausmaalin. Tämän jälkeenkin peli pyöri jatkuvasti Aleksi Honka-Hallilan vartioiman MP-maalin läheisyydessä, kun vieraiden fokus oli hukassa. 19. peliminuutilla tasoitus oli kuitenkin todella lähellä, mutta Olli Hakanpää torjui Kevin Beugren yrityksen ja paluupallosta Topi Keskinen laukoi voimalla tolppaan. Hetken päästä peli olikin sitten jo 2-0. MP:lle sattui puolessa kentässä pallon menetys ja PIF hyökkäsi vasenta laitaa. Daniel Enqvist keskitti ja MP puolusti tilanteen huonosti, niinpä Vezir pääsi laukomaan oikean tolpan juureen ja peli oli 2-0. Tämän jälkeen peli oli aikamoista hakemista molemmilta ja kunnon maalipaikat loistivat poissaolollaan. Viimeisellä vitosella ennen taukoa molemmissa päädyissä nähtiin maalipaikat ja yksi hylätty maali. Honka-Hallilla torjui Frans Grönlundin kaukolaukauksen ja lisäajalla sama mies pääsi puskemaan, mutta pusku vapaapotkusta meni vieraiden onneksi yli. Näiden tilanteiden välissä pallo oli kotijoukkueen maalissa, mutta avustava erotuomari näki tilanteessa jotenkin paitsion ja Nuutti Laaksosen Joslyn Luyeye-Lutumban tarjoilusta laukoma maali jäi tällä kertaa merkitsemättä tilastoihin. Tauon viettoon mentiin sarjajumbo PIF:n kahden maalin johdossa.

Tauolla Juha Pasoja yritti herätellä omiaan ja teki yhden pelaajavaihdon, kun Juuso Liukkonen korvasi Juuso Tarvaisen. Alku oli vielä tunnustelevaa peliä ja 53. peliminuutilla oli jo ratkaisun makua ilmassa, kun ottelun erotuomari Jesse Salo nousi valokeilaan. Hän antoi MP:n Väinö Vehkoselle pelin toisen varoituksen käsivirheestä, josta normaalisti olisi ollut seurauksena ehkä vapaapotku. Näin vieraiden takaa-ajo muuttui entistä haastavammaksi, kun pelaajia kentällä oli yksi isäntiä vähemmän. MP ei kuitenkaan antanut periksi, vaan näytti luonnetta ja jatkoi kovaa yritystään. Molemmilla oli paikkoja maalintekoon. PIF:n kahden maalin Emre Vezir pääsi avopaikkaan, mutta hän laukoi yli ja Honka-Hallila torjui näyttävästi tolpan juuresta Frans Grönlundin kovan laukauksen. Vieraiden kova yritys jatkui ja 70. peliminuutilla MP teki triplavaihdon. Tämän jälkeen vierailla olikin todella tehokas kymmenminuuttinen, kun pallo oli neljästi kotijoukkueen maalissa. Maalinteon aloitti Kevin Beugre, joka pääsi laukomaan pallon aika lailla tyhjiin, kun Joslyn Luyeye-Lutumba teki niin hyvän esityön. Hetkeä myöhemmin harjoiteltu kulmapotkukuvio tuotti tulosta, kun Jarkko Heimonen löysi Topi Keskisen ja Keskinen laukoi voimalla ruuhkan läpi, 2-2. Seuraava kulma tuotti myös tulosta, kun Beugre puski ylärimaan ja Antti-Pekka Kesonen laukoi paluupallon verkkoon, 2-3. Pari minuuttia tästä ja peli olikin jo 2-4, kun Juuso Liukkonen laukoi Jan Heinosen syötöstä pallon takakulmaan. Viimeisen kympin vieraat pyrkivät pelaamaan fiksusti vajaalla johtoasemassa ja PIF pysyttiin pitämään aika lailla pois vaarallisilta maalipaikoilta. Lisäajalla kulmapotkun jälkeen pallo kuitenkin pomppi MP:n maalin edustalla ja epäonneksi se meni omasta pelaajasta takatolpan juureen, 3-4. Maalin päähän tullut kotijoukkue ei enää saanut luotua maalipaikkoja ja reilun kolmen minuutin lisäajan pelaamisen jälkeen Pajbackassa soi helpottava loppuvihellys ja MP oli tehnyt uskomattoman nousun vajaalla kahden maalin takaa voittoon hienosti kannustaneen kolmimiehisen fanijoukon edessä.

Päävalmentaja Juha Pasoja ei muista uraltaan tämän päiväisen pelin kaltaista peliä.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä todella huono! Emme olleet yhtään valmiita taistelemaan ja säästelimme itseämme. En kyllä tiedä mihin! Olihan tähän peliin henkisesti vaikea lähteä, kun vastassa oli tippumaan tuomittu joukkue, mutta siitä oli puhuttu koko viikko ja valmistauduttu hyvin.

– Olihan meillä paikkoja maalintekoon, mutta punainen kortti sytytti lopullisesti joukkueen, kun sen jälkeen meillä ei ollut enää mitään hävittävää.

– Sitten alkoi aika uskomaton nousu ja saimme käännettyä pelin kurssin vajaallakin. Tehtiin töitä kovasti loppuun asti ja tuo riitti tänään todella tärkeään voittoon.

Kotijoukkueen näkemys ottelun tapahtumista löytyy täältä.

MP:n pelit jatkuvat lauantaina, kun Urskiin saapuu vieraaksi SJK Akatemia Seinäjoelta.

Ruudun ottelukooste: