EST Palvelut -RAPORTTI: MP rankkareilla 16 joukkoon Cupissa


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

#20 Jonathan Dunyin upottaa tässä ratkaisevan rankkarin. (Kuva: Jukka Laitinen)

25.5.2022 Suomen Cup 5. kierros: MP-FF Jaro rp. 4-3(0-0)

Rangaistuspotkukilpailu:
Guillermo Sotelo                        maali, 0-1
Jarkko Heimonen                       maali, 1-1
Benjamin Östman                      maali, 1-2
Samuli Hölttä                               maali, 2-2
Marcel Wargh                              ohi, 2-2
Jesse Jäppinen                            maali, 3-2
Jacob Bushue                              torjunta, 3-2
Joslyn Luyeye-Lutumba           torjunta, 3-2
Alex Ramsay                                 maali, 3-3
Jonathan Dunyin                        maali, 4-3

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Väinö Vehkonen, Vaillance Nihorimbere (33. varoitus), Arjan Goljahanpoor,  Nuutti Laaksonen, Antti-Pekka Kesonen, Jonathan Dunyin, Leevi Leinonen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen (20. varoitus), Kevin Beugre

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Jarkko Heimonen, Samuli Hölttä, Joslyn Luyeye-Lutumba, Jesse Jäppinen, Topi Keskinen

Vaihdot:
46. Väinö Vehkonen <-> Samuli Hölttä
46. Leevi Leinonen <-> Jesse Jäppinen
64. Arjan Goljahanpoor <-> Topi Keskinen
64. Eero Ylönen <-> Joslyn Luyeye-Lutumba
78. Jesse Kilpeläinen <-> Jarkko Heimonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP ja FF Jaro kohtasivat muutaman päivän tauon jälkeen taas tänään Urskissa, mutta tällä kertaa Suomen Cupin merkeissä. 5. kierroksen ottelussa. Kumpikin joukkue oli tehnyt runsaasti vaihtoja lauantain peliin verrattuna ja peli ei kyllä muodostunut miksikään klassikoksi. Ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu ja varsinainen peliaika pelattiin ilman maaleja, joten ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailussa, jossa MP vei voiton 4-3 -lukemin.

Ottelu alkoi sekavasti ja varsinkin kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä peliin mukaan. Vaikka vieraat pitivät enemmän palloa, niin mitään kovin vaarallista he eivät saaneet aikaan, kun MP puolusti tiiviisti. Muutama kulmapotku ja muu erikoistilanne vierailla oli, mutta nämä MP:n alakerta maalivahti Otto Huuhtasen johdolla hoiti varmasti. Jaron Antonio Hotta laukoi pari kertaa hyvin, mutta näissä Huuhtasella ei ollut mitään vaikeuksia. MP ei saanut hyökkäyspeliä rullaamaan missään vaiheessa ensimmäisellä jaksolla ja kirkon päädyssä ei nähty edes puolikkaita maalipaikkoja. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisen jakson alkuun Jesse Jäppinen oli päästä yllättäen maalipaikkaan, kun vieraiden maalivahti Joas Snellman avasi heikosti, mutta hän sai torjuttua Jäppisen yrityksen ja piti maalinsa puhtaana. Vieraiden Albin Björkskog laukoi pari kertaa tulisesti kaukaa, mutta nämä yritykset menivät yli. MP:nkin peli piristyi ja Urskissa nähtiin useampi hyvä hyökkäys, jotka ensimmäisellä jaksolla loistivat poissaolollaan. Yhden tällaisen jälkeen Nuutti Laaksonen pääsi laukomaan, mutta vieraiden puolustus pääsi laukauksen eteen ja seurauksena oli vain kulmapotku. Samuli Hölttä puski Antti-Pekka Kesosen vapaapotkusta, mutta tämän Snellman torjui helposti. Reilut parikymmentä minuuttia lopusta pelannut Topi Keskinen väläytti muutaman kerran nopeuttaa ja pääsi hyvää laukaisupaikkaan, mutta tällä kertaa pallo ei löytänyt verkon perukoille. Vierailta Björkskog pääsi vielä kerran laukomaan, mutta tämän Huuhtanen koppasi varmasti. Tänään ei Urskissa pelitilannemaaleja nähty ja seurauksena oli suoraan rangaistuspotkukilpailu. MP:ltä onnistui neljä laukojaa viidestä ja vierailta kolme, joten MP jatkaa Suomen Cupissa 16 parhaan joukkoon. 6. kierroksen otteluparit arvotaan tiistaina 31.5. ja runkopäivä otteluille on keskiviikko 15. kesäkuuta.

Ottelu on ratkennut ja MP juhlii voittoa ja Cupin jatkopaikkaa. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli omiensa heikkoa peliä, mutta oli tyytyväinen jatkopaikkaan ja nollapeliin.

– Peli oli hyvin erilainen kuin lauantaina ja pelin taso oli heikko. Vaikka pelasimme huonon pelin, niin ei Jaro saanut montaakaan maalipaikkaa.

– Tämä oli vähän tällainen välipeli, kun pelaajia oli pakko kierrättää, mutta ei tuo taso saisi noin paljon tippua. Saatiin kuitenkin arvokkaita peliminuutteja ja siinä mielessä tämä Cup on hyvä, että päästään antamaan peliaikaa isommalle porukalle.

– Vastustaja ei tänään saanut montaa paikkaa, joten puolustuspelimme oli hyvää. Otto otti maalilla hyvän kopin rankkarikisassa ja pelasi vielä toisen peräkkäisen nollapelin.

– Tämä oli muutenkin hyvä päivä, kun meidän jatkopaikkamme lisäksi naapurikentällä tuli vielä hyvä tulos, kun meidän nuoret pojat kaatoivat Pallo-Kissat!

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä ja vierasjoukkueen näkemys ottelusta täältä.

MP pelaa taas sunnuntaina, jolloin Ykkösen kamppailussa Pihlajamäessä vastaan asettuu PK-35.

Ruudun ottelukooste: