EST Palvelut -RAPORTTI: MP hienoon voittoon!


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

#10 Arjan Goljahanpoor laukoo tässä ottelun avausmaalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

21.5.2022 Ykkönen: MP-FF Jaro 3 – 0(1-0)

Maalit:
15. Arjan Goljahanpoor 1-0
53. Topi Keskinen (Joslyn Luyeye-Lutumba) 2-0
80. Juuso Liukkonen (Jonathan Dunyin) 3-0

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen (51. varoitus), Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Arjan Goljahanpoor (47. varoitus), Joslyn Luyeye-Lutumba (40. varoitus), Nuutti Laaksonen (61. varoitus), Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Vaillance Nihorimbere, Santeri Karjalainen, Antti-Pekka Kesonen, Leevi Leinonen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen

Vaihdot:
60. Juuso Tarvainen <->Antti-Pekka Kesonen (74. varoitus)
68. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Eero Ylönen
86. Juuso Liukkonen <-> Vaillance Nihorimbere

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Topi Keskinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Urskissa pelattiin Ykkösen kamppailu, jossa MP sai vastaansa FF Jaron Pietarsaaresta. Kotijoukkue esiintyi hienosti ja vei Ykkösen pisteet selvin ja ansaituin 3-0(1-0) -lukemin.

MP aloitti ottelun pirteästi ja Urskin keväisellä nurmella nähtiin normaalia suoraviivaisemmin pelannut kotijoukkue, joka hallitsi selvästi ottelun alkuhetkiä. Erikoistilanteiden jälkeen Jaron maalilla nähtiin muutama hyvä tilanne, mutta pietarsaarelaispuolustus blokkasi alussa nämä kotijoukkueen yritykset. Vartin kohdalla nähtiin kauden ensimmäinen maali Urskissa ja siitä vastasi ansaitusti kotijoukkue. Pirteällä pelipäällä ollut Topi Keskinen rakensi hyökkäystä vasemmalta ja pelasi pallon maalille. Pallo kimpoili vieraiden ja Joslyn Luyeye-Lutumban kautta Arjan Goljahanpoorille, jonka laukaus osui matkalla vielä toppariin ja löysi tiensä ohi Mykyta Savchenkon vasempaan alakulmaan, 1-0. Maalin jälkeen kotijoukkue vähän nosti jalkaa kaasulta ja vieraatkin pääsivät peliin mukaan. Guillermo Sotelo laukoi vapaapotkun suoraan Otto Huuhtasen syliin ja 20. peliminuutilla Sotelo sai pallon maaliin MP:n alakerran tarjoilun jälkeen, mutta tilanteessa argentiinalainen puolustaja otti pallon alas kädellään ja näin maali jäi hyväksymättä. 24. peliminuutilla MP hyökkäsi nopeasti vastaan ja Topi Keskinen oli päästä läpiajoon. Vieraiden Albin Björkskog kaatoi nuorukaisen rangaistusalueen rajoilla. Seurauksena oli vapaapotku sekä varoitus. Arjan Goljahanpoor laukoi vapaapotkun muurin kautta yli ja seuranneesta kulmapotkusta Samuli Hölttä pääsi puskemaan, mutta vieraiden alakerta selvitti tämän tilanteen. Vieraiden pelin paras maalipaikka oli 35. peliminuutilla Paul Emile Tendengillä, mutta Otto Huuhtanen MP:n maalilla teki loistavan reaktiotorjunnan ja piti maalinsa puhtaana. Vielä ennen taukoa kotijoukkueella oli mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon, mutta vieraiden alakerta ehti ensimmäisenä Keskisen keskitykseen ja seurauksena oli vain kulmapotku, josta Samuli Hölttä pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui kohti Savchenkoa. Tauon viettoon mentiin kotijoukkueen ansaitussa maalin johdossa.

MP aloitti toisenkin jakson pirteästi ja varsinkin Topi Keskinen aiheutti jatkuvasti vaikeuksia pietarsaarelaisille. 53. peliminuutilla oli jo ratkaisun makua ilmassa, kun MP hyökkäsi vasemmalta ja Keskinen taisteli keskikentällä pallon omilleen huonon kosketuksensa jälkeen Juuso Tarvaisen kanssa. Joslyn Luyeye-Lutumba vapautti Keskisen puolittain karkuun ja nuorukainen sijoitti pallon varmasti ohi Savchenkon ja peli oli kotiyleisön iloksi jo 2-0. Peli oli hyvin kotijoukkueen hallussa ja MP:n alakerta maalivahti Otto Huuhtasen johdolla hoiti vähän tilanteet varmasti. Vieraat hakivat vaihdoilla piristysti peliinsä, mutta tänään nekään eivät auttaneet, sillä niin hyvin peli oli MP:n kontrollissa. Keskinen jatkoi vakuuttavia otteita, mutta vieraiden alakerta käytti vääriä otteita ja loistava tilanne kuivui kasaan ja pari kertaa Keskinen laukoi yli. Lopullinen ratkaisu nähtiin 80. peliminuutilla, kun Mykyta Savchenkon pitkän avauksen jälkeen Nuutti Laaksonen sekä Jonathan Dunyin koskivat palloon ja Juuso Liukkonen pääsi melkein puolesta kentästä yksin läpi. Liukkosella oli rutkasti aikaa miettiä mitä tekee, hän kiersi ukrainalaismaalivahdin ja laukoi pallon puolustajan liukumisyrityksestä huolimatta maaliin, 3-0. Vielä ennen täyttä aikaa kotijoukkueella oli mahdollisuus siirtyä jopa neljän maalin johtoon, kun Nuutti Laaksonen teki esityön, mutta Savchenko sai jalkansa väliin Arjan Goljahanpoorin laukaukseen ja seurauksena oli vain kulmapotku. Lopulta kolmen lisäaikaminuutin jälkeen Urskissa kaikui erotuomari Joona Kontisen loppuvihellys. Tämä tiesi sitä, että MP kaatoi ansaitusti yhden Ykkösen kauteen suurimpana suosikkina lähteneen FF Jaron ja oma maali pysyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Ykkösessä puhtaana.

#18 Topi Keskinen on juuri siirtänyt MP:n 2-0 -johtoon. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja piti näkemästään.

– Tämä oli meiltä todella tasapainoinen esitys ja hieno koko joukkueen voitto! Pelasimme tänään todella hyvin puolustussuuntaan ja homma oli kontrollissa melkein koko ysikymppisen. Oli ehkä vahvin esitys täälläoloni aikana, kun miettii millainen joukkue meillä oli vastassa.

– Tiesimme, miten Jaro pelaa ja iskimme siihen. Meidän vahvuutemme oli vastahyökkäykset ja ne onnistuivat tänään. Mutta emme olleet pelkästään vastahyökkäysten varassa, vaan hyökkäsimme monipuolisesta.

– Tämä oli koko joukkueen voitto, mutta hyökkäyksestämme löytyi vauhtia ja Otto maalilla teki muutaman tärkeän torjunnan.

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä ja vierasjoukkueen näkemys ottelusta täältä.

Joukkueet kohtaavat taas keskiviikkona uudestaan, kun Urskissa klo 19 alkavassa Suomen Cupin ottelussa ratkaistaan 6. kierrokselle menevä joukkue. Ykkösen seuraava peli MP:llä on viikon päästä sunnuntaina, kun vieraissa vastaan tulee PK-35.

Ruudun ottelukooste: