EST Palvelut -RAPORTTI: MP haki avausvoiton Paraisilta


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

PIF ja MP kävivät tiukan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Aktia LKV Arenan pienikokoisella tekonurmella.

30.4.2022 Ykkönen: PIF-MP 2 – 3(1-1)

Maalit:
4. Arjan Goljahanpoor 0-1
10. Tomas Hradecky 1-1
49. Antti-Pekka Kesonen (Goljahanpoor) 1-2
72. Topi Keskinen (Jarkko Heimonen) 1-3
75. Gezim Voca 2-3

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Joona Hiltunen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Aleksi Honka-Hallila, Vaillance Nihorimbere, Antti-Pekka Kesonen, Valtteri Nikulainen, Jesse Kilpeläinen, Kevin Beugre, Stephen Obeng

Vaihdot:
11. Joona Hiltunen <-> Antti-Pekka Kesonen
90+1. Arjan Goljahanpoor <-> Valtteri Nikulainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään aloitettiin vapun vietto Aktia LKV Arenan tekonurmella Paraisilla, missä MP kohtasi sarjanousija PIF:n. Piskuinen kotijoukkue taisteli kovasti, mutta tärkeät sarjapisteet lähtivät MP:n mukana Mikkeliin 2-3(1-1) -lukemin.

Ottelu alkoi tunnustellen, mutta avausmaali nähtiin jo 4. peliminuutilla, kun kotijoukkue pelaili alhaalla ja Arjan Goljahanpoor prässäsi maalivahti Olli Hakanpäätä, jonka avaus meni Goljahanpoorin kautta sivuverkkoon, 0-1. Vieraat eivät kuitenkaan kovinkaan kauaa saaneet nauttia johtoasemasta, kun PIF tuli tasoihin ottelun ensimmäisestä kulmapotkusta. Gezim Voca antoi kulmapotkun takatolpalle, missä Tomas Hradecky nousi korkealle ja puski MP:n alakerran kautta pallon verkkoon, 1-1. Tämän jälkeen ottelu eteni aika rauhallisissa merkeissä, kun vieraat lähtivät kotijoukkueen tempoon mukaan. Paremmalla ja nopeammalla pallon liikuttelulla vieraat olisivat voineet hallita peliä huomattavasti enemmän ja luoda enemmän maalipaikkoja. Kotijoukkueen vaaralliseksi tiedetty Gezim Voca pääsi pari kertaa hyvää laukaisupaikkaan, mutta tällä kertaa yritykset menivät reilusti yli. Vieraiden kunnon maalipaikat olivat vähissä. Muutaman kerran kotipuolustus blokkasi yritykset ja pari kertaa Hakanpää joutui torjuntatehtäviin, mutta maaleja ei enempää nähty ja tauon viettoon mentiin 1-1 -tasalukemissa.

Toisen jakson alkuun Voca pääsi taas maalipaikkaan, mutta tällä kertaa Otto Huuhtanen MP:n maalilla torjui varmasti laukauksen. 49. peliminuutilla MP siirtyi taas johtoon, kun vieraat prässäsivät hyvin Topi Keskisen johdolla ja Arjan Goljahanpoor sai pallon. Goljahanpoor löysi vapaana olleen Antti-Pekka Kesosen, joka kuljetti vähän matkaa ja laukoi tarkasti takanurkkaan, 1-2. Peli meni vieraiden komennossa, mutta viimeiset ratkaisut jäivät vähän piippuun ja lisämaalit jäivät tekemättä. 72. peliminuutilla oli jo ratkaisun makua ilmassa, kun näyttävän hyökkäyksen päätteeksi pallo oli taas kotijoukkueen maalissa. Olli Hakanpää torjui näyttävästi puolustajasta suuntaa muuttaneen Juuso Liukkosen laukauksen. Paluupallo kimposi Jarkko Heimoselle, joka pelasi Topi Keskisen hyvään maalipaikkaa ja Keskinen laukoi varmasti pallon verkkoon, 1-3. Tuliko tästä vieraille hyvän olon tunnetta puseroon vai mitä, mutta muutama minuuttia myöhemmin kotijoukkue sai liikaa tilaa ja Gezim Voca sijoitti tarkasti takanurkkaan, 2-3. Kotijoukkue sai tästä kavennusmaalista lisää uskoa ja he hakivat kovasti tasoitusmaalia. Lähimpänä oli Matias Lahti, jonka puskun Otto Huuhtanen torjui kulmapotkuksi. Vieraat pääsivät muutaman kerran maukkaaseen vastaiskuun ja oli hyvät mahdollisuudet lopettaa paraislaisten pyristelyt, mutta Topi Keskisen toinen yritys meni ohi ja toisen Hakanpää torjui. Lopulta reilun kolmen minuutin lisäajan jälkeen kaikui hyvin ottelun tuominneen Mikko Juusolan loppuvihellys ja näin MP avasi pistetilinsä kauden 2022 Ykkösessä hienolla ja ansaitulla vierasvoitolla.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen voittoon, vaikka peli ei vielä parasta mahdollista ollutkaan.

– Kyllähän se oli mukava voittaa ja avata pistetili!

– Peli oli aika lailla sellainen kuin etukäteen ajattelinkin. PIF oli juuri sellainen joukkue ja pelasi niin kuin kuvittelinkin.

– Meidän pallollisessa tekemisessämme oli paljon hyvää, mutta kaipaan kyllä lisää huolellisuutta sekä aloitteita pallottomilta pelaajilta, palloa pitää myös liikuttaa nopeammin. Meidän pitää vaan uskaltaa pelata rohkeammin ja puolustaa eteenpäin.

– Tästä voi hyvillä mielin lähteä kohti Mikkeliä ja vapun viettoon. Keskiviikkona taas pelataan ja silloin Cupin pelissä kierrätetään vähän pelaajia.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran Ykkösen sarjapisteitä on jaossa viikon päästä sunnuntaina, kun SJK Akatemia ja Samson Ebuka tulevat vierailulle Mikkelin Jalkapallohalliin, mutta sitä ennen Joensuussa pelataan keskiviikkona Suomen Cupin 4. kierroksen ottelu SC Riverballia vastaan.

Hyvää vappua!!

Ruudun ottelukooste: