EST Palvelut -RAPORTTI: KPV voitti ensimmäisen jakson maaleilla


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

KPV ja MP avasivat Ykkösen kauden loistavissa olosuhteissa Kokkolan keskuskentällä.

18.4.2022 Ykkönen: KPV-MP 3 – 2(3-0)

Maalit:
4. Shun Maeta 1-0
17. Sebastian Mannström rp. 2-0
31. Harri Heiermann 3-0
58. Juuso Liukkonen (Topi Keskinen) 3-1
68. Keskinen (Joona Hiltunen) 3-2

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen (56. varoitus), Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä (86. varoitus), Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba (34. varoitus), Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin (90+2. varoitus), Juuso Tarvainen (41. varoitus), Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Aleksi Honka-Hallila, Vaillance Nihorimbere, Arjan Goljahanpoor, Antti-Pekka Kesonen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen, Kevin Beugre

Vaihdot:
68. Nuutti Laaksonen <-> Arjan Goljahanpoor
68. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Kevin Beugre (89. varoitus)
88. Jarkko Heimonen <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään pitkä odotus päättyi, kun Ykkönen polkaistiin käyntiin. MP matkasi Keski-Pohjanmaalle, missä Kokkolan keskuskentällä vastaan asettui KPV. Ensimmäinen puoli tuntia meni vierailta ohi ja kotijoukkue oli todella tehokas. Vieraat yrittävät päästä vielä peliin mukaan, mutta kolmen maalin takaa-ajosta päästiin vain maalin päähän ja avauspisteet jäivät Kokkolaan 3-2(3-0) -lukemin.

KPV aloitti ottelun pirteästi ja vieraiden askelmerkit olivat lievästi sanottuna hukassa. Varsinkin kokosinisissä pelanneiden vieraiden kommunikointi puuttui lähes täysin ja vieraat pääsivät hyödyntämään tämän. Ensimmäisen kerran pallo oli Otto Huuhtasen vartioimassa MP-maalissa jo 4. peliminuutilla, kun Miika Kauppila tuli oikeaa laitaa ja pelasi pallon maalille, missä Shun Maeta oli ensimmäisenä pallossa ja liukui sen verkkoon, 1-0. Tämän jälkeen vieraat pääsivät muutaman kerran maalipaikkaan, mutta Sergey Lazarev torjui Topi Keskisen yrityksen ja Nuutti Laaksonen laukoi yli Jarkko Heimosen tarjoilusta. Reilun vartin pelin jälkeen kotijoukkueelle avautui huippupaikka, kun Väinö Vehkonen rikkoi Pietro Kytölaaksoa ja seurauksena oli rankkari. KPV:n kapteeni Sebastian Mannström laukoi rankkarin varmasti verkkoon, vaikka Huuhtanen aavisti oikein. Tämän jälkeen vierailla oli useampi paikka kaventaa, mutta tänään maalinteon kanssa oli haasteita. Näyttävän hyökkäyksen jälkeen Topi Keskinen laukoi ohi ja parikin kertaa Joona Hiltusen vapareiden jälkeen nähtiin lähellä piti -tilanteet, mutta molemmat puskut päätyivät maalivahti Lazareville, jolla oli helppo työ kopata nämä kohti tulleet yritykset. 31. peliminuutilla pallo oli taas MP:n verkossa, kun Otto Huuhtanen arvioi väärin ja muu alakerta pelasi heikosti. Harri Heiermannilla oli helppo työ nostaa pallo tyhjään MP-maaliin, 3-0. Tämän jälkeen pelin kuva muuttui ja vieraat hallitsivat kenttätapahtumia. Vielä ennen taukoa Jarkko Heimonen sekä Joona Hiltunen pääsivät yrittämään maalintekoa. Heimonen laukoi ohi ja Hiltusen laukauksen Lazarev torjui. Tauon viettoon mentiin 3-0 -lukemissa, jotka ei todellakaan vastanneet pelitapahtumia, mutta tällaista jalkapallo joskus on.

Toinen puoliaika jatkui vieraiden komennossa ja pelin painopiste oli selvästi kokkolalaisten kenttäpuoliskolla. Molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin kulmapotkujen jälkeen puolittaiset paikat, kun Sergey Lazarev torjui Jarkko Heimosen ohjauksen ja Otto Huuhtanen nyrkkeili hyvin Mannströmin kierteisen kulman. Lopulta vieraiden kova yritys palkittiin 58. peliminuutilla avausmaalin muodossa. Jonathan Dunyin avasi keskikentältä Topi Keskiselle, joka pelasi pallon Juuso Liukkoselle. Liukkonen viimeisteli varmasti vasempaan alakulmaan, 3-1. Kymmenen minuuttia myöhemmin vieraat tulivat jo maalin päähän, kun Liukkonen sekä Joona Hiltunen tekivät esityön ja Topi Keskinen kuljetuksen ja harhautuksen jälkeen laukoi ottelun näyttävimmän maalin oikeaan ylänurkkaan, 3-2. MP sai näistä kavennusmaaleista lisää virtaa peliinsä, mutta tietty maltti puuttui ja ratkaisuja pyrittiin hakemaan hätäillen. KPV teki kaikkensa rikkoakseen peliä ja sai tempoa alemmaksi, mikä toi omat haasteensa MP:n pelaamiseen. Muutamia puolikkaita maalipaikkoja pelissä vielä nähtiin, mutta lisämaalit jäivät tekemättä ja näin tärkeät sarjapisteet jäivät Kokkolaan.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli omiensa heikkoa ensimmäistä puolituntista.

– Jännitys purkautui alussa ja teimme puolustuspäässä todella huonoja ratkaisuja, jotka sitten KPV käytti todella tehokkaasti hyödykseen.

– Kaikissa vastustajan maaleissa teimme ihan alokasmaisia virheitä. Ensimmäisessä olimme seisovin jaloin, toissa rikoimme turhaa  ja kolmannessa tuli arviointivirhe sekä puuttui kommunikointia. Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että kunnon puheella nämä kaikki maalit olisi voinut estää.

– Ensimmäisen jakson loppu oli jo meiltä hyvää tekemistä, mutta emme vaan sitten olleet yhtä tehokkaita maalipaikoissa kuin KPV.

– Pojat tekivät tänään hyvän työn kolmen maalin tappioasemasta. Uskottiin ja haluttiin, mutta kiri ei tänään ihan riittänyt ja loppukirissä tiettyä malttia vielä vaaditaan lisää.

– Tästä otetaan hyvät jutut mukaan ja jätetään nuo turhat koomailut pois, niin seuraavassa ottelussa Parasilta otetaan avauspisteet.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran MP:lle Ykkösen sarjapisteitä on jaossa vappuaattona, jolloin joukkue matkaa PIF:in vieraaksi Paraisille.

Ruudun ottelukooste: