EST Palvelut -ENNAKKO: Sarjakärjen vieraaksi


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: pe 12.8. klo 18.30 Ykkönen: TPS-MP Veritas stadion, Turku

Ykkönen jatkuu MP:n osalta huomenna, kun joukkue matkustaa Suomen vanhaan pääkaupunkiin Turkuun, missä Veritas stadionin nurmella vastaan tulee sarjakärki TPS. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat kesäkuun alkupuolella Urskissa, missä MP nousi aivan ottelun loppuhetkillä 1-1 -tasapeliin turkulaisten omalla maalilla. Viime kaudella Mikkelistä TPS haki pisteet ja Turussa pelattiin tasan.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja kymmenen. TPS on pelaamissaan kahdeksassatoista ottelussa kerännyt kolmekymmentäseitsemän pistettä (11 voittoa, 4 tasapeliä ja 3 tappiota; maaliero 30-13). MP on pelannut seitsemäntoista kertaa ja pisteitä on kasassa yhtä monta (4 voittoa, 5 tasapeliä ja 8 tappiota; maaliero 27-31).

Vaikka turkulaiset ovat Ykkösen kärkipaikalle, niin heidän pelaamisensa ei ole ollut lähelläkään valmista ja päävalmentaja Jonatan Johansson onkin saanut faneilta todella kovaa palautetta joukkueen pelitavasta tai siitä, että sitä ei ole. Pitää kuitenkin muistaa, että jalkapallo on tulosurheilua ja siinä Tepsi on ollut todella hyvä. TPS on todella laadukas joukkue, josta löytyy todella kokeneita ja laadukkaita yksilöitä Ykkösen tasolle. Turkulaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyy kahdeksan maalia viimeistellyt Simo Roiha. Neljässä maalissa ovat Olli Jakonen sekä Linus Rönnberg ja kolmea maalia ovat viimeistelleet Daniel Rantanen sekä Kasper Hämäläinen. Edellisellä kierroksella turkulaiset hävisivät vieraissa PK-35:lle 2-1, joten huomenna MP:llä on varmasti vastassa ärsytetty joukkue, joka haluaa saada pisteitä kotiyleisön edessä. KTP on vain kolme pistettä turkulaisia perässä ja heillä on vielä yksi ottelu turkulaisia vähemmän pelattuna, joten tilanne Ykkösen kärjessä on mielenkiintoinen ja tiivis.

MP ja TPS kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Urskin nurmella kesäkuussa. (Kuva: Jukka Laitinen)

Todella heikon heinäkuun jälkeen MP sai edellisellä kierroksella kolmen ottelun tappioputken poikki, kun MP nousi Urskissa kahdesti tasoihin ja peli EIF:iä vastaan päättyi 2-2 kuten keväällä Tammisaaressakin. Sunnuntaina joukkueen peli-ilme oli jo huomattavasti parempi ja tätä samaa tarvitaan myös huomenna Turussa, jos ja kun halutaan saada tärkeitä sarjapisteitä mukaan Mikkeliin. MP on nyt valahtanut jo putoamisviivan alapuolelle ja pisteitä on kerättävä, ettei yläpuolella olevat joukkueet karkaa. MP on kuitenkin alkukaudesta näyttänyt, että joukkue osaa pelata ja nyt vieraistakin olisi saatava revittyä pisteitä. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa seitsemän kertaa. Kolmesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre, Juuso Liukkonen sekä Joona Hiltunen ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Arjan Goljahanpoor sekä Samuli Hölttä. Lisäksi on viisi yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt kahdesti oman maalin. Juuso Tarvainen loukkasi jalkaansa sunnuntain EIF-pelissä ja on ainakin huomenna sivussa. Peetu Kerminen tulee kokoonpanoon Tarvaisen tilalle, mutta muuten joukkue on sama kuin tammisaarelaisia vastaan.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, mitä huomenna on tulossa.

– EIF-pelistä saatiin piste kovan taistelun jälkeen ja kahdesti takaa-ajoasemasta nouseminen tasoihin antaa uskoa siihen, että pelaamalla hyvällä peli-ilmeellä ja tekemällä asioita yksinkertaisesti voimme tässä sarjassa pärjätä. Piste oli tärkeä vaikean jakson jälkeen ja toivottavasti tästä lähtee uusi ajanjakso, jossa me keräämme pisteitä hyvällä prosentilla.

– Vieraspeli Turussa on ennakkoon hankalin peli Mikkelin ulkopuolella, mutta me tiedämme TPS:n vaikeudet ja paineet kotikentällä. Lähdemme toteuttamaan pelisuunnitelmaamme yksinkertaisesti ja tarkoitus on, että Turusta pisteitä lähtisi meidän mukaan.

– Pari seuraavaa peliä on kärkijoukkueita vastaan ja myös suhteellisen tiiviiseen tahtiin, niin meidän on järkevää kierrättää pelaajia noissa kahdessa ottelussa, jotta saamme kentälle tuoreet pelaajat, jotka ovat valmiina taistelemaan jokaisesta irtopallosta.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: TPS-MP 1,45 – 4,35 – 6,30.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
27. Kevin Beugre
51. Haruna Abubakar
93. Juuso Liukkonen