EST Palvelut -RAPORTTI: MP nousi lopussa tasoihin


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

MP ja TPS kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Urskin nurmella. (Kuva: Jukka Laitinen)

10.6.2022 Ykkönen: MP-TPS 1 – 1(0-1)

Maalit:
33. Simo Roiha 0-1
90. oma maali (Jesper Karlsson) 1-1

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Arjan Goljahanpoor (35. varoitus), Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Antti-Pekka Kesonen, Juuso Tarvainen, Kevin Beugre, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Arttu Loukiainen, Peetu Kerminen, Jesse Jäppinen, Valtteri Nikulainen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen

Vaihdot:
46. Nuutti Laaksonen <-> Arttu Loukiainen (83. varoitus)
79. Arjan Goljahanpoor <-> Eero Ylönen
79. Antti-Pekka Kesonen <-> Jesse Jäppinen
79. Kevin Beugre <-> Peetu Kerminen

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Jarkko Heimonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään pelattiin MP:n Ykkösen kauden kolmas kotipeli, jossa vastaan asettui sarjakärki TPS Turusta. Urskissa käytiin tiukka taistelu sarjapisteistä, jotka lopulta jaettiin, kun MP nousi aivan loppuhetkillä tasoihin. Ottelu päättyi 1-1(0-1).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kumpikaan joukkue ei saanut luotua mitään kovinkaan vaarallista ensimmäiseen varttiin. MP:n peli oli kuitenkin huomattavasti pirteämpää kuin edellisissä vieraspeleissä, vaikka joukkueella olikin poissaoloja. Vieraiden kokenut Kasper Hämäläinen pääsi muutamaan puolittaisiin paikkaan, mutta ohjaus ja pusku menivät ohi. Kotijoukkueen ensimmäinen vaarallinen paikka oli viime ottelussa kahdesti osuneella Kevin Beugrella, mutta tällä kertaa turkulaisalakerta ehti laukaukseen väliin ja tuloksena oli vain kulmapotku. Puolen tunnin molemmin puolin kotijoukkue rakensi hyvät tilanteet Jere Koposen vartioimalle TPS-maalille. Juuso Liukkonen rynni hyvin vasemmalta, mutta vieraiden alakerta oli maalin edessä ensimmäisenä pallossa ja avausmaali jäi tekemättä. Muutama minuuttia tästä Jarkko Heimonen keskitti oikealta, mutta tilanteeseen liukunut Joslyn Luyeye-Lutumba ei aivan yltänyt palloon. 33. peliminuutilla nähtiin illan avausmaali, kun vieraat hyökkäsivät vasemmalta. Albijon Mucazi keskitti ja Kasper Hämäläinen tiputti pallon maalin eteen, missä maalitykki Simo Roiha laukoi MP:n toppareiden välissä pallon voimalla verkkoon ohi Otto Huuhtasen, 0-1. Beugrella oli vielä viimeisellä vitosella paikka tasoittaa, mutta laukaus meni tällä kertaa ohi. Vierailla oli aivan mahtava paikka siirtyä lisäajalla jo kahden maalin johtoon, mutta Huuhtanen torjui Hämäläisen puskun ja tauon viettoon mentiin Tepsin maalin johdossa.

Tauolla MP siirtyi kolmen topparin systeemiin ja oma kasvatti Arttu Loukiainen teki ensiesiintymisen Ykkösessä. Vieraiden vaarallinen Daniel Rantanen pääsi toisen jakson alkuun kolmesti yrittämään maalintekoa, mutta ensimmäinen yritys meni yli, toisen Huuhtanen torjui ja kolmannen Loukiainen blokkasi kulmaksi. Kalle Taimi pääsi kulmapotkusta yrittämään maalintekoa, mutta Väinö Vehkonen blokkasi tämän yrityksen. Hiljalleen MP:kin sai rivejään kuntoon ja pallo oli enemmän kotijoukkueen hallussa. Koposen maalilla nähtiin useampi lähellä piti -tilanne, mutta viimeinen terävyys MP:n yrityksistä puuttui ja tasoitusmaali jäi tekemättä. 68. peliminuutilla vieraat iskivät Daniel Rantasen kulmasta illan toisen maalinsa, kun Kalle Taimi puski pallon vastustamattomasti verkkoon. Tästä tilanteesta tuomittiin kuitenkin paitsio ja MP pysyi edelleen iskuetäisyydellä. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Kevin Beugre pääsi hyvin puskemaan, mutta Jere Koponen torjui tilanteen hyvin ja MP:ltä jäi avausmaali tekemättä. Loppua kohti maalin johdossa olleet vieraat passivoituivat ja MP haki vielä vaihdoilla nuoruuden intoa kentälle, niinpä peliä käytiinkin kirkon päädyssä. Lopulta juuri ennen täyttä aikaa MP sai palkinnon kovasta taistelusta. Eero Ylönen antoi kulmapotkun, joka meni Jesper Karlssonin kautta omaan maaliin, 1-1. Lisäaikaa pelattiin reilut kolme minuuttia, mutta enää ei Urskissa maalipaikkoja nähty ja näin pisteet tasattiin hienosti kannustaneen olutkatsomon iloksi.

MP on juuri noussut tasoihin. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja näki omiensa pelaamisen parantuneen parista edellisestä vieraspelistä.

– Pallollinen pelimme parantui viime peleistä ja tänään pystyimme pitämään palloa ja ajoittain löytyi myös rohkeutta. Vielä pitäisi vaan enemmän pelata eteenpäin, sillä pelasimme vieläkin aivan liikaa sivuttain tai takaisin maalille aina Otolle asti.

– Vierailla oli hyvä ja nimekäs joukkue, joka puolusti tiiviisti ja emme meinanneet päästä maalipaikoille. Muutaman kerran pääsimme liikuttamaan heidän alakertaansa, mutta maalinedustalta puuttui liikkeitä.

– Toisen jakson ryhmityksen vaihdon jälkeen pääsimme pitämään palloa paremmin, vaikka emme ehkä päässeet maalipaikkoihin niin hyvin kuin ensimmäisellä jaksolla. Tänään kuitenkin saatiin hyvä taistelupiste ja lopussa nuoret toivat hyvin energiaa meidän peliimme, kun vastustaja alkoi jo himmailemaan johtoasemassa.

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä, Tiina Pirilän täältä sekä vieraiden näkemys ottelusta täältä.

MP pelaa jo seuraavan kerran maanantaina, kun Urskissa pelataan Suomen Cupissa Savon derby KuPS:ia vastaan ja voittaja jatkaa Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraava Ykkösen peli on viikon päästä lauantaina, kun Urskiin saapuu Gnistan.

Ruudun ottelukooste: