EST Palvelut -ENNAKKO: Perinteinen KTP saapuu huomenna Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: ti 16.8. klo 18.30 Ykkönen: MP-KTP Urski, Mikkeli

Tiivis ottelutahti jatkuu, kun huomenna tiistaina Urskissa pelataan taas Ykköstä. MP saa vieraakseen Veikkeusliiganoususta pelaavan KTP:n Kotkasta. Alkuperäisen ohjelman mukaan kyseinen ottelu piti pelata jo Ykkösen toisella sarjakierroksella, mutta ottelu siirrettiin ennen kuin Ykkösen ohjelma valmistui, että se pystytään pelaamaan Urskissa. Huomisen jälkeen kaikki Ykkösen joukkueet ovat pelanneet 19 ottelua ja jokaisella joukkueella on runkosarjaa jäljellä vielä kolmen ottelun verran. Heinäkuun alussa joukkueet kohtasivat Kotkassa ja silloin kotijoukkue teki alussa ja lopussa parit maalit ja silloin Ykkösen sarjapisteet jäivät Kotkaan 4-1 -lukemin. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja yksitoista. KTP on pelaamissaan kahdeksassatoista ottelussa kerännyt kolmekymmentäseitsemän pistettä (11 voittoa, 4 tasapeliä ja 3 tappiota; maaliero 39-16). MP on pelannut myös kahdeksantoista kertaa ja pisteitä on kasassa seitsemäntoista (4 voittoa, 5 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 27-32).

Viime kaudella Veikkausliigassa pelannut KTP on koko kauden ollut mukana Ykkösen kärkikahinoissa ja siihen joukkueen materiaalia velvoittaakin. Kotkalaiset ovat jonkin verran kärsineet loukkaantumisista ja sen takia joukkuetta on vahvistettu viime viikolla päättyneessä siirtoikkunassa. Joukkueeseen ovat liittyneet Valtteri Vesiaho, Rudinilson Silva sekä Benny Ashley-Seal. KTP:n paras maalintekijä tähän mennessä on ollut Mika, joka on viimeistellyt seitsemän maalia. Joni Mäkelä on osunut kuudesti, Aleksi Tarvonen sekä Antti Mäkijärvi viidesti, neljässä maalissa ovat Santeri Stenius sekä David Ramadingaye ja kolmesti ovat onnistunut Johannes Laaksonen. Jussi Leppälahden valmentama KTP on ollut Ykkösen paras kotijoukkue, mutta vieraissa kotkalaisten peli ei ole ollut yhtä vakuuttavaa ja tähän huomenna MP:n pitääkin iskeä. Perjantaina KTP otti niukan ja ansaitun kotivoiton, kun SJK Akatemia kaatui 1-0 kapteeni Ramadingayen rankkarimaalilla. Jos kotkalaiset voittaisivat huomenna Urskissa, niin he nousisivat maalieron turvin Ykkösen kärkeen.

Todella heikon heinäkuun jälkeen MP aloitti elokuun tasapelillä, kun MP nousi Urskissa kahdesti tasoihin ja peli EIF:iä vastaan päättyi 2-2. Edellisellä sarjakierroksella MP matkusti sarjajohtaja TPS:n vieraaksi Turkuun, mutta hyvästä taistelusta huolimatta sarjapisteet jäivät vanhaan pääkaupunkiin, kun MP ei onnistunut maalinteossa, vaikka pystyi luomaan useamman todella laadukkaan maalipaikan. TPS käytti sitten MP:n yhden harvoista nukahduksista hyödykseen ja kokenut Kasper Hämäläinen laukoi ottelun ainoan maalin. MP:n peli-ilme on kahdessa edellisessä ottelussa ollut jo huomattavasti parempi ja tätä samaa tarvitaan myös huomenna Urskissa. MP on nyt valahtanut jo Ykkösen toiseksi viimeiseksi ja pisteitä on alettava keräämään, ettei yläpuolella olevat joukkueet karkaa tavoittamattomiin. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa seitsemän kertaa. Kolmesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre, Juuso Liukkonen sekä Joona Hiltunen ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Arjan Goljahanpoor sekä Samuli Hölttä. Lisäksi on viisi yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt kahdesti oman maalin. Topi Keskinen sai Turussa kauden neljännen varoituksensa ja hän huilaa huomenna pelikiellon takia. Juuso Tarvainen on taas pelikunnossa EIF-pelin tällin jälkeen ja hän on mukana.

Päävalmentaja Juha Pasojalla on selvät sävelet huomiseen.

– TPS-pelistä otetaan mukaan Kotkaa vastaan erittäin hyvä pelaajien esiintyminen kentällä. Asenne ja taistelu oli tarpeeksi hyvää ottamaan pisteitä Turusta, mutta kun palloa ei saatu hyvistäkään paikoista maaliin ja vastustaja onnistui kerran meidän pienen nukahduksen jälkeen, niin jäimme nuolemaan näppejä perjantaina.

– Kahden viime pelin esitykset ovat näyttäneet sen, että kun joukkue uskaltaa liikuttaa palloa ja pelata peliä vastustajan maalia kohti, niin meillä on mahdollisuus voittaa sarjassa kenet vaan. Nyt meidän täytyy saada tehoja enemmän ja puolustaa tiiviisti, niin KTP lähtee pisteittä Mikkelistä.

– Kotkassa pelasimme hieman varamiehisenä ja se näkyi varsinkin ottelun alussa sekä vaihtojen jälkeen, mutta sielläkin pystyimme laittamaan Kotkan ahtaalle. Huomenna Urskissa laitetaan Kotkan poikien päät pyörälle sekä juhlimme voittoa hyvän ja tasapainoisen esityksen jälkeen!

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-KTP 3,15 – 3,60 – 2,06.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
51. Haruna Abubakar
93. Juuso Liukkonen