EST Palvelut -RAPORTTI: KTP oli liian vahva


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

KTP ja MP kävivät kovan taistelun Ykkösen sarjapisteistä helteisissä olosuhteissa Ato Tolsa Areenalla.

1.7.2022 Ykkönen: KTP-MP 4 – 1(2-1)

Maalit:
10. Mika 1-0
14. Thomas Agyiri 2-0
16. Topi Keskinen 2-1
83. David Ramadingaye rp. 3-1
86. Aleksi Tarvonen 4-1

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Väinö Vehkonen, Arttu Loukiainen (82. varoitus), Joona Hiltunen, Nuutti Laaksonen, Jesse Jäppinen, Antti-Pekka Kesonen, Topi Keskinen (59. varoitus), Jonathan Dunyin (42. varoitus), Jesse Kilpeläinen (80. varoitus), Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Aleksi Honka-Hallila, Peetu Kerminen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Santeri Karjalainen, Valtteri Nikulainen, Eero Ylönen, Kevin Beugre

Vaihdot:
46. Juuso Liukkonen <-> Kevin Beugre
68. Jesse Jäppinen <-> Joslyn Luyeye-Lutumba
79. Topi Keskinen <-> Eero Ylönen
79. Antti-Pekka Kesonen <-> Peetu Kerminen
89. Joona Hiltunen <-> Valtteri Nikulainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Pieni ottelutauko on nyt takana ja tänään Arto Tolsa Areenalla vastaan asettui vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut KTP. Helteisissä olosuhteissa pelattu ottelu meni vahvan kotijoukkueen komennossa ja pisteet jäivät Kotkaan selvin 4-1(2-1) -lukemin.

Ottelu alkoi kotkalaisten pallon hallinnalla, mutta MP pääsi muutaman kerran pallon riistojen jälkeen hyökkäämään nopeasti vastaan. Vieraiden ratkaisut hyökkäyspäässä olivat kuitenkin aika heikkoja ja tilanteet kuivuivat kokoon. 10. peliminuutilla KTP iski ottelun avausmaalin, kun Antti Mäkijärvi syötti Mikan vauhtiin ja espanjalainen hyökkääjä harhautti MP-alakerran solmuun ja viimeisteli varmasti takanurkkaan, 1-0. Heti perään nähtiin toisessa päädyssä paikka tasoitusosumaan, mutta Michael Ogungbaro ehti estämään Juuso Liukkosen yrityksen. Seuraavassa hyökkäyksessä kotijoukkueella oli mahdollisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, mutta tämän tilanteen MP:n puolustus vielä hoiti. Toisin oli 14. peliminuutilla, kun Rico Finnäs antoi loistavan pystysyötön ja Thomas Agyiri nosti pallon hienosti yli Otto Huuhtasen, 2-0. MP ei tästä masentunut, vaan 16. peliminuutilla Topi Keskinen riisti pallon Lassi Nurmokselta ja laukoi pienen kuljetuksen päätteeksi tarkasti takanurkkaan, 2-1. Juomatauon jälkeen KTP:llä oli loistava mahdollisuus siirtyä taas kahden maalin johtoon, kun paitsion rajamailla ollut Antti Mäkijärvi pääsi ohjaamaan, mutta hänen yrityksensä meni tällä kertaa ohi. MP:n parhaat tasoituspaikat oli Topi Keskisellä, mutta Anton Lepola KTP:n maalilla hoiti nämä kaikki kolme tilannetta. Juomataukoon asti peli oli todella vauhdikas ja kotijoukkue oli kuskin paikalla, mutta kun MP muutti ryhmitystään, niin KTP:kin pysyi paremmin poissa kunnon maalipaikoilta. Tauon viettoon virkistymään mentiin maalin kotijohdossa.

Toinen jakso alkoi rikkonaisesti. Pallo oli kyllä taas enemmän KTP:llä, mutta nyt vieraatkin pystyivät hallitsemaan palloa pidempiä jaksoja. 58. peliminuutilla nähtiin jakson ensimmäinen kunnon maalipaikka, jonka Otto Huuhtanen kuitenkin selvitti oikea-aikaisella vastaan tulollaan ja esti Antti Mäkijärveltä maalinteon. Helle hyydytti molempia joukkueita ja tempo pelissä laski huomattavasti pelin edetessä. Lopullista ratkaisun makua oli ilmassa 83. peliminuutilla, kun Arttu Loukiainen kaatoi juuri kentälle tulleen Santeri Steniuksen ja erotuomari Kalle Mäkisellä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tuomita tilanteesta rankkari. David Ramadingaye laukoi pilkun varmasti sisään ja peli oli jo 3-1. Kolme minuuttia tästä ja pallo oli taas MP:n maalissa. Tällä kertaa KTP:n maalin viimeisteli keskityksestä ohjaamalla Aleksi Tarvonen. Loppuhetkillä molemmissa päädyissä nähtiin vielä paikat lisämaaleihin, mutta Eero Ylösen laukaus meni ohi ja Otto Huuhtanen nollasi Santeri Steniuksen läpiajon. Näin kovaksi tiedetty kotijoukkue KTP otti tärkeät sarjapisteet selvin 4-1 -lukemin.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli helppoja takaiskumaaleja.

– Kokemattomuuttamme annoimme tänään vastustajalle maalipaikat. Pelaajat kuitenkin taistelivat hyvin ja kauan aikaa oltiin hyvissä takaa-ajoasemissa, muttei ihan saatu sitä viimeistä puristusta ja päästy rinnalle.

– Sitten lopussa tuli vaihtojen myötä esille joukkueiden pelaajamateriaalien ero ja sitä kautta Kotka teki vielä loppuhetkillä kaksi maalia.

– Saimme kuitenkin hyvää oppia ja tärkeitä peliminuutteja sekä kokemuksia monelle pelaajallemme.

Ruudun haastattelussa toppari Väinö Vehkonen ei ollut tyytyväinen peliin kovissa olosuhteissa.

– Ottelussa oli todellinen shokkialku ja KTP iski pari nopeaa maalia. Sitten muutimme vähän ryhmitystämme, pääsimme peliin mukaan ja saimme kaivatun kavennuksen.

– Lopussa sitten taas kaveri iski kaksi nopeaa maalia ja peli oli ohi. Nyt ei muuta kuin otetaan tästä opiksi ja suunnataan ajatukset keskiviikon kotipeliin.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran Ykkösen sarjapisteitä on jaossa keskiviikkona, jolloin Urskiin vastustajaksi saapuu PIF Paraisilta.

Ruudun ottelukooste: