EST Palvelut -ENNAKKO: MP:llä kasvojen pesun paikka


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: pe 15.7. klo 18.30 Ykkönen: MP-PEPO Urski, Mikkeli

Tiivis tahti Ykkösessä jatkuu, kun MP:llä on huomenna ohjelmassa kauden kuudes Ykkösen kotipeli. Vastustajaksi Urskin sametille saapuu sarjanousija PEPO Lappeenrannasta. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat harjoitusottelun merkeissä maaliskuun lopussa, jolloin MP oli parempi 3-2(2-1) -lukemin. Edellinen virallinen kohtaaminen on kaudelta 2019 Kakkosen A-lohkossa. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta yhdeksän ja yksitoista. PEPO on pelaamissaan kolmessatoista ottelussa kerännyt yksitoista pistettä (2 voittoa, 5 tasapeliä ja 6 tappiota; maaliero 15-28). MP on pelannut kaksitoista kertaa ja pisteitä on kasassa kolmetoista (3 voittoa, 4 tasapeliä ja 5 tappiota; maaliero 21-22).

PEPO nousi Ykköseen täksi kaudeksi kabinettien kautta, kun Rovaniemen Palloseuran paikka jäi vapaaksi ja lappeenrantalaiset ottivat paikan vastaan. Näin viime kaudella Kakkosen A-lohkossa toiseksi sijoittunut PEPO pelaa ensimmäistä kertaa valtakunnan toiseksi korkeinta sarjaa, Ykkösestä. Janne Muhlin valmentaman joukkueen runko pysyi hyvin kasassa ja joukkueeseen on hankittu iso liuta vahvistuksia. Uusina pelaajina joukkueessa ovat mm. MP:ssäkin pelannut hyökkääjä Irfan Sadik, JIPPO:sta siirtyneet maalivahti Jirko Sorsa ja toppari Topi Pasi sekä kamerunilainen laituri Jeannot Esua. Huomenna sivussa ovat pelikiellon takia joukkueen runkopelaajat Jeffrey Addai ja Zachary Sukunda, mutta tämä avaa näytön paikan muille pelaajille. Edellisellä kierroksella PEPO teki kotonaan hienon nousun tasapeliin PK-35:sta vastaan lisäajalla, kun toppari Roope Huhtala puski tasoituksen, kun pelikello kävi jo 96. minuuttia. Irfan Sadik on ollut lappeenrantaisten todellinen syömähammas, sillä hän on viimeistellyt liki puolet PEPO:n maaleista, kun on jo onnistunut seitsemän kertaa maalinteossa. Huomenna MP:n alakerta saa olla tarkkana Ifun ja kumppaneiden kanssa ja viime pelien kaltaisiin puolustusvirheisiin ei ole varaa.

MP:llä on nyt alla kolme tappiota, kun selvän KTP-vierastappion (4-1) ja harmittavan PIF-kotitappion (2-3) jälkeen maanantaina Seinäjoella SJK Akatamia oli ensimmäisen vartin maalien ansiosta 2-1 parempi. Jos ja kun MP haluaa vielä taistella ylemmän loppusarjan paikasta, niin se vaatii kotipeleistä täysiä pistepotteja. Huomenna MP:n pelaaminen pitää olla ihan toisella tasolla kuin edellisissä otteluissa ja varsinkin puolustuspeli vaatii terävöitymistä, sillä vastustaja ei saa päästä yhtä helposti maalipaikkoihin kuin edellisissä peleissä. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka Seinäjoella maanantaina iski lisäajalla rankkarista kauden kuudennen osumansa. Kolmesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre sekä Juuso Liukkonen ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Arjan Goljahanpoor sekä Samuli Hölttä. Lisäksi on neljä yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt yhden oman maalin. MP:n kokoonpanoon tulee yksi muutos verrattuna Seinäjoen peliin, kun kapteeni Jonathan Dunyin palaa yhden pelin huilin jälkeen taas kokoonpanoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan parempaa puolustuspelaamista.

- Nyt meillä on tulokselliseti ollut heikompi jakso ja sitä ollaan käyty pelaajien kanssa läpi. Harjoituksissa ollaan tehty perusasioita ja toivotaan, että se näkyy myös huomisessa pelissä, saataisiin turhat virheet
pois puolustuspelistä.

- Kaikki kolme peliä, jotka olemme hävinneet, on sisältänyt paljon positiivisia asioita varsinkin hyökkäyspelissä ja sen suhteen ei isoja korjausliikkeitä tarvitse tehdä.

- Huomenna on vastassa PEPO ja voidaankin puhua suhteellisen tärkeästä ottelusta, jossa pisteiden lisäksi on jaossa pientä alueellista herruuttakin. PEPO on yhtenäinen joukkue ja vaarallinen boksissa Sadikin johdolla. Huomenna pelin voittaa se joukkue, joka tekee vähemmän virheitä oman maalin lähellä ja meidän harjoittelussa ollaankin kiinnitetty huomiota puolustamiseen ja linjojen toimintaan sekä rooleihin puolustettaessa.

Videoennakossa #18 Topi Keskisen sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista PEPO -kotipeliä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-PEPO 1,66 – 4,05 – 4,35.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
93. Juuso Liukkonen