RAPORTTI: MP viime hetken voittoon


MP ja PEPO kohtasivat harjoitusottelun merkeissä. (Kuva: Jukka Laitinen)

30.3.2022 harjoitusottelu: MP-PEPO 3 – 2(2-1)

Maalit:
6. Juuso Liukkonen (Jarkko Heimonen) 1-0
32. Joona Hiltunen rp. 2-0
40. Samu Suoraniemi 2-1
63. Tommi Roponen 2-2
90+2. Peetu Kerminen (Leevi Leinonen) 3-2

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen (68. varoitus), Arttu Loukiainen, Samuli Hölttä, Joona Hiltunen, Arjan Goljahanpoor, Joslyn Luyeye-Lutumba, Jonathan Dunyin, Eero Ylönen, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Peetu Kerminen, Nuutti Laaksonen, Kevin Beugre, Valdrin Azemi, Leevi Leinonen, Veli-Matti Nuija, Jesse Kilpeläinen, Antti-Pekka Kesonen

Vaihdot:
61. Arjan Goljahanpoor <-> Nuutti Laaksonen
61. Jarkko Heimonen <-> Jesse Kilpeläinen
61. Jonathan Dunyin <-> Antti-Pekka Kesonen
61. Joona Hiltunen <-> Valdrin Azemi
61. Eero Ylönen <-> Peetu Kerminen
61. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Leevi Leinonen
61. Juuso Liukkonen <-> Kevin Beugre
65. Aleksi Honka-Hallila <-> Timi Heikkinen
77. Väinö Vehkonen <-> Veli-Matti Nuija

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään oli taas pelipäivä, kun jalkapallohallissa MP sai vastaansa kabinetin kautta Ykköseen nousseen PEPO:n Lappeenrannasta. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin viisi maalia ja se päättyi kotijoukkueen lisäajalla tehdyllä maalilla 3-2(2-1) -kotivoittoon.

Ottelu alkoi tunnustellen, mutta vieraat pitivät ehkä enemmän palloa, mutta mitään kovin vaarallista he eivät saaneet aikaan useampaa kulmapotkua lukuun ottamatta. Kotijoukkue iski ottelun avausmaalin 6. peliminuutilla, kun Jarkko Heimonen sai pallon vasemmalla Joona Hiltusen puolen vaihdon jälkeen. Heimonen pelasi pallon maalille, missä Juuso Liukkonen otti kosketuksen ja laukoi pallon voimalla ohi Craig Hillin, 1-0. Pelin edetessä kotijoukkuekin pääsi paremmin peliin mukaan ja Juuso Liukkonen sekä Joslyn Luyeye-Lutumba aiheuttivat useamman vaaratilanteen lappeenrantalaispuolustukselle, joka selvitti tilanteet taidolla ja tuurilla. Vieraista Zachary Sukunda pääsi pariin puolittaiseen paikkaan, mutta nosto meni yli ja toisen laukauksen Aleksi Honka-Hallila koppasi varmasti syliinsä. Pelikellon käydessä 31. peliminuuttia MP pelasi pitkän hyökkäyksen, jonka päätteeksi pallo pelattiin Joslyn Luyeye-Lutumballe, joka kaadettiin ja tästä oli seurauksena rangaistuspotku. Joona Hiltunen asettui tätä laukomaan ja hän tekikin vuoren varman maalin, 2-0. Muutama minuutti tästä Väinö Vehkonen tarjoili Jarkko Heimoselle oivan maalipaikan, mutta Heimonen laukoi tällä kertaa yli ja säästi maalit tärkeämpiin peleihin. Viitisen minuuttia ennen taukoa vieraat saivat kavennusmaalin, kun Samu Suoraniemi karkasi läpiajoon aika läheltä paitsion rajamailta ja viimeisteli vastaan tulleen Honka-Hallilan kautta, 2-1. Pari minuuttia tästä ja pallo oli taas MP:n maalissa, mutta tällä kertaa maali jäi hyväksymättä, kun tilanteessa Honka-Hallila koki kovia ja sai iskun päähänsä. Vielä lisäajalla PEPO sai paikan tasoitukseen, mutta Honka-Hallila torjui näyttävästi Irfan Sadikin kovan laukauksen. Tauon viettoon mentiin maalin kotijohdossa.

Vieraat aloittivat toisen jakson pirteästi ja MP:n puolittaisetkin maalipaikat jäivät aika vähiin. Vartin pelaamisen jälkeen MP suoritti peräti seitsemän vaihtoa kerrallaan ja tämä vaihtoruletti sotkikin hetkeksi kotijoukkueen peliä ja vieraat olivat niskan päällä. Pari minuuttia näistä vaihdoista ja peli olikin tasan. Arttu Kotanen nousi vasenta laitaan ja pelasi pallon maalille, missä MP:n alakerta ei ollut terävimmillään ja Tommi Roponen pääsi laukomaan takatolpan kautta pallon maaliin, 2-2. Tässä vaiheessa MP joutui taas vaihtohommiin, kun Aleksi Honka-Hallilla ei tuntenut oloaan hyväksi ensimmäisen jakson tällin seurauksena ja nuori Timi Heikkinen teki ensiesiintymisen edustusjoukkueen maalilla. Ajan kuluessa MP:kin sai vähän pelijuonesta kiinni ja PEPO-päädyssäkin nähtiin muutama puolikas maalipaikka. Vieraiden vaihtomies Jami Visto pääsi parikin kertaa maalipaikkaan, mutta ensimmäisen Väinö Vehkonen blokkasi ja toisen Visto ohjasi ohi. Ottelu näytti jo päättyvän tasapeliin, mutta lisäajalla MP hyökkäsi nopeasti vastaan ja Leevi Leinonen vapautti paitsion rajamailta Peetu Kermisen läpiajoon. Nuorukainen viimeisteli varmasti ja vei MP:n taas johtoon, 3-2. Vielä ennen loppuvihellystä kotijoukkueella oli mahdollisuus tuplata johtonsa, mutta Craig Hill venyi Leevi Leinosen laukauksen eteen ja MP:n neljäs maali jäi tekemättä. Ottelu päättyi näihin 3-2 -lukemiin.

#24 Jesse Kilpeläinen, #21 Leevi Leinonen sekä #9 Peetu Kerminen juhlivat voittomaalia. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja löysi pelistä hyvää ja huonoa.

– Kylläpä oli monijakoinen peli. Ensimmäisellä jaksolla hyökkäyspelimme oli hyvää ja monipuolista, mutta alakerrassa meillä oli hätä ja pelin avaamisessa oli haasteita.

– Tänään meidän prässäämisemme ei toiminut yhtään ja puoliajalla sovittiinkin, että ei prässätä. Tästäkin huolimatta prässiä ajoittain nähtiin ja esimerkiksi kaverin toinen maali tuli tällaisesta tilanteesta, jossa pelasimme itsemme pihalle.

– Onhan näitä pelejä mukava voittaa, mutta nyt on kyllä vähän sekava olo. Tässä ollaan aika kovassa rasituksessa ja lauantaina vielä pelataan ennen lyhyttä huilia. Sen jälkeen yritetään hienosäätää pelaamistamme, että pääsiäismaanantaina kaikki on kunnossa, kun Ykkönen käynnistyy.

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä.

MP:llä on edessä preseasonin viimeinen harjoitusottelu tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa JJK:n vieraaksi Jyväskylään.