EST Palvelut -ENNAKKO: Huomenna Urskiin vieraita Oulunkylästä


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: la 18.6. klo 17.00 Ykkönen: MP-Gnistan Urski, Mikkeli

Taas huomenna Urskissa pelataan Ykköstä, kun MP saa vieraaksi Ykkösen kärkikahinoissa mukana olevan Gnistanin Oulunkylästä. Helsinkiläiset ovat olleet MP:lle suotuisa vastustaja, sillä kahdella edellisellä Ykkösen kaudella MP on voittanut kaikki neljä keskinäistä ottelua ja samaa tahtia on tarkoitus jatkaa myös huomenna Urskin nurmella. Lisätietoja ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Sarjataulukossa joukkueen löytyvät sijoilta kaksi ja kahdeksan. Gnistan on pelaamissaan yhdeksässä ottelussa kerännyt 17 pistettä (5 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappioa; maaliero 22-11). MP on pelannut vasta seitsemän kertaa ja pisteitä on kasassa yhdeksän (2 voittoa, 3 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 12-11).

Gnistanin kauden alku on ollut muutamaa vierasottelua lukuunottamatta vakuuttava. He ovat voittaneet suurinumeroisesti sarjanousijat JäPS:n (10-1) ja PEPO:n (5-0). Tilastoista löytyy myös kaksi vierastappiota, jotka molemmat ovat tulleet suhteellisen suurilla lukemilla, kun SJK Akatemia oli Seinäjoelle 4-0-lukemin parempi ja keskiviikkona myös KTP teki neljä maalia Gnistanin verkkoon. Suurinumeroisten voittojen takia Gnistanin maaliero on Ykkösen paras ja tehtyjä maaleja on peräti 22. Gnistanin paras maalintekijä on viime kaudella Ykkösen maalintekijätilaston voittanut Douglas Caé, joka on tehnyt jo seitsemän maalia. Kolmessa maalissa ovat Luquinhas sekä Rony Huhtalan. Helsinkiläiset pelaavat nyt todellista härkäviikkoa, sillä sunnuntaina Pietarsaaressa kaatui FF Jaro 0-2 ja keskiviikkona Kotkassa KTP oli parempi 4-0. On mielenkiintoista nähdä, miten Gnistan on palautunut henkisesti ja fyysisesti keskiviikon reilusta tappiosta.

MP:llä on nyt alla kaksi tasapeliä Ykkösen edellisissä otteluissa, kun Tammisaaressa EIF nousi kahden maalin takaa 2-2 -tasapeliin ja viime viikon perjantaina MP taas nousi aivan ottelun loppuhetkillä 1-1 -tasapeliin TPS:ää vastaan. Edellisestä voitosta on nelisen viikkoa, kun FF Jaro kaatui Urskissa hyvän esityksen jälkeen 3-0. Maanantaina MP pelasi Suomen Cupin neljännesvälierässä Suomen tämän hetkistä ykkösjoukkuetta vastaan, kun KuPS vieraili Urskissa. MP:n hyvä taistelu ja koko joukkueen tiivis puolustuspeli ei aivan yllätykseen asti riittänyt, kun kuopiolaiset iskivät ottelun ainoan osuman vartti ennen täyttä aikaa. MP kuitenkin tarjosi hyvän vastuksen, mutta maalipaikat jäi vaan käyttämättä. Toivottavasti huomenna pallot taas uppoavat vastustajan verkkoon ja tärkeät sarjapisteet jäävät Mikkeliin. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on osunut kolmesti. Kahdesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre, Arjan Goljahanpoor sekä Juuso Liukkonen. Lisäksi on kaksi yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt yhden oman maalin. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia verrattuna Cupin otteluun. Maanantaina huilanneet Topi Keskinen ja Juuso Liukkonen ovat taas mukana, mutta Juuso Tarvainen sekä Jesse Kilpeläinen loukkasivat itseään maanantaina kuopiolaisten käsittelyssä ja ovat ainakin vielä huomenna sivussa. MP:n ja Gnistanin ottelut ovat vuosien varrella olleet tiukkoja ja kovia taistelelupelejä ja sellainen on varmasti tulossa myös huomenna.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan paluuta voittojen tielle.

- Meillä on alla kaksi kovaa peliä TPS:ää ja KuPS:ia vastaan. Palautuminen on tapahtunut hyvin ja viimeistään huomenna pelipäivänä selviää, mikä on kolhuja saaneiden pelikunto.

- Gnistan on myös kovassa peliputkessa ja meidän tavoite on haastaa Gnistan kotona todella aktiivisella pelillä. On tärkeää, että pelissä ollaan aktiivisia sekä pallottomana että myös pallollisena. Syöttöpeli on parantunut ja sitä kehitetään koko ajan, jotta saisimme luotua vielä enemmän kontrolloituja hyökkäyksiä ja maalipaikkoja. Puolustuspelissä on viime peleissä on ollut pieniä ongelmia boksissa, kun kakkospallot ovat jääneet elämään maalin edustalle. Siinä meidän täytyy terävöittää sekä havainnointia että aggressiviisuutta.

- Pyrkimys on huomenna pitää oma maali puhtaana ja laittaa painetta voimakkaasti Gnistanin maalille.

Videoennakossa #2 Jarkko Heimosen sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista Gnistan -kotipeliä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-Gnistan 2,40 – 3,60 – 2,60.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
27. Kevin Beugre
30. Timi Heikkinen (mv)
93. Juuso Liukkonen